Verstuivers international 644

Ik heb sinds kort een 644, stationair loopt de motor goed, maar als ik gas geeft geeft hij een zwarte rookpluim uit de uitlaat, en hij begint dan te stotteren, kan het zijn dat 1 van de 4 verstuivers niet goed functioneert (dat de verstuiver niet goed vernevelt), of zou ik het in de brandstofpomp moeten zoeken ? Het is wel starten en lopen.
G R N

Reacties

koenjohndeere
Je kunt beter even naar laten kijke dan weet je gelijk waar je moet zoeken
nhmonteur
Hoe staat het met je brandstoffilters? het kan zijn dat deze erg vervuilt zijn waardoor hij vol gas te weinig brandstof krijgt.
dus kijk eerst eens of je filters nog goed zijn en of je brandstofsysteem goed schoon is.
Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tank erg vies is waardoor je leidingen en filters dicht gaan zitten
G R N
Ja dat wil ik ook laten doen, maar ik was nieuwsgierig of dit nu alleen komt door de verstuivers, of heeft de brandstofpomp er ook nog mee te maken ?
Ik ben de trekker nu helemaal aan het nalopen, nieuwe filters,nieuwe olie ect. en wil volgende week even de trekker wegbrengen naar een monteur van IHC
koenjohndeere
Idd roest in de tank het kan maar zo hoor
G R N
Ja, dat wil ik morgen eerst even doen, meestal als de filters dichtzitten, komt de trekker niet volledig op toeren, en dat wil hij wel, maar hij stottert er bij, een pufferend geluid.
ErDee
Die van mij doet dat alleen als hij lang koud heeft gestaan en ik geef een keer gas meteen na het starten, maar na 10 seconden zoiets lopen doet hij dat al niet meer... Lijkt mij een verstuiverprobleem
nhmonteur
@G R N ik heb keer gehad bij een trekker dat het filterhuis verstopt zat, en dat de motor wel goed op toeren kwam, maar dan ging hij ook hevig stotteren. nam je gas terug dan liep hij weer normaal.

Dus ik zal toch eerst je brandstofsysteem eens goed nakijken. ook alle leidingen en dergelijke doorblazen en kijken wat hij dan doet.
Blijft hij het dan doen, dan zal ik de verstuivers (laten) testen.
G R N
Ja,dat ga ik eerst proberen, de gasoliefilters vernieuwen, en ook maar even de leidingen doorblazen, van de filters naar de brandstofpomp, en de leidingen van de brandstofpomp naar de verstuivers, dan weet ik zeker dat alles goed schoon is, en dan maar eens op nieuw starten en proberen.
IH1055XL
Zwarte rook wijst meestal op een slechte lucht-brandstofverhouding. Heb je al aan uw luchtfilter gedacht.
Het idee van die slecht verstuivende verstuiver zou eerder wit-grijze uitlaatgassen geven denk ik.
G R N
Het luchtfilter en het binnenluchtfilter heb ik al vernieuwd, ik ga morgen de gasolie leidingen en gasoliefilters vernieuwen, en als hij dan nog pufferd, dan ga ik naar de IHC Monteur, ik moet hem toch nog even goed laten afstellen(brandstofpomp) en misschien nog even de klepspeling laten kontroleren.
Adri-JD850
Als je de leidingen door wil blazen blaas dan wel van de edele delen af dus niet naar de brandstofpomp maar er vanaf zo ook met de verstuivers als er dan vuil in zou zitten blaas je het in ieder geval terug i.p.v. vooruit, misschien tijdens het blazen een dun zuiver ijzerdraadje er in meesturen om eventueel vuil los te stoten.
Wimsumar
Beste
Quote @NHMonteur:
dan zal ik de verstuivers (laten) testen.

Dat is nu eens tenminste heel sympathiek aangeboden. Zo zouden er meer T.F.-ers moeten doen! 😉
mestyle
Tank schoonmaken, leidingen schoonblazen, filters brandstof systeem vervangen, verstuiver leidingen loshalen en schoonblazen, verstuivers laten testen en zonodig laten afstellen op de juiste druk.spul weer terug monteren en dan kijken of verstuivers op de trekker ook mooi verstuiven ( of de pomp het aankan) en niet vergeten het hele zooitje weer te ontluchten
G R N
Dat lijkt mij ook een goed plan, eerst maar eens alles verschonen, en schoonblazen. Voor het schoonblazen zal ik zeker even de leidingen demonteren, zodat je niet het vuil de brandstofpomp in blaast. en dan maar eens weer kijken, als hij dan goed loopt zal ik het zeker nog even melden.
nhmonteur
@Wimsumar
ja een kleine moeite toch om ff verstuivers te testen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!