Claas xerion sleepslang bemester

Meuj, een vraag wie weet waar dit jaar de sleepslangbemester op de xerion die door kamps de wild is gebouwt? aan het werk is zo als bouw/grasland ?

Deel dit topic

Reacties

claasxerionfan
Gaat om deze.
Rdommelsch
Ik weet niet waar hij loopt,ma ik weet wel dat hij gebouwd is door oudman in thesinge. www.oudmanthesinge.nl
claasxerionfan
@Rdommelsch dat wist ik al
interRick
Wieringa bedum dacht ik
claasxerionfan
@interRick staat die niet op de site
interRick
@claasxerionfan

had ook even gekeken, weet het ook niet zeker.
Rdommelsch
Klopt Wieringa,staat op de site van oudman erbij vermeldt
interRick
@Rdommelsch

daar hebben ze proef gedraaid, maar ik kan er niet uit opmaken dat ze hem hebben gekocht.
Rdommelsch
Volgens de geleerden hier heb ze hem nog
claasxerionfan
@interRick jah dat weet ik naamelijk ook niet
interRick
Wel een mooie combinatie moet ik zeggen, voorzover ik zo kan beoordelen een betere gewichtsverdeling en wendbaarheid dan de case stx die hier ook in de provincie rondrijdt.
claasxerionfan
Gewicht is zo wie zo beter, en deze kan je ook voor andere werkzaam heden doen wat het heele spul kan der af. een groot voordeel als je die van vredo ziet.ik vroeg me af waar die komt om dat ik graag live wild zien. om foto's te maken op bouw en gras land voor de claasholland facebook pagina of ik moet iemand vragen. die er in de buurt woont.
claasxerionfan
@interRick ken ik al die mag je niet zomaar gebruiken.
fendt-412
Wieringa heeft de combi niet meer lopen in ieder geval.
Hendrikusgrunn
Bij Wieringa is die idd niet. De bemester was wel van hun meende ik, maar de Xerion was puur beschikbaar gesteld door Kamps de Wild en was dus ook nog steeds van hun.

Begreep dat het geen enkele meerwaarde had. De combinatie is nogal wat duurder als de trekker die toch al id schuur staat en het brandstof verbruik op de straat was bijzonder hoog. Daarnaast konden ze er geen extra hoeveelheden kuubs mee doen ipv met de normale combinatie.
Daarnaast krijg je ook boeren die dit juist niet op hun land willen hebben of juist wel. Maakt het ook weer lastiger qua plannen omdat je dan weer rekening moet gaan houden met sommige boeren. Nu hebben ze gewoon 2 dezelfde combinaties.

En wat zou je naast het mestrijden met een Xerion moeten? Ze hebben wel een Jaguar E-cut voor het maaien en het is te groot voor op de meeste kuilbulten.
dombras
@Hendrikusgrunn

Wat kun je met een xerion niet wat je wel met Een fendt 900, John deerde 8000 case Magnum newholland t8000 kan? En zo'n xerion is echt niks groter als een gemiddelde shovel
Kamps
@Hendrikusgrunn verhaal klopt niet helemaal want xerion heeft betere gewichtsverdeling dan trekker. Hier kan n standaard bemester aan, heeft buffervat en haspels bij zich....zo kank nog wel even door gaan....
Ford Power Major
Hoe houdt de hef het van deze machine? Lijkt me een nadeel dat de bemester in de "fronthef" hangt. Zeker op bouwland lijkt me de Vredo dan voordeliger te zijn.
Hendrikusgrunn
@dombras:
Maar wat als de dikste trekker een pk of 220 heeft en je dus helemaal niet van die dikke buffels hebt staan. Bij dit bedrijf zijn het vooral JD 7530 en 6000 series. Zulke buffels als jij noemt zie je hier helemaal niet of sporadisch. En het verschil met een Xerion of een 7530 is toch wel best groot.

@Kamps:
Dit kan allemaal idd wel zo zijn, maar er zijn nu eenmaal boeren bij dit anders zien. Daarnaast staat de desbetreffende JD die dit normaal doet ook op brede banden en is toch aardig wat kilo's lichter en zeker zuiniger in transport verkeer. Hier waren ze nl nogal van geschrokken wat het verbruik was.

Daarnaast doet de JD als het mest seizoen voorbij zijn zijn uren ook voor een silagewagen of met de maisverdeler op de bult of met een combidumper.

En het is denk ik meer de afweging of het financieel uit kan om een Xerion aan te schaffen als de zelfde werkzaamheden dus ook met een goedkopere reeds in bezit zijnde trekker gedaan kunnen worden.
Als dan die Xerion niet meer geld oplevert door meer kuubs mest te verzetten dan is de vraag dus redelijk snel beantwoord lijkt mij.

Daarnaast moet je een Xerion de rest vh jaar ook in kunnen zetten en daar ben je dan ook bij behorende specifieke werkzaamheden voor nodig. Je zet hem niet ff voor een een combidumper wat een bv 150pk trekker ook kan doen.
Kamps
@Ford Power Major waarom zou hij het niet houden> Xerions met SGT opbouw rijden ook met bemester in de hef

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!