Same Minitauro 60 - lampje

Beste samekundigen. vandaag na het rijden (hoera voor de luchtkoeling met dit weer) viel het me op dat mijn acculampje heel erg licht blijft branden. In de schuur is geen licht dus kwam ik er nu pas achter. Is dit nu een kwestie van een nieuwe accu of het gevolg van een wankelende dynamo ?. Heeft iemand nog een tip waar ik voor een leuk bedrage een paar goede achterbanden kan vinden, droogtescheuren gaan even diep worden als de sporen na het sloten dit jaar in het land.
Groetjes,
gabriel
gabriel

Reacties

lindehydrocart30
Wat voor maat banden zitten erop? das wel makkelijk om te weten.
Wimsumar
Beste Gabriel: Is de maat van de banden nog af te lezen? Dan is dat hier wel handig om te vermelden voor goede tips.
martin boeruh
Banden maat denk ik
11 36
11 32

ik denk dat dynamo een beetje wankel is.
+1
leo en irm
Heb 3 redelijke banden staan 2 met velg 12.6x 36 mag je gratis hebben
lampje even op de accu meten 12 volt normaal minimaal bij gas geven moet hij 14 volt geven
maak de stekkers en zekeringen maar eens schoon of zo als ik gedaan heb alles er af knippen en opnieuw opbouwen
Patrick 2020
Ja, misschien ergens slecht contact (corrosie etc). Had ik eerder ook wel soms met de 240. En 's winters is de accu sowieso zwakker, en als het bijladen dan ook nog minimaal is dan wil het lampje inderdaad wel gaan branden.
samie
Bij mijn same frutteto is dat ook in het begin maar als je wat gas geeft gaat het weg
gabriel
Staat achter op 14.9-28 en voor op 6.50-16.
gabriel
Vervolg voor het lampje is nog steeds aanwezig maar! nu na een paar pogingen een nieuwe accu (100A)en hop we kunnen weer verder. 74Amp heeft hetna een paar omwentelingen al opgegeven en meer opladen kon hem niet meer ronddraaien.
Thanxs nog leo en irm, maar zoek het iets dichterbij, maar heel attent. Iemand nog raad wat te doen met die dynamo, revisie of nieuw ?.
joop-same
Dynamo even na laten kijken bij een Boschdienst.
gabriel
Dank Joop,vervang tegelijk maar de getande riemen, vindt ze een beetje slap hangen. Groetjes gabriel.
gabriel
Dynamo is terug en plaats ik het weekend. Dynamo is totaal gereviseerd. Volgens het revisiebedrijf moet ik bij mijn same op letten dat de spanning op het achterkontakt goed blijft, anders is het weer snel gedaan met de dynamo. min fase via het blok ,plus op de accu, inlusief draad van het controlelampje op het contact.
gabriel
Dynamo draait maar helaas blijkt na een paar dagen starten toch de accu het te gaan begeven. iemand nog een goed idee, waar het dan aan kan liggen.
Groetjes gabriel
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!