John Deere 3050 - Revisie HI-LO koppeling

Hoi iedereen!

Omdat ik geen werkplaatshandboek heb en m'n plaatselijke JD-dealer geen verstand heeft van oudere types, wil ik mijn vraag aan jullie stellen. Wat mag de maximale slotspeling zijn van zuigerveer R39280 om de binnenste zuiger van de HI-LO koppeling?

Deel dit topic

ronald73

Reacties

Tom VB
Je bedoeld de grote stalen afdichtring om de aluminium zuiger ?

Dat ik het niet weet,in het verleden vaak zat eentje in en uitelkaar gehad maar nooit opgemeten. Wellicht dat @deeremeneer t weet.
Vraag me ook af wat je ermee wil bereiken als je het weet ?
ronald73
@Tom VB

Precies, die bedoel ik.

Waarom deze vraag, ik weet helemaal niet of het werkplaatshandboek wel of geen waarden van deze speling opgeeft. Zo nee, dan is mijn vraag overbodig.

Wat ik ermee wil bereiken als ik het weet lijkt mij erg voor de hand liggend. Vervangen als het nodig is 😉
Tom VB
Wanneer de hilo aan revisie toe is moet je alle slijtdelen vervangen, dus ook de afdichtingen. Dus ook deze grote stalen afdichting. Bij mijn weten staan die maten niet in het boek, maar ik ben niet 100% zeker. Alle afdichtingen en versleten lamellen vervangen, even testen met perslucht en dan kan ie weer.
JD3010
Bij jdparts.com hebben ze het over 0,254mm. Hoever is dit dan bij jouw? Nieuw kost die 8.70 euro, dus daar hoef je het niet voor te laten. 😉
ronald73
@JD3010

Mijn voelermaat van 0,50 mm kwam het dichtst is de buurt. Concludie is dus net als @Tom VB al voorstelde, gewoon vervangen dus.

Bedankt voor de informatie!
JD3010
@ronald73 Dat lijkt me ook, die trekker zal die euro's ervan nog wel waard zijn. 😄
ronald73
@JD3010

Het is een afgetrapt exemplaar uit Frankrijk, cabine is helemaal uitgeleefd van binnen (en van buiten). We proberen de trekker weer een beetje functioneel te maken 😉
JD3010
@ronald73 Foto's? Daar in Frankrijk kunnen ze er wel wat van. 😄 Helaas.
Tom VB
Hilo huis ziet er nog wel netjes uit zo te zien. Veel uren ?
ronald73
@JD3010

Ik zal m'n archief doorspitten, anders moet ik even een nieuwe foto maken.
basia
@ronald73

Ook nog wel een paar Ursussen op het erf staan zeker ?
Al is het maar voor reserve ; zie je daar veel in Polski.
ronald73
@Tom VB

Op de digitale klok stond 7665 uur toen ik hem kocht. Toerenteller doet het wel gewoon. Na een paar jaartjes als noodtrekker/invalhulp te hebben gediend staat de urenteller nog steeds op dezelfde stand :? Gok maar wat de echte urenstand is! Die fransman zal de trekker wel niet weinig hebben gebruikt en de vermoedelijke reden van verkoop zal jullie nu ook wel duidelijk zijn.
ronald73
@basia

Twee van het type 1224 zijn er weg, Er is er nog maar 1 overgebleven, een 1002 met voorlader. Voorwielen breken regelmatig af. Kwalitiet van reserveonderdelen gaat hard achteruit, vroeger had ik hier nooit last van. Trekker zal dit jaar toch echt het veld moeten ruimen, maarja, dat heb ik vaker geroepen.
jeroemdeenen
Ik heb wel compleet werkplaats handboek liggen van jd 30/33/3650
ronald73
@jeroemdeenen

Daarmee bedoel jij dat je hem niet meer nodig hebt?
Renze
Quote @ronald73:
Kwalitiet van reserveonderdelen gaat hard achteruit, vroeger had ik hier nooit last van. Trekker zal dit jaar toch echt het veld moeten ruimen, maarja, dat heb ik vaker geroepen.

Dat klopt ja, vanaf 1996 hebben ze overal op bezuinigd om rond te kunnen blijven komen, loonwerker hier in de buurt heeft vanaf begin jaren 80 Ursus gehad, hij heeft er nu nog 1 voor de zaaimachine en voor transport, omdat het ding vlot 200pk doet en maar 6 ton weegt. Reed met 13m3 Schuitemaker tanks erachter, maar op een gegeven moment braken 7 steekassen in 1 jaar, zelfs complete trompethuizen braken af omdat de kwaliteit van het gietwerk slecht was.
Dat was zowel het geval bij Ursus als bij ZTS in Slowakije: Bij Ursus was de achteras zwak, bij ZTS hadden ze bezuinigd op de transmissielagers en synchromeshringen.
En toch, buiten dat om zijn het beesten van trekkers, die heel lang heel blijven bij het dubbele vermogen dan waar ze voor verkocht werden 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!