Fendt 306 LS - Gazonbanden voor mogelijk?

Hallo allemaal,

Wij hebben sinds kort een voorlader met balenklem op onze fendt 306 LS, zonder voorwielaandrijving dus. Nu is het probleem dat hij, ook zonder balenklem, wel behoorlijk inspoort van voren. Ik weet dat het n u extreem nat is, en dat een trekker zonder voorwielaandrijving eigenlijk niet geschikt is voor ene voorlader, maar t trekkertje bevalt prima, dus die willen we niet inruilen.

Is het mogelijk om gazonbanden alleen voor eronder te leggen? Weet niet hoe dat gaat passen met steek enzo, iemand enig idee?
Fendtgek

Reacties

Dr Fendt
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zodat het kan.

er zijn velgen in alle maten en hartafstanden/steken te krijgen. gewoon even langs de bandenboer, die kan je precies vertellen wat mogelijk is.
Fendt926Driver
Als je 6 gaats opraapwagen banden hebt met 15.0 17.0 of zelfs 19.0*55-17 moet je kijken met de hartplaat die iets uit het midden moet staan en je hebt super voorbanden. houdt dan wel in de gaten dat bredere banden zwaarder sturen vooral met voorlader ALTIJD rijdend sturen. die banden zijn 38 43 of 48cm breed
Fendt926Driver
Deze bijvoor beeld maar let wel op de hartplaat afstand
tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
Fendt926Driver
Op deze foto zie je al wel dat hartplaat niet exact in het midden zit. tractors-and-machinery.com/media/9/…
jmos
Zulke voorbanden als onder onze renault zijn wel mooi voor wat jij wilt denk ik. zijn precies dezelfde als die onder de oudere opraapwagens. spoort ook weinig in ja.
Clear-up
Tuurlijk kan dat! Dat soort banden moeten her en der nog wel liggen in schuren. En als je ze écht niet kunt vinden, gewoon hart laten omzetten. No problem!
selten
Quote @Fendt926Driver:
houdt dan wel in de gaten dat bredere banden zwaarder sturen vooral met voorlader ALTIJD rijdend sturen.

Bent knap sterk als je dan kunt sturen als je niet rijdt 😃
Fendttrisixfan
@selten
het is een fendt, die heeft stuurbekrachtiging 😉
selten
@Fendttrisixfan
Ja banden van 38cm sturen niet licht 😉. Maar hydraulisch bekracht? Ik heb geen enkel benul hoe oud zn fendt dan moet zijn 😃
Fendttrisixfan
@selten
ja hydraulisch bekrachtigd, meer zelfs werkt zelfs al met een orbitrol
selten
@Fendttrisixfan
Ik wou al zeggen, als hij mechanisch bekrachtigd is begin jij nog niks 😃
Fendt926Driver
Quote @selten:
Bent knap sterk als je dan kunt sturen als je niet rijdt

trekker heeft inderdaad hydraulische besturing. orbitrol onder stuur en hydr cylinder aan de vooras. maar dan nog, ook met hulpbesturing is rijdend sturen altijd beter
selten
@Fendt926Driver
Daarom moet er eigenlijk geen stuurbekrachtiging op. Dan weet je wel wat sturen is 😃
Fendt926Driver
Quote @jmos:
zulke voorbanden als onder onze renault
toch lijken mij die 13.6. zou mij te smal zijn voor trekker met voorlader en balenklem en 2wd. zou zeker 15.0 maar nog liever 17.0 hebben 19.0 zou net te breed kunnen zijn
Fendt926Driver
Quote @selten:
Dan weet je wel wat sturen is

inderdaad. heb zelf leren rijden op fordson en deutz 6806 met voorlader en ZONDER stuurbekrachtiging. dan krijg je spierballen.
selten
@Fendt926Driver
Ik rij nou op een Steyr 760 Super en een Profi 4100. Laast stond er maar 1,5 bar in de voorbanden van de 760 Super. Dat merk je meteen. Profi staat nou 0,8 in de banden en merk ik nog niks van 😉
jmos
@Fendt926Driver
11,5/80-15 dacht ik. 😛
Fendtgek
@Fendt926Driver

Bedankt voor deze nuttige info! Word het een stuk duidelijker van, maar waarom moet de hartplaat uit het midden zitten dan?

En die steek van opraapwagens, is die hetzelfde dan?

Niemand die toevallig wat in de schuur heeft liggen??
fendy
Ik heb nog een stel 11.00-16 3rib wielen liggen van een 300 serie.
Fendtgek
@fendy

Ja, maar dat is dan toch hetzelfde als wat er nu omligt?
Fendt926Driver
Quote @Fendtgek:
maar waarom moet de hartplaat uit het midden zitten dan?

En die steek van opraapwagens, is die hetzelfde dan

als de plaat bij brede banden in het midden zit en aan beide kanten evenveel oversteekt moet je bij de 43cm banden 21.5cm diepte hebben van de wielbout plaat totaan de fusee. dij de banden die je nu hebt en je kijkt aan de binnenkant gaat het wiel 2 of 3 cm langs de fusee. die ruimte moet je houden. bredere banden gaan dus meer naar buiten.

opraapwagen steek 6 gaats moet passen maar meet de gaten ondeling en kruislings op alsmede het middengat. fendt voorwielen noemen ze 6 gaats landbouw steek
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!