Illustratie van:

Mc-Cormick D 432 - op tijd zetten brandstofpomp

Hoi, bij mijn D 432 was het spietje van het tandwiel van de brandstofpomp gebroken en daardoor was de hele motor van tijd af.
De motor zelf heb ik weer goed staan, maar ik twijfel over het tandwiel van de brandstofpomp.
Volgens het werkplaatshandboek dat ik heb (is van een D 430) staan er tekens voor een 3 of 4 cilinder op, maar bij mij staan er meerdere tekens op oa 4A.
Weet iemand welk teken ik moet gebruiken?

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Dan gaat de motor toch niet van tijd? De pomp draait dan alleen niet meer.
joba
Ik kwam er pas achter na een aantal maal starten, dus heeft de motor een aantal rondgedraaid, terwijl het tandwiel van de pomp stil bleef staan.
deeremeneer
@joba Het tandwiel draait dan wel mee maar de pomp niet. Heb je het tandwiel eruit gehad?
case inter kracht
@joba net wat deermeneer zegt
het stietje in je pomp was gebroken niet in de distrubutie
dus ik kwestie van pomp op tijd zetten als je dat al gemaakt heb
joba
Ik heb inderdaad het tandwiel eruit gehaald, was misschien achteraf niet zo handig, maar is nu eenmaal gebeurd.
Nu heb ik dus het probleem dat ik niet weet welk teken op het tandwiel ik moet gebruiken.
JHR217
Om hem nu op tijd te zetten moet je hele distributie deksel er af. Anders kun je de merktekens op het krukas tandwiel en het nokkenas tandwiel niet zien.
IHC-power
@JHR217 normaal kan dat zonder het distributiedeksel eraf te halen. Onze technieker doet het toch zo. 😄 kwestie van een hulpstuk op de eerst plunjer van de pomp te monteren en dan de motor draaien tot op het punt dat die plunjer stopt met druppen. Dat punt moet dan overeenkomen met een punt op de krukaspoulie. Heb het zelf ook al wel gedaan. Maar om juist te weten welk punt het is moet ik ermee bezig zijn. 😄
case inter kracht
@IHC-power jub helemaal gelijk of een slangetje op je eerste verstuiver lijding en die aleen aansluiten op de pomp kom je der ook gouw genoeg agter en dan motoer goed draaien en monteeren en starten lopen
joba
Het distributiedeksel is er al af en de merktekens staan al goed, maar zoals ik al eerder zei, op het tandwiel van de brandstofpomp staan verschillende tekens en ik weet niet zeker welke ik moet hebben.
IHC-power
@case inter kracht klopt! 😄 in dit topic staat er ook heel wat over:
tractorfan.nl/topic/19920/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 432 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
34