Oliver 454 / Same Aurora 45 - 4wd inschakelen.

Hallo,

Ik heb vorige week een Oliver 454 met 4wd gekocht. Alleen weet ik niet waarneer de 4wd aan of uitstaat. De handel zit rechts achter mijn been. Dus de vraag is moet die hendel naar beneden of naar achter gekanteld (omhoog) om de 4wd uit te zetten?

Alvast bedankt,

Bas
basgroot

Reacties

Robin S
Ideale moment om te testen,in de winter op de sneeuw!

goe gas geven,en ge zult het direkt zien of de voorwielen meetrekken of niet
dennis ih
Ergens met de achterkant tegen op rijden een heuvel ofzo en dan kijken of hij slipt en het niet trekt.dan staat hij denk ik uit of met de vooras in een droog slootje zetten en kijken of hij slipt dan staat hij waarschijnlijk uit.
probeer maar eens
basgroot
Oké ik zou morgen even proberen en kijken of het lukt.
fiatjuh
Of in een hoge versnelling even rijden,hoor je echt wel verschil of de 4wd aanstaat of niet aan het gieren van tandwielen
roni
Hij moet omhoog volgens @Reint-Same
basgroot
@fiatjuh Zat ik ook aan te denken maar dacht het is veel handiger al weet iemand het hier, zodat hij het mij kan vertellen.

@roni + @Reint-Same Oké bedankt en ik zal morgen even kijken.
Volgens mij zit de hendel voor het inschakelen van de 4WD aan de linkerzijde van de bestuurder, achter de voet...
En de hendel naar beneden, zo is het toch bij de meeste Same's waar ik ervaring met heb. Al weet ik het niet van buiten bij een Aurora. De hendel die jij bedoelt is volgens mij de aftakashendel.

Moest je eventueel een foto hebben, daar ben ik wel wat mee.
basgroot
@Same Minitauro 60 Nee, bij een Aurora zit links achter je been de aftakashendel (weet ik omdat ik deze al een keer heb aangezet) en recht achter je been de 4wd hendel.
@basgroot

Zitten er geen twee hendels dan links? Nuja, als je de hendel voor de aftakas al hebt gevonden, dan is de andere toch zeer simpel te vinden? Die is enkel plaatsbaar naar beneden of boven. Beneden is voorwielaandrijving ingeschakeld.
basgroot
@Same Minitauro 60 Oké bedankt dan weet ik dat ook weer.
mark-douven
Heeft toevallig nog iemand een complete vooraandrijving liggen van een same aurora 45 en ik een zoek hydro blok dw en enkel werkend
Wimsumar
Beste Mark-Douven: Beproef je geluk bij:

Van der Helm: same.nl/

Of
Kamping Smilde.

Of:
T.F.-lid Joop-Same.

(Mail)adres,telefoongegevens in onderstaande topic:

tractorfan.nl/topic/47762/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oliver 454 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!