Landbouwwagen

Ik heb van mijn oom een landbouwwagen kunnen krijgen maar de banden zijn bijna helemaal dooorgesleten en 2 zijn er lek alleen ik zit met het probleem het zijn 4 gaats velgen. Wat adviseren jullie mij andere as eronder met banden of?
Mvg.

Deel dit topic

Reacties

jmos
Ligt eraan, hoe groot is de wagen. wat voor maat velgen zijn het, waar wil je hem voor gebruiken. hoe hard zal die gaan rijden (dus wat voor trekker komt er voor te staan?) Etc?
MF- 4255
@jmos Wagen is denk 1.50 breed en 4 meter lang echt een ouderwetse wagen die ze vroeger met hooi halen gebruikten hij zal waarschijnlijk 40 gaan en keer 2 balen vervoeren of iets op pakken dat te zwaar voor de voorlader is over de weg bijv.
jmos
@MF- 4255
en wat voor maat banden ligt er nu onder?
MF- 4255
@jmos 6.00-16
jmos
@MF- 4255
oke, dan weten de mensen die dit topic nu lezen er meer vanaf en kunnen ze beter advies geven. ik weet niet wat ik zou doen. licht een beetje aan hoe de velgen zijn. maar wacht maar af wat anderen nu zeggen.......
weurding
Zou naar een autobandenhandel gaan en vragen om autobanden maat 205-16 of iets breder, liggen er genoeg met nog 20% restprofiel, kan je voor weinig geld jaren vooruit
MF- 4255
@weurding Ik heb nu in 3 wielen 1.5 bar ingepompt en kijken hoelang dit goed blijft maar 1 band zit een gat in zo groot als een tennisbal 2 banden zijn helemaal glad en past dit zo op de velg?
weurding
@MF- 4255 ja hoor, dat past, is wel ander profiel maar 16 inch is goed
Valtra-Fordpower
mypartspartner.nl/mpp-nl/nl/… Kun ook aan de nieuwe banden, 16 inch is een gangbare maat verder.
MF- 4255
@weurding Zou je misschien wat meer van maten kunnen vertellen waar de breedte enz voor staat? Want snap er nu eigenlijk weinig van want net typte ik op google in 16 inch en dan krijg je een fietsband bijv. dus iets meer met breedte?
weurding
Als je een band neemt van bv een ford transit 205/65-16 is die 20,5 cm breed, de velgmaat is dan 16 inch, gewoon met een velg naar een autobandenhandel gaan, komt alles goed, suc6

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!