Illustratie van:

John Deere 3650 - Differentieelslot

John Deere heeft op de latere 50 serie’s (vanaf serienummer 729047) een ander type bediening van het dif-lock. Niet het bekende voetpedaal die je moet blijven vasthouden, maar een knop die je moet indrukken en draaien waarna deze vergrendeld (zie lees meer). Omdat deze vergrendelt, zit er ook een magneetschakelaar op die ergens een controle lampje o.i.d. moet laten branden zodat je niet vergeet het dif-lock weer uit te zetten.

Nu is het probleem dat, zo lang wij de trekker hebben (3650 – serienummer 763705), dit nog nooit heeft gefunctioneerd. Ik kan door onderhoud nu goed bij de schakelaar komen en wil dit graag oplossen. Heb de kabel (groen-rood) ook al rechtstreeks aan de massa gehouden (schakeling is massa geschakeld) maar er gaat nergens een lampje branden. Schakelaar werkt ook. Kabel proberen te volgen, maar verdwijnt in een dikke kabelboom waarna deze niet meer te traceren is. Heb de beschikking over een werkplaatshandboek met electrisch schema maar deze zijn gedrukt in 1987 en toen was deze schakeling nog niet bekend/in productie. Zijn er hier JD kenners/specialisten die weten hoe deze schakeling loopt of waar/welke (controle)lamp moet gaan branden.

B.v.d.

p.s. Zijn er nog mensen die a.d.v. het serienummer mij nog meer kunnen vertellen over deze trekker?

Deel dit topic

Reacties

Straw
Controle lampje? Ik heb een 3640 het kleinere broertje.
Ik heb volgensmij geen controle lampje als bedien en hij werkt wel zal over 2 weken kijken eerder helaas geen tijd
favorit 3
Kan ook zijn dat die recht op de tandwielen staat, ik zou eens proberen schakelaar aan houden en klein stukje rijden
@Straw 3640 heeft dat ook niet. Alleen de 50 series vanaf sn 729047.

@favorit 3 heb de draad ook doorverbonden, brand dan ook niks.
jeroemdeenen
Lampje vervangen mischien? keer verwisselen met lampje die het wel doet ofzo
@jeroemdeenen de vraag is waar zit dat lampje. Op het paneel waar de controle lampjes zitten is alleen fwd, lampen, knipperlicht, pto toerental e.d. geplaatst, geen dif-lock.
OhDeere
Volgens mij (en het JD onderdelenboek) zit dit lampje bij de versnellingshandles. Dus tussen de poken en de hef bediening (waar voeger het haasje zat bij de 40 serie.....)
@OhDeere klopt helemaal. Lampje lag onderin die ruimte. Heb hem er uit gevist en nu brandt ie ook wel. Bedankt voor de hulp
Adri-JD850
Probleem = mogelijke oplossing = probleem opgelost = terugkoppeling probleem.
OhDeere
Geen dank. Mijn bankrekeningnummer is 12.34.56.789
Patrick 2020
Trekker nog niet klaar Bartje? Hele week druk met mest overpompen ofzo, haha.
@Patrick 2020 nog genoeg andere 'spoedjes' tussendoor gehad. Doelstelling is dat ie maandag weer gebruikt wordt, en dat gaat lukken. Planning ofzoiets .....
Patrick 2020
@Fendt-Farmer-Vario Kijk kijk, goed bezig. Dan is de werkplaats vrij voor 'project achterbrug 2020'? 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
287