John Deere houdt marktleidersschap in Duitsland

Mannheim - John Deere heeft afgelopen jaar op de Duitse trekkermarkt een aandeel van krap 21 procent gehaald en bleef daarmee de populairste fabrikant van deze machines.
Het aantal in de Bondsrepubliek verkochte John Deeres steeg van 35.977 naar 36.264, zo meldt de vertegenwoordiger van de Amerikaanse fabrikant. De voorsprong op de nummer 2 werd met 4,4 procent uitgebouwd.

De afzet overtrof de verwachtingen, stelt zakelijk leider Helmut Korthöber vast. De nummer 2 in Duitsland is traditioneel Fendt. Deze Beierse fabrikant, onderdeel van het Amerikaanse Agco, heeft echter nog geen cijfers bekendgemaakt. Fendt leidt normaal gesproken de markt wel bij de zware trekkers.
Bron: Boerderij.nl

Deel dit topic

Reacties

Snaky Bill
Ja John Deere altyd koplopers
selten
Je kan het ook in relativiteit bekijken, percentage van de tractors dat in dat land wordt verkocht, John Deere als een heel groot merk verkoopt wereldwijd veel tractors. Ga je het vergelijken met Europese merken dan verkopen die procentueel gezien waarschijnlijk meer in zn land als John Deere. Je kan een fabriek als in Sankt Valentin bijv. niet vergelijken met de mega fabrieken van John Deere.
Dat is mijn mening hierover.
weurding
T'bunt natuurlijk ok de aaallerbesten 😉
michaelcx100
Duiters zijn gewoon debiel joh, je rijd toch voor schand in da groen/gele meuk
Robin S
@selten altijd blijven strijden eh voor die onnozele steyrs 😃
jmos
Duitsers rijden over het algemeen ook groene trekkers. of het nou jd fendt of claas is. ze rijden veel groen. 😛
selten
@Robin S
Oh nee hoor, in dat opzicht zou volgens mij CIH een v.d. grootste zijn. JD heeft zn grote productie dat Duitsland wel een groot land is, maar het is naar mijn idee nog maar een klein deel van de productie 😉
Adri-JD850
Je kunt het draaien en keren zoals je wil maar zulke bedrijven komen wel beslagen ten ijs die gaan zeker op de cijfer's en wij Nederlander's zouden moeten reageren net als die Fransen en Duitser's door producten te kopen die in eigen land gemaakt worden dan blijft de werkgelegenheid ook gegarandeerd.
rickjd
@michaelcx100
Juist, En een groot deel van de nederlanders, belgen en fransen en amerikanen en de engelse enz enz enz ook? jij bent hier de debiel
deeremeneer
@rickjd Zo'n manneke moet je gewoon negeren joh.
KHD Deutz-Fahr
Quote @selten:
fabriek als in Sankt Valentin bijv. niet vergelijken met de mega fabrieken van John Deere.

NH Basildon Engeland komt aardig bij Mannheim in de buurt 😉.
selten
@KHD Deutz-Fahr
Die bouwen evenveel tractors p. jaar?
SJB533
@Adri-JD850
Alles leuk en aardig, maar wij kennen in Nederland nog steeds geen tractorproducent die meetelt...

Daarbij: de Duitse en Franse markt wil ik niet vergelijken. Fransen zijn chauvinistischer... (Ok, tegen de Amerikanen kan niks op... :D)
KHD Deutz-Fahr
Quote @selten:
Die bouwen evenveel tractors p. jaar?

Dat niet, maar is ook een grote fabriek, waar ze nog heel veel zelf maken. Maar wat maakt het eigenlijk uit hoe groot de fabriek is? Het gaat om de kwaliteit, betrouwbaarheid, en dan de prijs/kwaliteit verhouding.
KHD Deutz-Fahr
Quote @SJB533:
Ok, tegen de Amerikanen kan niks op... )

Nog niet, dat komt wel, Rusland, Brazilië, Argentinië, China en India, worden steeds belangrijker.
selten
@KHD Deutz-Fahr
Helemaal niks uiteindelijk 😉
SJB533
@KHD Deutz-Fahr
Qua chauvinisme.......
michaelcx100
Wat t is toch zo? john deere is echt niet veel bijzonders hoor, alleen omdat t prijs redelijk is is t zo populair, maar ik vind een case of een NH toch echt lekkerder rijden hoor.
RobinBos
@KHD Deutz-Fahr hoeveel zouden die er bouwen in een week? enig idee?
KHD Deutz-Fahr
Quote @SJB533:
Qua chauvinisme.......

Oh sorry, op die manier, ik dacht de markt grote 😉.
+1
Adri-JD850
Och; een goed product verkoopt zichzelf toch?
KHD Deutz-Fahr
Quote @RobinBos:
hoeveel zouden die er bouwen in een week? enig idee?

Mannheim bouwt ongeveer 40000 trekkers per jaar, Basildon 25000, maar in Basildon bouwen ze ook nog motoren en in Mannheim niet.
JD3010
@KHD Deutz-Fahr JD bouwt de motoren in Saran, Frankrijk.
KHD Deutz-Fahr
Quote @JD3010:
JD bouwt de motoren in Saran, Frankrijk.

Dat weet ik beste @JD3010 😉.
SJB533
@KHD Deutz-Fahr
Is trouwens wel een leuke strijd voor bijvoorbeeld Claas, om de Axion 900 (jep met de niet-Amerikaanse FPT motoren) in de VS af te zetten. Combines en hakselaars doen t goed daar super, nu de trekkers nog 😃 Sommige kunnen trouwens zo afgezet worden. Perkinsembleem is zo te vervangen 😃
KHD Deutz-Fahr
@SJB533

Doen de combines en hakselaars het daar goed, ik zou het niet weten. Vroeger werden ze onder Cat naam verkocht in de VS, en dat sprak die Amerikanen wel aan. De Amerikaanse markt is voor kleinere bedrijven zoals Claas en SDF helemaal niet interessant, laat die chauvinistische Amerikanen maar lekker met dat herten spul rond tuffen. Wat me wel opvalt is dat die Amerikanen Kubota's kopen als of hun leven er van af hangt, dat kan ik dus weer niet plaatsen onder chauvinistisch...
SJB533
@KHD Deutz-Fahr
Voor zover ik weet wel. Claas is op dat gebied wereldmarktleider he 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4