Illustratie van:

Ford 5610 - afschuifvork aan voorlader enkelwerkende cilinder?

Dag,

heb sinds kort een berg oud ijzer overgenomen, waaronder een ford 5610 met Quicke 2230 voorlader. Der zit allemaal nogal wat werk aan

Mijn vraag: Er zit ook een afschuifvork bij met enkelwerkende cilinder. Op de voorlader zitten 2 extra aansluitingen voor bv. balenklem. Deze werken. Hoe sluit ik nu die afschuifvork aan? Uitschuiven doet hijwel, maar inschuiven niet.

Deel dit topic

Reacties

rickrenault
Een dubbel werkende cilinder of een druklose retour
Interford
Inschuiven /terugtrekken met veer.
Boemrang
Naar mijn weten moeten er twee dikke veren op zitten die het schuifbord teug halen...
dx11
Quote @Boemrang:
Naar mijn weten moeten er twee dikke veren op zitten die het schuifbord teug halen...

Dat klopt, dus als je den hendel een kant op beweegt schuift het bord uit, wanneer de hendel de andere kant op beweegt gaat de druk van de slang en trekken de (meestal een stuk of 4 á 6) veren het bord terug naar achteren.
SJB533
@machiel
Originele Quicke afschuifvork?
Patrick 2020
@SJB533 Of dikke Wifo hooivork 😛
valmet 8500
Je moet er een dubbel werkende cilinder op zetten hebben wij ook gehad met onze afschuifvork
machiel
Het is inderdaad een dikke wifo hooivork. Er zitten 2 van die dikke veren naast de cilinder, maar die trekken hem niet terug, zelfs niet als ik met een spanband extra meetrek. Zal wel verroest zijn.

Dat wordt dan een dubbelwerkende cilinder. Bedankt voor de info!
wibe
dit is er ook 1 met een enkelwerkende cilinder. hendel naar achter is uitschuiven. naar vooren in de zweefstand en de veer trekt hem terug. let er wel op dat hij in de zweefstand staad anders werkt het niet. bij ons zitten alleen geen slangen aan de voorlader dus kunnen er niet mee afschuiven
machiel
Lang leve de zweefstand, die had ik nog niet gevonden. Nu wel, alleen moet alles nog een beetje gesmeerd worden. De veren trekken wel terug, maar je moet wel een beetje helpen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4