Illustratie van:

Bolinder Munktell 320 - Aansluiting dieselolie leiding op kraan

De tank is van onze BM320D geweest voor reparatie. De dieselolie leiding weer aan gesloten op de kraan en goed aangedraaid. Tock lekt er dieslolie langs het tonnetje/moer, regelmatig een druppel.

Kraan is tijdens reparatie van niet de tank geweest. Tonnetje/moer zijn ook nog origineel.

Iemand enig idee hoe ik deze lekkage kan verhelpen?

Kan wel steeds de kraan dicht zetten maar dat werkt ook niet echt makkelijk.

Deel dit topic

Reacties

casepowers
Koper of rubber ringetje er tussen?
spiroe
@casepowers De foto laat het niet zine maar het is zo'n scheef "tonnetje" dat in de kraan gaat en dat vast gezet wordt met de moer. Ben bang dat daar geen ringetje overheen kan.
djwpk
En altijd en Nieuwe gebruiken.
shovel-joopie
De snijring moet je altijd vervangen als je die losgehaald hebt, deze beschadigennamelijk iets als je ze aandraaid, je druk het als het ware iets in elkaar, dus gewoon even een nieuw snijringetje erin en het probleem zal over zijn.
spiroe
@shovel-joopie: Bedoel je met snijring het "tonnetje" dat op de leiding zit? Met anderen woorden, het tonnetje van de leiding zagen, nieuw tonnetje/snijring over de leiding schuiven en dan weer vast zetten?
marco steyr
Zit er in het kraantje wel een zitting voor het tonnetje, kun je de leiding verder het kraantje in drukken? Anders gewoon een nieuw koperringetje/snijring op doen.
shovel-joopie
@spiroe ja klopt zo bedoel ik het, maar wel uitkijken dat je de leiding niet te veel beschadig hé. Succes. Heb nu ook nog even je foto ervan gezien, daar hoort geen teflon tape tussen te zitten dat is een conische draad moet dus zelf afdichten met de snijring.
Wimsumar
Beste Sproe: Demonteer de leiding en verhit het uiteinde (''tonnetje"). De vervorming door het uitzetten bij het verhitten laat het waarschijnlijk weer afdoende knellen bij montage.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bolinder Munktell 320 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!