Schraper/dozerbak te huur?

Wie weet of er in het noorden van Nederland ergens een dozerbak te huur is? Gewoon een getrokken bak. Ik kan zelf zo snel via internet alleen adresjes in Engeland vinden, en anders met trekker en chauffeur maar dat is niet echt wat ik zoek.

dx11

Reacties

trean
loonbedrijfhoekstra.nl/pages/sub/…

loonbedrijf hoekstra oosterzee heeft een dozerbak, maar ik weet niet of ze die verhuren aan onbekenden zonder trekker en man.
fendt farmer312
Heb je zelf een kniktrekker die er voor kan?
bikkertie
Hj zet die dikke dx ervoor 😃
Siebenga
Ik heb zelf zo'n bak vorig jaar bij brak oldeboorn weg gehaald.. Tijnje zit o vd meulen maar denk dat jullie trekker die niet eens van zijn plek krijgt. En us belang heeft er sinds dit jaar ook een
Siebenga
...
bikkertie
Kun je het ook niet mey de kilverbak doen?
dx11
Quote @Siebenga:
denk dat jullie trekker die niet eens van zijn plek krijg
Komt gewoon 180 pk voor hoor 😉

Maar we geen het proberen (misschien) ik zal eens bellen.
bikkertie
@dx11 de pomp van de dx160 een slaggie gegeven?
dx11
@bikkertie Neuj, jah. Nou ik heb niets gedaan 😃 was al zo.
GD tuning Garyp
@dx11 komt de 160 ervoor?
dx11
@GD tuning Garyp dat is nog de vraag he. Het is nog de vraag of alles doorgaat 😉
bikkertie
Zou wel machtig lachen zijn als dat beest ervoor staat te brullen 😃
bramo70
Ik heb er wel 1. Alleen met trekker en man en laser
Fast Eddy
Mechielsen uit Oldehove heeft er ook 1 of 2.
Henk Bousema uit Zeijerveld.
Maar ik denk dat ze de bak alleen, niet verhuren.
dx11
@Fast Eddy @bramo70 Ja, oke. Misschien als het met het huren niet wordt. Anders heeft dat niet de voorkeur.
Fendt926Driver
Weet niet wat je verzetten moet dat het een dozerbak moet zijn. maar met 180pk zal het niet veel meer dan aaien worden. heb zelf een getrokken schuif maar de 916 (180pk) kan hem niet vol krijgen. ook de loonwerker met een 7810 (200pk) niet. met de 926 kun je er vol voor gaan en krult het zand over het blad. denk dat je zelf meer uren huurt dan het werk met trekker en chauffeur kost.

atlaspower
@Fendt926Driver ligt helemaal aan de grondsoort en hoe vast ie ligt, een kuul voorop de trekker of achterop je kilver doet al wonderen
fendt-412
Je moet de grond juist vast houden. Als je er met een culti in gaat lopen roeren heb je helemaal geen grip meer.

Vraag me af hoe goed het wil met 180pk schakeltrekker. Je moet hele dunnen laagjes eraf schrapen en de kop erbij houden, anders sta je zo stil en slaat je de motor af. Op de rechte stukken kun je niet echt gang maken door op te schakelen. Weet niet hoe ver het verplaatst moet worden, anders duurt het nog een eeuwigheid. Heb wel wat uurtjes op een dozer en kilverbak gemaakt, 250pk is minimaal, het liefst 300 voor een 8kuubs dozerbak.
Dr Fendt
Wij hebben een dozerbak thuis....
en hier in de buurt zit een verhuur bedrijf die misschien nog een dozerbak heeft staan (?)

detelefoongids.nl/haskera-landbouwmachines-bv-a-va…
Dr Fendt
Fendt926Driver
Quote @atlaspower:
een kuul voorop

wat is een kuul?
CaseCS130
Helemaal met @fendt-412 eens. Daar wil ik nog aan toevoegen dat je een hoog eigen gewicht nodig hebt om goed te kunnen werken en voldoende grip te krijgen. Voor een loonwerker formaat dozerbak zul je de DX dan flink moeten verzwaren.
marco2250
@Fendt926Driver vaste tand cultivator
CaseSound
@fendt-412

als ik jou was zou ik dan maar een cursus kilveren volgen want bij mij op ut werk gaat het op elke grondsoort van eigens.

voor de 8 kuubs dozer transportbak staat de arion 640 fendt 716 of 714. voor de 12 kuubs dozer transportbak cvx puma 195 axion 840 magnum 225 of de fendt 924
dx11
Quote @Fendt926Driver:
weet niet wat je verzetten moet dat het een dozerbak moet zijn. maar met 180pk zal het niet veel meer dan aaien worden. heb zelf een getrokken schuif maar de 916 (180pk) kan hem niet vol krijgen. ook de loonwerker met een 7810 (200pk) niet

Ik moet je zeggen dat wij de bak met de 6206 zelfs aardig vol kregen. Dat was een gewoon kilverbakje van 3 meter. En ik trok heus de grond niet over de bak heen hoor, zo was het niet. Maar er was zeker wel goed mee te werken.

En over wat er verplaatst moet worden, dat is grond wat ze een jaar geleden uit de sloot hebben gegraven willen we in het laatste stuk van de greppels mee dicht rijden zodat de kopakker wat langer wordt.
dx11
Quote @Dr Fendt:
wij hebben een dozerbak thuis....

Ook te huur?
Patrick 2020
Kraan + dumper?
jouwstra
@dx11 van haskera in de Joure verhuurt diverse machines waaronder een de blaauw dozerbak
fendt-412
@CaseSound

Dat cursusje heb ik al wel gehad 😉 2zomers op diepploeg en kilverbak gezeten dus daar zal het wel niet aan liggen.

Er moet wat gebeuren op een dag, per rondje 500meter met 4km/u schiet voor geen meter op. Kun je beter een kraan en dumpers bestellen, rijden meestal 9km/u van lichte tot zwaardere klei, meestal zon 9km/u.

Die dozerbakken verdichten de grond gigantisch, de trekker wordt van achter hard omlaag getrokken en de wielen achter de dozerbak verdichten ook nog eens. Na het kilveren woelen we vaak 70cm diep met een 3poot met 30cm brede ganzevoeten, kan 300pk soms maar net doen.
CaseSound
@fendt-412

ja maar jij zegt dat een trekker van 180 pk het niet trekt?
maar daarop is mij mening dat dat met gemak gaat. en ja logies dat je grond verdicht word na het kilveren logies dat je het open moet trekken maar dat is overal mee met aardappel oogst tarwe oogst alles.
fendt-412
@CaseSound
niet trekken is een groot woord, maar met een 8kuubs dozerbak fatsoenlijk vooruit komen is er niet bij. Die bak krijg je niet fatsoenlijk vol gedrukt, rij je nog met halve vrachtjes, kun je netzo goed een normale kilverbak regelen.
CaseSound
@fendt-412

nou geloof mij die krijgen we zo vol getrokken hoor dat is echt geen probleem tis dat ut sneeuwde anders had ik het gefilmd, daarnaast weten ze wel wat ze doen na meer als 4000 hectare tehebben gekilverd.
fendt-412
@CaseSound

Kun je zien hoe 360pk er plat voor licht, wens ik je succes met de helft vd pk's. Als het geen vario was geweest was die in het filmpje al wel 5x afgeslagen.

11kuubs bak, gaat ook niet vanzelf...
kace
@dx11

Deze wil ook wel, kost wel wat maar dan heb je ook wat.

bekkerstrucks.nl/occasions/…
CaseSound
@fendt-412

kijk zelf ik heb het over 8 kuub dat is 3 kuub minder.
ik praat voor een 12 kuubs een magnum 225, dus die schiet richting de 260pk geloof ik.
fendt-412
@CaseSound

die eerste is een keer een kuub of 8. Of reken je de bovenste 20cm en een halve meter voor de bak ook mee?
Mthijs
Vof wilgenburg grootegast.
CaseSound
@fendt-412

ik zie toch in de tekst dat het gaat om 11 kuub?
maarja jij gelooft me niet dan maak ik binnenkort als ze weer gaan kilveren wel een filmpje. als jij ut juiste gevoel ervoor hebt en jaren ervaring dan lukt ut mak zat. je moet het ook met gevoel doen zoals ze vaak zeggen.
Dr Fendt
@jouwstra
Quote:
@dx11 van haskera in de Joure verhuurt diverse machines waaronder een de blaauw dozerbak

die dozerbak is van ons, die hebben wij altijd verhuurt aan van haskera. volgens mij hebben ze 2 kilverbakken, en 1 dozerbak (die van ons)

ik zal mien pa ff vragen @dx11, hoe snel heb je hem nodig?? en heb je knap wat hydrauliek ventielen op je trekker zitten??
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!