Illustratie van:

Fordson Super Dexta - bussen vervangen

Hallo

ik heb het blok van mijn super dexta helemaal uit elkaar liggen nou zou er een nieuwe kop,bussen,zuigers,zuigerveren,kleppen,drijfstang en krukas lagers vervangen moeten worden. schijnt mijn motorblok half Perkins half fordson te zijn, blijkbaar kun je daar de bussen niet van vervangen sterker nog zitten helemaal geen bussen in. heeft iemand hier ervaring mee?

heel erg bedankt voor antwoord zit nogal in een dilema.

Deel dit topic

Reacties

kees 956
Mischien heb je hier wat aan?

tractorfan.nl/topic/19402/
RobDeutz104
Heb je gezien dat er geen bussen inzitten? zitten hele dunne bussen in, als het goed is, en waarom zou je ze willen vervangen?
ha189
Dexta zit altijd bissen in aleen heel dun,

zijn 2 typen bussen met en zonder kraag.

je moet ze erin persen en daarna honen.
pim david
Oke ik zal er nog eens goed naar kijken. maar een paar mensen die ik via via het probleem dus ken hadden het ook.
F-E-N-D-T-J-E
Zitten inderdaad droge voeringen in beste kun je een motor revisie set kopen in engeland dan ben je het goedkoopste uit en voor een hobby trekker goede kwaliteit alleen de bussen zal ik er wel in laten persen door een revisie bedrijf die kunnen dan de bussen ook naar de maat boren en honen en ik zal zelf voor semi finisch bussen nemen want die zijn dikker en die kunnen ze mooier aan de maat brengen
pim david
@F-E-N-D-T-J-E weet iemand hoe veel dat uitboren kost wand daar gaat het eigenlijk om
F-E-N-D-T-J-E
Ja dat is een goede vraag ik zou het niet durven zeggen dat is per revisie bedrijf verschillend maar als ik jou was zou ik is op marktplaats rond speuren daar adverteerd(de) iemand die motoren reviseerd voor de hobby zul je daar is moeten infomeren wat hij er voor vraagd. ik heb het zelf door een kennis laten doen die werkt bij een revisie bedrijf ik heb t doen spot goedkoop kunnen laten doen.
ik weet meschien wel iemand die het wil doen als beunhaas klus als je intresse hebt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
7