Illustratie van:

John Deere 1030 - vs. John Deere 1020

Hallo John Deere monteurs en kenners.

Wat is precies het verschil tussen een John Deere 1030 en 1020? Zijn er grote verschillen in de motor, versnellingsbak of achterbrug? Kan ik bijvoorbeeld een motorrevisie set van een 1020 ook gebruiken voor mijn 1030? Op Tractordata.com staat dat er wel een verschil zit tussen beide motoren. Zo is de motorinhoud van een 1030 groter, net als de boring en de slag. (als ik Tractordata.com moet geloven) Maar als ik dan zoek naar onderdelen voor bijvoorbeeld de motor staat er heel vaak: 'toepasbaar in o.a. John Deere 1020, 1120, 1030, 1130.'

Hetzelfde vraag ik me af voor bijvoorbeeld de remmen. Passen remschijven van een 1020 zonder problemen in een 1030 of lukt dit niet?

Alvast hartelijk dank voor jullie reactie.

Groeten Joost

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Die weten het wel denk ik 😄
joozt
@valmet6400power

Dankje, dat is inderdaad slim!
PatrickZ
De 20 serie konedata.net/Traktorit/jd820.htm/

de 30 serie konedata.net/Traktorit/jd830.htm/

als jij google chrome hebt vertaald hij het je zo..
markwk
JdW dan????
john deere 7810
@joozt

er liggen zowiezo in de eerste type's van een 1020 een ander blok in verder zitten op de 1020's ook verschil in brandstofpompen.

en volgens mij zijn de achterbruggen gelijk buiten om dat de eerste type's van de 1020 een 2traps koppeling had
joozt
@PatrickZ

Dus een zuiger van een 1120 zou ook in een 1030 moeten passen? Als ik de boring en slag zie? Maar een 1020 heeft dus andere afmetingen!

@markwk

Die weten dat ook niet zo, moeten ze het ook nazoeken.

@john deere 7810

Oke, dankje. Dus remschijven van een 1020 zouden wel in een 1030 moeten passen. Ik moet dat zowiezo even goed bekijken want je hebt voor een 1030 2 soorten remschijven. Het verschil zit 'm in de diameter en dikte.
markwk
Oke dacht misschien staat dat wel in de computer
PatrickZ
@joozt
wat wil jij dan van 2 verschillende trekkers 1 maken...
als het er bij staat dan zal het wel passen..
joozt
@PatrickZ

Nee ik heb een 1030 waar het nodige aan moet gebeuren. Alleen kan ik niet alle benodigde onderdelen vinden. Als ik nou weet dat bijvoorbeeld de motor van een 1120 identiek is aan die van een 1030 heb ik iets meer kans op resultaat als ik onderdelen zoek omdat er dan immers ook onderdelen van een 1120 op passen!
JD3010
@joozt Maar wat zoek je dan voor je 1030? Bij de 20-serie had je nl. 2 generaties. Kijk anders is op www.jdparts.com daar kun je zien wat er in zit en klopt eigenlijk altijd.
PatrickZ
@joozt Tja ik zou dan gewoon kijken als ik jou was naar een 1030 deze trekkers zijn er ook genoeg en hoeven niet zo veel te kosten toch..

@Henk 1120 kan jou er ook vast wel wat over vertellen
joozt
@JD3010

Ik wil aan de gang gaan met de motor, verwacht nieuwe bussen en zuigerveren en misschien ook nieuwe zuigers. Verder moeten er denk ik nieuwe remschijven in en mijn aftakas draait niet dus hier zal ook wat aan moeten gebeuren. Omdat ik het trekkertje puur voor de hobby heb hoefter geen duur JD materiaal in. Vandaar dat ik op sites zoals Granit en Sparex aan het rondneuzen ben maar daar hebben ze niet altijd alles voor een 1030. Op zulke momenten zou ik dan iets kunnen bestellen van een ander type wat dan ook in mijn trekker past.

Hopelijk maakt dit het verhaal een beetje duidelijker? Ik merk dus wel dat het niet erg verstandig is om iets van een 20 serie te bestellen omdat je kans hebt dat er dan toch een verschil in de motoren zit.
JD3010
@joozt Informeer toch ook is bij de JD-dealer, voor die trekkers zijn de onderdelen vaak niet duur. Waar je ook is kan informeren is bij Thangelder in Silvolde. Die weten er ook heel veel van, is vertrouwd en is bij jou niet zo ver vandaan.
Als je er nieuwe zuigers en bussen in moet zetten, kun je ook een maatje grotere zuigers erin doen, dat schijnt oo te passen, maar weet niet zeker. Deze zijn zelfs iets voordeliger, zie ik. 😉
john deere 7810
@joozt

ik denk dat het verstandig is om gewoon naar een jd dealer te stappen en hun de onderdelen te laten uitzoeken. die kunnen het ook zo via sparex of granit bestellen.

gebeurt op het werk ook vaak
Adri-JD850
Kijk op www.jdparts.com naar het betreffende onderdeel en kijk wat er voor nummer aan hangt als de nummers
joozt
Bedankt voor jullie reacties mannen. Voor de cruciale onderdelen zal ik dan inderdaad even de dealer benaderen. Voor de rest kijk ik wel wat er uit komt en probeer ik het goede er weer bij te zoeken!
Tom VB
Niks meer aan toe te voegen...
joozt
@Adri-JD850

Dat werkt inderdaad mooi, ik heb nu een goede tekening gevonden op JD-parts waarbij ik alle onderdeelnummers goed af kan lezen. Helaas heb je voor veel onderdelen nog steeds 2 of 3 opties.
Gerwinb
Moeten het wel nieuwe onderdelen zijn?
Als het gebruikt mag zijn, heb ik misschien nog wel een adres voor je.
joozt
@Gerwinb

Nee hoor, hoeft echt niet allemaal nieuw te zijn. Als je een goed adres hebt, graag! 😄
Gerwinb
Je hebt PB

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!