Fiat 415 - startmotor terug van revisie maar doet nog niks,

Hallo,

ik heb mijn startmotor laten reviseren voor nog al wat geld, maar nu heb ik hem er terug opgezet en doet hij nog niks 😞 wel ben ik er achter gekomen dat de bout waar de + kabel van de accu aanzit los zit. dus als je de kabel heen en weer beweegd dat de bout mee beweegt, kan dit het probleem zijn doordat ik hem verkeert heb aangedraait?

mvg Daan
fendt926power

Reacties

guy
En doet ie helemaal niks??
dresje80
Dan toch maar aan trekken op dorsdag kut 😢
fendt926power
@guy doet helemaal niks 😞
boegie
Iets mis met de kabel er naar toe? iets bij het contact?
pino
Heb jij die enige moer los gedraaid die op dat contact zat waar de + kabel op zat ?
gertdl
Dan is er wel kans dat hij inwindig los is van het anker, en dan krijgt hij geen stroom . heb je de moer dan zo stevig vastgedraaid en hem over getrokken? of was hij al los toen hij terug kwam van de revisie?
theokootstra
Is hij getest toen hij eraf was en nog niet op de 415 zat (vlak na de revisie)?
Wimsumar
Beste Fendt926Power: De losse schroef hoeft geen bezwaar te zijn voor goede werking van de startmotor. Deze schroef is aan de binnenzijde van het relais alleen slechts een contactpunt.
Hoor je de electromagnetische relais op de startmotor "klikken'' bij een startpoging?
Zo nee, dan is de bekabeling/stroomcircuit vanaf het contactslot niet goed.
Zo ja, dan maakt de electromagnetische relais geen stroomverbinding (mogelijk doordat de losse schroef dit contact onmogelijk maakt.

Zie de schematische weergave:

samarins.com/glossary/starter.html/

P.S.: Zit er op deze trekker een startonderbreking? Bijvoorbeeld dat je de gearingpook in startstand moet zetten , of het koppelingspedaal in moet trappen om te kunnen starten. Dit moet je natuurlijk niet vergeten te doen. ( Deze startonderbreking kan ook defect zijn).

Hier nog een leuke link naar een animatie van de werking van een startmotor. Klik op de contactsleutel om te zien wat er gebeurd en op welk moment de startmotor begint te draaien:

automotive-technology.co.uk/downloadable%20files/…
atlaspower
@Wimsumar Prachtig hoe jij elke keer weer met van die mooie filmpjes komt aanzetten, je moet er een topic van gaan maken, scheelt een hele hoop discusies en uitleg..
Wimsumar
Beste
Quote @Atlaspower:
een topic

Een topic over ''mooie filmpjes'' maken? Dat zal hier op T.F. juist flink discussie opleveren omdat het niets met trekkers zou hebben te maken.
Iets wat ik als vrijgezel natuurlijk totaal niet begrijpen kan. 😎 😉 😃

B.T.W.: Hartelijk dank voor het compliment. 😄
fendt926power
@Wimsumar bedankt voor de uitleg en filmpje, ga morge eens kijken of ik bij de bout kan komen, en eerst alle kabels nog eens chekken,
ambu954
Leg even een startkabel rechtstreeks vanaf de accu kijken wat ie dan doet
Wimsumar
Beste
Quote @Fendt926power:
de bout

Ik vermoed, en ik hoop dat je dat zelf ook in het startmotoranimatie-filmpje hebt gezien, dat de bewuste bout aan de binnenzijde eeen contactpunt vormt. Omdat de bout nu los zit, en/of verdraaid is, onstaat de stroomverbinding niet waarop de startmotor draaien kan.
RPCounty
Deze fiat heeft toch 24 volt starten etc? is de verbinding tussen de beide accu s wel in orde? dus kabels controleren.
fendt926power
Verbinding beide accus is goed,
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!