Stuurbekrachtiging John Deere Lanz 500

Ik ken iemand met een JD Lanz 500. Daar is ooit stuurbekrachtiging opgekomen. Nu heeft de eigenaar lang geleden de cilinder ergens laten reviseren, maar deze is nooit weer terug gekomen. Nu is mijn vraag, wie weet wat voor cilinder er op hoort of kan? En waar ik die kopen kan. Dan kan de trekker (na 15/20 jaar?) weer rijden.

Foto's:
tractorfan.nl/picture/731463/

tractorfan.nl/picture/731464/

Alvast bedankt!
Groeten Patrick

Deel dit topic

Reacties

john deere 7810
Gewoon een dubbelwerkende cilinder lijkt me hoeft niet zo'n sterke te zijn

maar heb je onze magazijnman al gevraagd?
Patrick 2020
Hallo naamgenoot.

Ja, er zat inderdaad niet zo'n dikke aan, vingerdikte ofzo. 😛
Ik zal Chef Magazijn wel eens vragen. 😉 Hopen dat hij nog wat vinden kan van dat oude spul. Zal wel lastiger zijn dan met de 2020 😛
john deere 7810
@Patrick 2020

das zowiezo waar en nog lastiger is dat het niet orgineel is dus waarschijnlijk niet op de tekeningen te vinden.

maar dit is ook wel anders op te lossen. zijn wel van die sets te koop en mischien ook wel losse cilinders.

en met veel geluk ligt er achter nog wat
deeremeneer
Gezien de foto's zou ik de trekker eerst eens aan de gang maken voor ik cilinders erbij kocht. De 100 serie staat nou niet echt bekend als een goede trekker zeker motorisch niet.
JD3010
@john deere 7810 De 510 heeft het origineel wel gehad, staat in het onderdelenboek.

@Patrick 2020 Denk je dat de stuurbekrachtiging nodig is? Ik zou het gewoon weglaten, zonder gaat ook prima hoor. Waarschijnlijk heb je meer nodig dan alleen de cilinder.
Patrick 2020
Heren bedankt voor de reactie!

De originele stuurstang is er nog bij, te zien op de foto. Maar de stuurbekrachtiging heeft er opgezeten en het heeft gewerkt. Maar toen heeft de cilinder denk ik te veel gelekt en is die voor revisie verwijderd. Maar deze is nooit meer terug gezien.. Dus alle hydro slangen enzo zijn wel aanwezig. Als het mijn trekker was zou ik ook zonder stuurverkrachting doen. 😃 Ik zou zeggen bespaar het geld en die moeite, maarjah.. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0