Illustratie van:

Mc-Cormick DGD4 - motorolie gebruiken als hydraulic olie??

Een betrouwbare bron (in zal geen namen noemen) heeft me geadviseerd om motorolie (15W40) te gebruiken als hydraulic olie. "dat gaat prima" zegt hij.
hoe denken jullie hierover?
misschien kun je wel motorolie gebruiken maar misschien wel van een lagere viscositeit lijkt mij.

Deel dit topic

Reacties

Inter1246fan
Bij Heuts automaterialen in Hoensbroek kun je gewoon flessen/kannen met hydrouliek olie krijgen.
michaelcx100
Echt aan te raden is het nooit, zo was er ook een boer in onze buurt die hydroliekolie is de vooras van zn john deere had gegooid. wel mooi heel de vooras verot. dus wijs is het nooit
dalton
Waarom zou je motor olie als hydrauliek olie gebruiken? Volgens mij krijg je dan ook een langzamere hydraulische functies. En omdat Motorolie dikker is heb je meer wrijving wat warmte creeert.
fiat1000DTsuper
Zou ik toch eerder ook niet doen.
Het is toch ergens voor dat ze hydauliek olie maken.
En ik denk dat je bij hoge drukken last hebt van cavacatie (of hoe zeg je dat) bij motorolie.
TienusJansen
Ik doe ook benzine in plaats van diesel in mijn tractor werkt ook
dalton
dennis fordson
@TienusJansen haha dan loopt hij niet lang meer
deeremeneer
Motorolie wordt heel veel als hydrauliekolie gebruikt. Neem bv Liebherr mobiele kranen die hebben gewoon een 10w40 als hydrauliekolie. Het is dus puur als hydrauliek te gebruiken ja.
looper321
@deeremeneer
hoe zeker ben je er van dat het ook goed te gebruiken is voor men oude DGD4? en welke viscositeit zou je dan aanbevelen?
deeremeneer
@looper321 Heeft deze wel een apart reservoir voor de hydrauliek? Dus geen combi met de achterbrug?
looper321
@deeremeneer
inderdaad, is een gescheiden/apart systeem
dalton
@looper321 waarom zou je niet gewoon hydrauliek olie kopen als je zo twijfelt
looper321
@dalton
omdat de motorolie goedkoper is (bij de action)
en het is ook net de motorolie van de action die de betrouwbare bron me adviseerde om te gebruiken als motorolie in men DGD4.
deeremeneer
@looper321 Ik zal even nazoeken.
dalton
Ja oke het is jouw beslissing uiteraard. mijn persoonlijk mening. Voor die paar centen die de hydrauliek olie duurder is zou ik er hydrauliek olie in doen. Dan weet je zeker dat het goed is.
mestyle
Kijk hier maar is op over action motorolie

motor-forum.nl/forum/list_messages/…

ik zou het er persoonlijk iet opgooien. kennis van mij vertelde ook dat die het op de auto had gehad, na 1000 km alle keerringen verrot en ding zoop olie als een gek
mfjens
@looper321 die motor olie van de action is volgens mij gemaakt via het ranja principe een beetje olie en aan mengen met iets water 😄 die olie is drie keer niks
dalton
@mestyle knap lullig voor je kennis. Kon hij de action aansprakelijk stellen? zal wel niet.
mestyle
@dalton

nope kan in zo n geval nooit want der kunnen dan 1001 reden zijn waarom het kapotgelopen voor zon concern.maarja voor jezelf weet je het dan vaak wel
looper321
@deeremeneer @mfjens @dalton @mestyle
het lijkt mij zo dat de kwaliteit olie die er tegenwoordig word geproduceerd (ook die van de action/aldi/lidle) veel hoger ligt als waar de tractoren toen (jaren 50) voor gemaakt werden. dus kan de action olie ook prima voldoen (naar mijn idee).

spreek me aub tegen als ik fout zit, leg me jou visie uit.
mfjens
@looper321 daar heb je volkomen gelijk in maar ik heb altijd geleerd dat besparen op olie geen goede zaak is.
mestyle
De olie kan wel zuiverder/schoner zijn dan die van vroeger maar ze zijn veelal ook weer wat agressiever en kunnen dus je keeringen aantasten. daarom doen ze in de oldtimers vaak minerale olie
dalton
@mestyle ja dat is zo ja.
dalton
@looper321 Ja de kwaliteit olie is nu wel vele malen beter dan toen inderdaad. Maar ik zou alsnog gewoon olie halen bij het mechanisatiebedrijf. En dan ook gewoon gelijk hydrauliek olie te kopen. Kost misschien een paar euro meer maar dan weet je wel dat het goed is.
HarmBoer
Een kennis van mij, die in een vrachtwagen garage werkt, beweerd dat de transmissie olie die hun verversen nog goed te gebruiken is voor oude tractoren.Ik twijfel nog.Maar als ik zie wat uit sommige oude tractoren loopt weet ik het nog niet.
Wimsumar
Beste Looper321: Vraag advies.

(Linksonder): kroon-oil.com/nl/producten/…
Fendt 311 LSA
Bij mijn trekker zit er ook motorolie op hydrauliek/achterbrug
joop-same
Ook uit deze betrouwbare bron,kan je gerust motorolie voor
de hef van je DGD gebruiken,diverse veel nieuwere trekkers
gebruiken motorolie in de hef, vergeet aub. al die xxx verhalen de hier staan.
goeiedag eem
@looper321 , je kan er gerust motorolie in doen hoor, de buurman had ook een paar jaar geleden een kapotte hydrauliek slang tijdens het rijden en was alle olie kwijt, slang laten maken bij lmb en kreeg het advies van koop gewoon goedkope motorolie en doe dat in je hefdeksel, bespaar je een mooi beetje geld mee en is net zo goed, dus gewoon den zou ik zeggen, dat was trouwens een deutz D3006, heeft ook een gescheiden systeem
ArnoFendt
@looper321

Bij de eerste generaties van de Fendt 300-series (en denk ook bij de 100 series) zit er zowel in de motor als in het hydrauliek gedeelte 15W40.
b450
Als je deze moderne motorolie in je blok doet is de kans op lekken erg groot.
Zeker met die k..constuctie met dat grafietkoord!
Heb nu dikkere ongedoopte olie in mijn D439 en het lekken is over!!
Dit geld ook voor moderne olie in de versnelings bak. Zeker geen te dunne olie op doen is mijn advies.
Adri-JD850
Als je olie gaat halen bij de ac-tion dan ben je echt zielig bezig hoe haal je het in je d#$@e hoofd om dat te doen,op producten die draaiende en bewegende delen moet aansturen of bedienen zeer zeker niet op bezuinigen, weet niet of je ooit ruilt met machinery waar ook hydroliek op zit en iedereen gebruikt hydro-olie en jij gebruikt moterolie daar zullen ze blij mee zijn en het risico dat alles kapotdraait is dan wel aanwezig, je hebt ook de kans dat de moterolie gaat schuimen bij warm worden en onder druk staan, de juiste olie er in gebruiken en niet liggen frotten.
deeremeneer
Kijk dat je op olie niet moet bezuinigen vind ik ook dat voorop gesteld maar nogmaals motorolie wordt heel vaak als hydrauliekolie gebruikt. Verhalen als schuimen en te heet worden enz zijn uit de lucht gegrepen.
rinie
Ik ken zat mensen die de action olie in de trekker auto gooien , nooit geen gezeik mee , heb het zelf ook in de 744 zitten
+1
caseih212
@rinie klopt, die olie is ook gewoon gekeurd en voldoet ook aan alle eisen, het kan maar zo zijn (als je achterop de fles kijkt) dat het bij Texaco of weet ik waar wegkomt 😉

Op een DGD4 kun je gerust motorolie doen, m'n opa heeft een D324 nieuw gekocht, en heeft in de hef ook al 45 jaar lang motorolie. De trekker heft nog uitstekend en heeft ook kracht 😄
rinie
@caseih212 ja alles wat action heeft zijn partijen die bedrijven niet kwijt kunnen ofzo dus de kwaliteit is vaak even goed
jehan
Hmmmm interresant onder werp..wat me opvalt is datg sommigen zeggen dat olie van action goed is ..nou als ik die prijs hoor heb ik zelf het lef niet om het op mn trekker te doen ..trekkers die optimaal gebruikt worden raad ik aan doe er goede olie op..
radium45
@jehan Prijs is geen aanduiding op de kwaliteit. De lettercombinaties op de bus geven de kwaliteit aan, bv CD CE en hoger.
radium45



De API-indeling voor motorolie kent een tweetal categorieën. De C-klassen (“commercial”) zijn bedoeld voor toepassing in dieselmotoren, de S-typen (“service fill”) voor benzinemotoren.

Motorolie voor dieselmotoren wordt aangeduid volgens het patroon “CX-y”, waarin “X” een volgletter is uit het alfabet en “y” een getal dat het werkingsprincipe van de dieselmotor aangeeft ( 4, voor viertakt). Hoe verder “X” in het alfabet staat, hoe hoger de kwaliteit.

Binnen dezelfde categorie kan een hoger gekwalificeerd product alle lager gekwalificeerde producten uit die categorie vervangen (“backward compatibility”).

Motorolie voor benzinemotoren wordt aangeduid volgens het patroon “SX”, waarin “X” een volgletter uit het alfabet is. Hoe verder “X” in het alfabet staat, hoe hoger de kwaliteit. Binnen dezelfde categorie kan een hoger gekwalificeert product alle lager gekwalificeerde producten uit die categorie vervangen (“backward compatibility”).




benzinemotoren

dieselmotoren



viertakt

viertakt, directe inspuiting



SJ

CH-4



SL

CI-4



SM

CJ-4



SN
jehan
@radium45 kan welzijn maar klopt dat altijd wat er op die buskes staat ..heb weinig vertrouwen in olie van action of zoiets ..olie is het bloed van de trekker is dat niet goed dan wordt de trekker ziek ..is me eens verteld door een monteur ..
radium45
Quote @jehan:
klopt dat altijd wat er op die buskes staat

Dat kun je je natuurlijk bij elk merk afvragen, net zoals een echte JD fan Alleen originele JD olie zal gebruiken terwijl dit gewoon in Arnhem bij Shel uit de bulk komt.
jehan
Ik weet zeker als je een nieuwe trekker zou hebben ..en je gooit er van die goedkope troep in en dr zou wat kapot gaan binnen de garantie tijd ..dan zegt de fabrikant we geven geen garantie ..vraag dat maar eens na bij je dealer
radium45
@jehan Je zou raar opkijken als er bij monstername van de olie er aan de olie geen schuld te geven is. Voor de zekerheid zou ik de Hema busjes wel even opruimen natuurlijk.
jehan
@radium45 ander voorbeeld ..heb weleens een keer wd 40 meegenomen bij zon flutzaak..dezelfde week er een mee genomen bij kramp..beide gewogen en wat schetst mn verbazing ..zat bij kramp heel wat meer in zon spuit bus ..
radium45
@jehan Dat kan, maar nu moet je omrekenen. Prijs delen door het gewicht zodat je de prijs per gram product weet, heb je dat gedaan?
jehan
@radium45 ja dat heb ik gedaan ..en dan moet ik toegeven dat de wd 40 van action ietsie goed koper was ..maar voor dat ietsie ga ik niet voor naar action ..
radium45
Quote @jehan:
ga ik niet voor naar action

Dat moet je ook laten doen...
jehan
@radium45 wij laten op het werk zo nu en dan de olie testen ..op de kraan bijvoorbeeld laten we de olie een termijn langer op dan in het boek staat ..dat durven we wel omdat we elke keer met testen geadviseerd werd dat de olie nog niet op de helft van zn leven was
jehan
@radium45 hahah ja laten doen hmmm dan komen ze mij met maar een busje thuis ..en daarbij het zijn bedrijfskosten aftrekbaar he ..en dat bonnetje van action worden die vrouluu altiet kwiet ..at ze dr al een krijgen
radium45
@jehan je moet ze beter africhten...
jehan
@radium45 hmmmm dat laat ik liever an een ander over ..
roytieltjes
@jehan verversen jullie nog op 250 uur?
radium45
@jehan gevaarlijke materie? 😃
jehan
@roytieltjes nee roy nu op 330 uur en tussen door een mini beurt
jehan
@radium45 jazekers ...ik richt niks af ..anders moet ik zelf koken ..en dat kan zij weer heelgoed ..mn kinderen zegen altijd vaders laat zelf het water nog aanbranden kun je nagaan ..zo nu en dan kook ik heelgoed ..ja van woede
roytieltjes
@jehan wat versta je onder minibeurt? luchtfilter koeler enz? wat een raar getal 330 of buj mien ant begekken
jehan
@roytieltjes okee 333 uur dan ..2 keer kleine beurt en dan weer 1 keer grote beurt ..nieuwere trekkers mag elke 500 uur ..en dat vinden we weer te lang ..dus van daar die 333
looper321
Quote @jehan:
@radium45 ander voorbeeld ..heb weleens een keer wd 40 meegenomen bij zon flutzaak..dezelfde week er een mee genomen bij kramp..beide gewogen en wat schetst mn verbazing ..zat bij kramp heel wat meer in zon spuit bus ..

als je in beide zaken een bus van bv 400ml koopt, moet er in principe ook in beide 400 ml in zitten.
HarmBoer
@jehan Action wd40 440ml 3.65 euro je denkt toch niet dat daar bij kramp het dubbele inzit in de bus van 450 ml.En als je zo'n handige spuit kop hebt zet je die zo over.
atlaspower
Altijd doen, gaat je machine langer zonder problemen mee, motor olie smeert veel beter, rij altijd met motor olie in mijn kraan, maaikorf etc, is iets duurder maar smeert beter
jehan
@looper321 ja dat zou moeten he ..maar heb weleens gehoord dat er bedrijven busjes flesjes of wat dan ook verschillend vullen qua inhoud ..dus mn vertrouwen is helemaal weg

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick DGD4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
61
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
35