Illustratie van:

Same Laser 110 - Electrische kachel

Hallo iedereen ik ben bezig met een electrische kachel van een Same laser 110 deze kachel word door een apparte dynamo aangestuurd nu is het zo als de motor 1600 toeren draait zou je de kachel in werking kunnen zetten maar nu is mijn vraag hoe werkt de schakeling tussen kachel en dynamo of dynamos is er iemand die me hier meer van kan vertellen?

Deel dit topic

Reacties

TomopSame
In tegenstelling tot wat de meeste alternators doen levert deze van de verwarming enkel een spanning als er een spanningssignaal wordt opgezet (2 kleine draden) bij het opzetten van de verwarming.
De verwarming van onze Explorer werkt ook niet meer, maar ik zou eerst eens aan een schema moeten geraken.
jhon
Waar krijgt de dynamo zijn sturing van? Van de kachelschakelaar? T,is zo in dit geval dat er helemaal geen sturing op de kachel dynamo aanwezig is
deutz6007
Als ik hed goed begrijp werkt dit met een soort comparator. deze schakelt in als de spanning boven een bepaalde waarde komt. dit zou betekenen dat er ergens een ingestelde waarde moet zijn. als je gas geeft wordt de spanning van de dynamo hoger en schakelt de poort de stroom in. komt deze eronder dan schakelt deze weer uit. succes ermee
TomopSame
Ik veronderstel van de kachelschakelaar ja. Maar om zeker te zijn moet je eerst een schema hebben want er zitten een hele boel verschillende elektrische componenten in.
@ deutz6007
De alternator trekt zich niks aan van het toerental. Deze zal slechts een spanning gaan leveren indien de verwarming wordt ingeschakeld. Of dat nu bij stationair of bij max toerental is maakt niet uit. De alternator zijn werk is dan ook enkel maar het verwarmingselement voorzien van spanning.
deutz6007
@TomopSame ik zeg niet dat de dynamo niet blijft draaien. ik ga alleen uit van wat er in het topic wordt vertelt. {nu is het zo als de motor 1600 toeren draait zou je de kachel in werking kunnen zetten} dit is volgens mij een hoger toerental als stationair. dus moet er een verbinding gemaakt worden die uit gaat van een bepaalde spanning. het was maar een idee.
jhon
Hallo iedereen

ben inmiddels een stuk wijzer de voeding komt vanaf de kachelschakelaar dus kachel aan dynamo aan de electrische kachel draait op een apparte dynamo niet op 2 zoals ik dacht de schakelaar van de kachel is tegelijk een soort van spanningsregelaar hoe hoger je schakelaar hoe hoger je stroom voor je kachel verder ben ik nog druk met uitzoeken wel n moeilijk iets ik hou jullie op de hoogte

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Laser 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5