Trekker rijden duitsland

Hoe zit het nou precies als je duitsland in wil met de trekker als 16 jarige? want ze hebben daar een apart rbw ervoor ofzoiets? iemand met meer ervaring?

Deel dit topic

Reacties

weurding
Sowieso moet je een gv kenteken hebben
peter96M
Ja, dat hebben we er gelukkig oo zitten
TmTimo
En kun je met je normale trekkerrijbewijs ook over de snelweg?
peter96M
Ik kan zonder trekkerrijbewijs de snelweg ook wel op
driver-roy
Je kan beter zonder rijbewijs rijden als zonder trekker 😛
maisboerke
@peter96M
Als 16 jarige heb je een probleem in duitsland.

Lees onderstaand artikel maar:

pekelderstreekblad.nl/nieuws/2234/…
SJB533
Quote:
Voor alle landbouwvoertuigen boven de 3.500 kg heeft men in Duitsland een rijbewijs T nodig. Ben je tussen de 16 en 18 jaar mag je met de landbouwcombinaties maximaal 40 km/uur rijden.

Ben je dan welkom met je Nl tractorcertificaatje?
Husqvarna
Je moet een FÜHRERschein hebben, kortom even bij Adi op bezoek 😃
gerrit power
Certificaat telt toch als T, Want in Nederland is er nog helemaal geen T rijbewijs dus kunnen ze iedereen wel aan de kant zetten.
Husqvarna
En geen rooie diesel in de tank hebben, geremde wagens.
FendtVario22
@SJB533 Ik ben vorig jaar, in het voorjaar, aangehouden met transporttank..ze hebben mij vierkant uitgelachen, dat we in nl alleen certificaatje hebben.. officeel heb je vrachtwagen rijbewijs nodig..je mag dan 40ton wegen, en maximaal 40 km/h rijden, als ik het goed heb onthouden...
Bjorntd
Als je niet landbouw gerelateerde producten vervoerd, zoals zand of puin, moet je sowieso een vrachtwagenrijbewijs hebben. CE. Als je als 16 jarige landbouwproducten, zoals mais of gras vervoerd mag je maximaal 40 ton wegen en 40 km/uur rijden.
FendtVario22
Je mag als 16 jarige sowieso niet in dld rijden ( als nl zijnde dan) , ben je niet voor verzekerd als er wat gebeurd...
SJB533
@FendtVario22
Niet om jou, maar best wel terecht. Is toch te gek voor woorden, dat je hier in Nederland alles kunt, omdat de wet 50 jaar achter loopt? En dan nog t verhaal "1 Europa"....
peter96M
Dat is ook wat -.- ik ga waarschijnlijk bij een boer werken en hij heeft alles in dld liggen
en dat je niet in dld verzekerd bent kan toch niet? waarom hebben we anders gv nummers wat is nou het verschil tussen dld en nl kwa verzekering zou toch te gek voor woorden zijn
NHtvt135
@SJB533 laat dat "1 europa" maar achterwege...
Tis precies hetzelfde met de rooie diesel, hier over de grens 0.5 km in BE mag het wel gewoon.
Twoord vant jaar in nl is "plofkip" in BE kennen ze het woord niet eens, ik luisterdde naar de belgse radio en de presentatoren wistten niet wat een plofkip is.....

Maar dan al de mensen in pak met hun stropdasjes.... Het is 1 europa...bullshit!
Ik geef je helemaal gelijk.
maisboerke
Heb het artikeltje even gekopieerd.

De rijbewijsregels m.b.t. landbouwvoertuigen zijn nationale regels en geen Europese regels. Elk land kan dus zelf regels hiervoor opstellen, waaraan ook buitenlanders zich moeten houden. In Duitsland kent men voor het besturen van landbouwtractoren twee rijbewijscategorieën, namelijk rijbewijs L en T.

Rijbewijs L

Het rijbewijs L is een onderdeel van het “normale” rijbewijs B. Met een rijbewijs B mag je daarom in Duitsland “lichte” tractoren (tot 3.500 kg) besturen. Nederlanders die in het bezit zijn van een rijbewijs B, maar GEEN rijbewijs L of T, mogen dus in Duitsland rijden met een landbouwtractor met een totaalgewicht van 3.500 kg.

De maximum snelheid voor deze categorie tractoren bedraagt maximaal 32 km/uur(zonder aanhangwagen) en 25 km/uur (met aanhangwagen).

Rijbewijs T

Voor alle landbouwvoertuigen boven de 3.500 kg heeft men in Duitsland een rijbewijs T nodig. Ben je tussen de 16 en 18 jaar mag je met de landbouwcombinaties maximaal 40 km/uur rijden. Ben je ouder dan 18 jaar mag je maximaal 60 km/uur rijden.

Wordt de voertuigcombinatie voor andere doeleinden gebruikt moet je een rijbewijs C1 of C (en eventueel E) hebben.

Consequenties

De politie in Duitsland valt onder het legaliteitsbeginsel. Zij zijn dus verplicht om op te treden en deze overtreding bij proces-verbaal af te doen. De bestuurder van een landbouwtractor / landbouwvoertuig die zonder geldig rijbewijs onderweg is, moet bij de staandehouding ter plekke een borgsom (“Sicherheitsleistung”) van € 350,- betalen als hij niet in Duitsland woonachtig is.
peter96M
Dus ik mag gewoon mijn mijn certificaatje naar dld? want ik kan geen duits rijbewijs halen
vossie
Je moet sowieso 18 zijn en in bezit van een autorijbewijs. moet een gv kenteken hebben en mag niet meer wegen als 40 ton. de rode diesel (wat nu niet meer van kracht is) die in de tank zit mag mee de grens over, verder geen voorraaden rode diesel. tenminste dit heb ik ooit gehoord/gelezen
SJB533
@peter96M
Nee, kan niet.
maisboerke
@peter96M
Je heb je in Duitsland aan de Nationale Regels te houden, Sorry, die zijn anders als in Nederland.
Regels voor een Loonwerker en Boer zijn zelf nog anders.
dus, kort samen gevat, doe je werk voor derden, of is het je eigen product wat je vervoerd.

Let op!! De bekeuringen zijn niet mis, let ook goed op de lengte van de combi, overschrijding kost eveneens veel geld
zijn dan ook al verschillende Ned. Loonwerkers die hier over mee kunnen praten.
huub
Het mag dus met een B rijbewijs en maximaal 3500 kg TOELAATBAAR MAXIMAAL GEWICHT! Een trekker die 3200kg weegt (een fendt 305 ofzo) mag dus NIET, want die hebben waarschijnlijk een toelaatbaar maximaal gewicht van 4500kg.

Boven de 3500 kg tmg mag het alleen met T rijbewijs, nederlanders hebben dat niet, en dan komt het rijbewijs wat er het meeste op lijkt in beeld, namelijk C(E)!
fendtjuh
Geldt dat nou voor alle delen in Duitsland?

Van't zomer was ik bij een boer in Oost-Duitsland, die hadden geregeld dat je als Nederlander op je 16e op de weg mocht met een trekkercertificaat, MITS de trekker niet harder dan 40 liep. Dan was je verzekerd daar...Trekker die 50 liep was je niet meer mee verzekerd dus alles begrenst...
stuifzand
Het is zo als maisboerke in het copy aangeeft
Wat er niet in wordt aangeven dat het per deelstaat en per regio (Kreis)kleine verschillen kunnen zijn.
Tevens is er een verschil in Bauern,Loononternemer en Strassenbouw und Wasserbouw.
Begrijp ik het goed.
Jij bent ouder dan 16 en gaat voor een Nedelandse boer werken
Deze heeft grond in Duitsland ik neem aan Nedersaksen.
Dan geld voor jou dat een NL trekker certificaat voldoende is, wel moet de boer (jou werkgever) een ontheffing voor jou aanvragen bij het strassenambt in de regio(Kreis).
Wat je niet mag is voor een ander dan de NL boer werken, want dan heb je ook nog vanaf okt 2012 een werkvergunning nodig.
stuifzand
@fendtjuhDat klopt dat geld voor heel Duitsland.
stuifzand
@peter96M Een aanvulling wbt verzekering.
Jij zelf moet WA verzekerd zijn.
Je werkgever moet bedrijfs matig verzekerd zijn daarin zitten ook zijn werknemers en machine`s.
G.V. betekend gewoon GrensVerkeer kan iedereen laten maken heeft niets met verzekering te maken.
In Duitsland hebben ze een kenteken en moeten deze zichtbaar voeren.
Hier moeten LB machine`s ook gekeurd worden.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
huub
@fendtjuh het verschil tussen 40 en 50 geldt voor duitsers zelf ook, 50kmh trekkers moeten twee keer per jaar gekeurd worden.
Traveler
Hallo,
ik heb even een vraag wand zit in een discussie met de wijk agent
ik rij bijna 40 jaar op de trekker
en sinds 1 jaar rij ik met een nieuwe pipowagen er achter
nu ben ik pas staande gehouden en vroeg hij mijn trekker rijbewijs ? wand die is sinds kort nodig / verplicht ? kan iemand mij zeggen hoe het nu zit ? trekker is ouder dan ik
( magirus deutz traktor )
bedankt
Hurli356
@Traveler Je hebt geen trekkerrijbewijs nodig. Is alleen nodig als je jonger bent dan 18 jaar, maar dat is in jou geval dus niet van toepassing. In 2015 moet je wel een trekkerrijbewijs hebben. Dit kun je gratis bij je rijbewijs op laten zetten. Moet dan wel een nieuw rijbewijs betalen maar dat kan nog na een heel aantal jaar.
rijksoverheid.nl/onderwerpen/…
Wimsumar
Beste Traveler;
Quote @Traveler:
magirus deutz traktor

Als het (zoals het merk doet vermoeden) een vrachtwagentrekker is, dan is er weldegelijk rijbewijsplicht (tenzij volgens voorschrift naar "16-KM"-voertuig omgebouwd).

Magirus Deutz: google.nl/search/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
52