Deutz D4006 - knallende start

We zijn bezig met het restaureren van een deutz 4006, als ik de deutz start, begint de motor steeds meer knallend te starten, je hoorde het vroeger ook wel bij de hele oude deutz series. Is hier ook nog wat aan te doen ? is dat een verstuiverprobleem ?
G R N

Reacties

Wimsumar
Beste G R N: De "Dieselklop" ontstaat:
•Defecte verstuiver(s)
– nadruppelend;
– slechte verstuiving.
• Defecte inspuitpomp
– perskleppen defect;
– plunjer(s) versleten.
• Brandstof
– cetaangetal te laag;
– water in de brandstof;
– lucht in de brandstof.
• Motorisch
– compressie te laag;
– defecte voorgloei-installatie.

Blz 5:
cardiagnostics.be/-now/…
G R N
Ik kan dan het beste beginnen om even de verstuivers te testen, als die al slecht zijn zal het van 3 nieuwe verstuivers het knallen al aardig minder zijn.
weurding
Dan heb je een lekke kop, is wel te verhelpen, kun je vlakken met schuurpasta, als je weet welke het doet, meestal kun je aan het roet tussen cilinder en kop wel zien welke het is
G R N
Ik zal wel eens kijken, ik heb inderdaad 1 cillinderkop die een zwarte rand heeft, tussen het motorblok en de kop.
deutzman8006
@G R N ja dan moet je die zo wizo opnieuw inschuren en dan de verstuivers testen en of vervangen
Wat versta je onder knallen, onze 4007 had t ook bij starten, werd door de tijd heen erger, van de zomer wasie echt lek, datie kontienu hard knalt, koppakking was lek. (middelsde cilinder, aan de kant van de kabine/bestuurdersplaats)
valmet 605
Opereren dokter bibber. Die klappen zijn idd een lekke kop.
Gelukkig kun je elke ciinder apart behandelen.
+1
G R N
Bij onze deutz 4006 wordt het eigenlijk ook steeds erger, het knallen, als je hem nu start denk je dat ie uit elkaar knalt. We gaan de koppen kontroleren, en eventueel de verstuivers.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!