International 845 XL - Toerenteller werkt niet naar behoren

Als ik de 845 start dan lijkt de toerenteller het goed te doen, maar zodra je even aan het gas zit slaat de teller door naar 2300 toeren en blijft dan daar staan wiebelen. Is de teller dan stuk of kan het ook aan de overbrenging voor bij de motor liggen?
Flowercow

Reacties

hil 845 xl
Persoonlijk denk ik de toerenteller zelf maar de kabel is die nog wel goed dan?
jmos
Wat voor telller zit er op dan? Mechanisch of elektrisch?
hil 845 xl
Bij onze is mechanise bij hem ook waarschijnlijk want het is geen xl plus
jmos
Dan zal het wss in de teller zelf zitten. aan de aandrijving en de kabel kan weinig mis mee zijn. als die kapot zouden zijn zou hij het helemaal niet doen.
hil 845 xl
Jaa daar heb je gelijk aan ,misschien schiet het naaltje niet terug
maar nog maals die van mij deed het als ik hadgas terug deed bleef hij staan kwestie van wd 40 erin en hij draaid al een tierelier
Flowercow
Het is een mechanische teller. Hij blijft niet hangen maar schiet gelijk door naar boven de 2000 toeren en blijft daar onafhankelijk van de motortoeren heen en weer wiebelen.
deutz dx 6 05
Dit is bij onze deutz ook. Heb ook geen idee waar het aanligt.
jmos
@Flowercow
wat je ook eens kunt proberen is de kabel aan de kant van de motor los draaien en dan de boormachine erop zetten. als hij het dan nog steeds doet kun je de aandrijving bij de motor uitsluiten en ligt het aan de teller.
inter856 956 xl
Moet je ff achter de klok met de kabel spelen en kijken in welke hoek hij het goed doen en daar vast zetten met een tairip. had het bij mijn 956xl ook een doen werkte hij super!
Flowercow
Inderdaad als ik de kabel heen en weer beweeg dan is er 1 positie dan lijkt het goed maar bij een klein beetje beweging is het weer mis. Bovendien lijkt de teller dan weer niet goed terug te lopen, werkt dan erg traag.
Ik overweeg een nieuwe teller te kopen. Waar vind ik een 40 km/h toerenteller voor een 845 voor de meest concurrerende prijs?
Flowercow
Ben al tijden aan het zoeken naar een nieuwe teller, maar deze worden niet meer gemaakt. Het lijkt dat er ook geen meer in het schap ligt bij de dealers in de Benelux. Kan iemand mij helpen aan het adres van slopers, er moet maar een gebruikte in. Zonder werkt niet plezierig.
Wimsumar
Beste @Flowercow: Informeer bij trekkerdemontagebedrijven:

Zoals:
agri-parts.nl/

koopvanderwal.com/

ihcparts.nl/
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 845 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!