Illustratie van:

John Deere 6920 S - Versnellings Pook

Goedenmiddag,

Onze versnellings pook is gesneuveld (elektrische gedeelte). We kunnen dus de powershift knoppen niet meer bedienen op de pook. Nou gaat mn werkgever een nieuwe pook bestellen, maar iemand enig idee hoe deze zelf aan te sluiten is. Ik weet dat er onderaan 3 draadjes zitten, voor de powershift en automaat etc.

Reacties zijn welkom en misschien komen we er samen uit.

Groetjes MyztR

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Er zal ongetwijfeld een stekker verbinding zitten onderaan de pook.
MyztR
Super voor zo'n snelle reactie. Dat zal ongetwijfeld. Alleen op de nieuwe pook zitten maar 2 aansluitingen terwijl er 3 aansluitingen uit de trekker komen.
johndeerefavo
Ja de pook is best makkelijk te vervangen , paar schoefjes los maken , draad los maken en nieuwe er op en draadjes vast maken en dat kost dan 120 euro haha
jmos
@MyztR is het dezelfde dan? Vaak zitten er drie knoppen op maar het kan dat op de nieuwe er maar twee zitten. (Derde voor haas/schildpad of koppeling)
MyztR
Die pook kost 120 euro. Stukken goedkoper als dan dat je t door de dealer laat doen haha. Ja heb m los. Alleen kloppen de draadjes niet...
MyztR
Het is precies de zelfde pook. Alleen bij nieuwe zitten er maar 2 aansluitingen. En de oude 3. Beide poken hebben 3 knoppen.
Tom VB
Ff de dealer vragen waar je de pook gekocht hebt.
MyztR
@Tom VB Jaaa dat is mijn laatse keuze, misschien dat iemand t anwoord weet. Dus daar wacht ik nog ff mee. Er lopen van die techneuten rond hier opt forum dus...
Tom VB
@MyztR
Ja klopt, wellicht weet @deeremeneer t.
MyztR
@Tom VB Bedankt voor je reacties in ieder geval. We wachten het ff af.
jmos
Kun je niet in de pook zelf kijken of er nergens een derde draad verstopt zit?
VolvoBMp0wer
3 draden 1 is constant +
de andere 2 draaden zijn stuurstromen van het omhoog en omlaag schakelen
deeremeneer
@MyztR Wat is er kapot? De schakelaar?
MyztR
@deeremeneer De powershift knoppen en de automaat stand werken niet meer. Nou heeft dei nieuwe pook maar 2 draden en de trekker 3..
deeremeneer
@MyztR Heb je wel de goede pook? Waarom trouwens niet gewoon de schakelaar vervangen?
MyztR
Even voor de duidelijkheid. Het gaat op de powershift knopjes en de automaat op de pook. Die 3 knopjes werken niet meer, de schakelaar dus wel.
deeremeneer
@MyztR Ja dat snap ik maar dat printje met de knoppen kun je ook vervangen. Er zit verschil in serienummer wat dit betreft.
MyztR
@deeremeneer Die 3 knopjes kan je dus uit de pook halen als ik het goed begrijp? En hoe zou dat moeten, kan geen schroefjes oid vinden.
deeremeneer
@MyztR Welk type pook heb je?
MyztR
Volgens mij de normale type 6920 pook. 3 knopjes.
deeremeneer
@MyztR Kijk eens aan de achterkant van de pook in het oranje gedeelte. Dan zie je drie gaatjes waar schroeven inzitten. Dit is meen ik torx.
OhDeere
@MyztR Wat zijn de laatste 6 cijfers van het serienummer? Kijk ik ff in het onderdelenboek...
deeremeneer
@OhDeere Hij heeft het vanaf serienummer. Onderdeel nummer L158462.
MyztR
@OhDeere Het onderelenboek ligt in de werkplaats, heb de trekker thuis nu namelijk. Zal t morgen even opzoeken. @deeremeneer Onderdeel nummer L175907??
OhDeere
@deeremeneer dan zou ik zeggen L158462....
deeremeneer
@OhDeere Correct. Mijn fout.
deeremeneer
@MyztR Nee maakte even een fout.
MyztR
@deeremeneer Geen probleem uiteraard, ben hier ook om te leren. Hoe kunnen jullie al weten wat het serie nummer is. Of is dat een standaart waarde?
deeremeneer
@MyztR Zien we aan het schakelmechanisme. Jij hebt de laatste uitvoering met de schakelconsole helemaal dicht zeg maar.
MyztR
@deeremeneer Aha, dat is duidelijk. Wijze kennis hier op het forum. Ik zal nog met veel meer vragen komen want begin me echt voor de techniek te intereseren. Alvast bedankt.
DESLAGERURRE
Quote @Tom VB:
Er zal ongetwijfeld een stekker verbinding zitten onderaan de pook.

in de pook zit een stekkertje .. pook haal je los met 3 kleine torx schroefjes .. dan blijft het oranje gedeelte zitten aan de pook en komt het zwarte gedeelte er af .. daar onder zit een printplaatje met stekkertje en de knopjes .. wijst zich zelf ... gister net een nieuwe op de 6620 gezet .. nog neen 10 min werk gehad ..
JD3010
Quote @DESLAGERURRE:
nog neen 10 min werk gehad ..
keer 50 euro hiervoor is 300 euro/uur. 😃
Deere6920s
@MyztR jawel dat is mogeleijk. u kunt het oranje kapje losschroeven d.m.v. van kleine torxschroeven! maak het open en schroef dan die beugel los wat om de ijzeren staaf vast zit... die knopjes is gewoon een klein printplaatje... kun je eruit halen... maar let op dat ze je niet de verkeerde geven want je hebt ook een printplaatje met maar 2 knopjes! die is dan voor de tractoren zonder AutoQuad. Succes!!
deeremeneer
@MyztR En gelukt?
MyztR
@deeremeneer Ja zekers alles is gelukt. Bedankt voor de wijze raad en ik hoop u snel weer te spreken. fijne avond.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6920 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!