Illustratie van:

John Deere 6400 - Voorlader aan en afkoppelen

Hallo,

Ik wil dalijk de voorlader eens afkoppelen, Alleen omdat ik het nog nooit gedaan heb weet ik niet in welke volgorde, heb weleens gehoord als je het ook maar iets verkeerd doet lukt het heel slecht, Er zitten pootjes onder en een snelkoppeling voor de hydroliek.

Deel dit topic

Reacties

johndeerefiat
Rick! Je moet als eerste wat in de voorlader hebben voor het gemak. Palet lepels stro vorken bak etc. Dan doe je de voorlader een meter omhoog en doe je de pootjes uit. Dan zet je hem op de grond en doe je bak etc naar voren neigen. (dan is de kracht van de pen) Dan kun je aan beide kanten de pen er uit halen. Dan zie je wel vanuit de trekker dat als je wat met je hydroliek doet dat hij los komt van de aanbouwdelen. Je tilt hem zo ver op dat hij vrij is van de aanbouwdelen en jij rij 50 cm naar achteren en je haalt de hydro snelsluiter los. Als je hem op een harde gelijke ondergrond set kan er eigenlijk niks gebeuren. Ik was er ook bang voor in het begin, nou heb ik hem er in 1 minuut aan of af. Succes.
Herbert
Wat voor een merk voorlader is het?
Wimsumar
Beste RickJD: Goede zaak je zelf daar in te gaan trainen. Aan- en afkoppelen is inderdaad een kwestie van 1 à 2 minuten en trekkerrijden zonder de voorlader is zo veel mooier. Dus, als het kan: eraf dat ding!
ford8630power
Ik zie dat je dezelfde voorlader als ons hebt, dan zitten er ook van die blokjes met een bout erdoor die je 'open' moet draaien om de spanning eraf te halen. Dat doe je eerst. Dan de poten uit. Doe zoals gezegd wel een bak aan de voorlader voor stabiliteit. Zet de voorlader aan de grond en druk'm stevig aan en trek dan de pinnen eruit. Dan met de bak de voorlader een stukje van de aanbouwdelen opbeuren en dan rij je er zo onderweg. De eerste keer is altijd het moeilijkst 😉
boertjuhhammie
Het mooiste is om hem ook tegen een baal te zetten, dan kan hij niet wegschuiven met aankoppelen!
marco2250
Zonder bak gaat niet !
SJB533
@boertjuhhammie
Helemaal niet nodig! Heb vaak zat een lader aangekoppeld, zonder m te verschuiven...
boertjuhhammie
@SJB533 Bij onze voorlader is het wel handig dus...
SJB533
@boertjuhhammie
Wat voor combi is dat?
boertjuhhammie
@SJB533 John Deere 6200 met een stoll voorlader.
marco2250
@boertjuhhammie bietje vet eraandoen op de glijbanen
SJB533
@boertjuhhammie
Volgens mij kan een Stoll ook wel zonder muurtje oid...
joozt
Quote @SJB533:
Volgens mij kan een Stoll ook wel zonder muurtje oid...

Dat weet ik wel zeker! Goed afkoppelen en wegzetten maakt het aankoppelen een fluitje van een cent!
boertjuhhammie
@SJB533 Ik houd gewoon een baal in de klem en dan is ie er met 20 seconden af dus het is voor mij geen echte moeite en het is me zo vertelt.
SJB533
@boertjuhhammie
Nergens voor nodig. 20 sec redt ik ook wel. Zonder weerstand welteverstaan 😉
rickjd
@johndeerefiat
@Winsumar
@ford8630power
@boertjuhhammie
[SJB533]
@joozt
@marco2250

Bedankt!
We hebben op het moment alleen 2 balenklemmen, eentje met aanbouwdelen, deze: meijerholland.com/nederlands/producten/…

Net nieuw opgehaald, Ik denk dat ik het volgende doe

Ik ga dus die klem +2 balen naast elkaar van 120 kg gebruiken.Ik draai de bouten los waar @ford8630power het over heeft,Dat zijn toch de bouten die zegmaar bovenop een frame zitten,Vlak tegen het kleine vooruitje bij je linker/rechter voet. Met een sticker erbij met een pijl van links naar rechts?

Dan draai maak ik de pootjes los, die steken bijna recht naar beneden in 'bewaarstand'

Dan probeer ik hem van spanning te halen, dit door hem tegen de grond aan te drukken met de hoog/laag functie.

Dan haal ik die pennen eruit, soort van vergrendelingshaak die je heeen en weer kan halen in het frame.

Als die eruit zijn doe ik de balenklem iets 'achterover' halen.zodat hij los zou moeten komen van mijn aanbouwdelen, dan rij ik 50 cm achteruit, Doe de hydrosnelkoppeling los maken met een soort haak . En dan kan ik 80 km gaan touren met een vracht balen 😃
rickjd
johndeerefiat
Vindikleuk!
ford8630power
@rickjd

Die bouten ja 😉 En als de pennen er niet uit willen terwijl je de voorlader op de grond hebt beur je de voorlader weer op en dan kun je die blokjes eventueel met je handen aan die boutjes opbeuren, zodat er meer ruimte ontstaat. Dan de voorlader weer laten zakken en kun je de pennen eruit halen. Het klink misschien wat omslachtiger dan dat het is 😄
Boemrang
En zorg dat hij ook goed vlak staat... 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!