Illustratie van:

David Brown 885 - hydraulic

Beste forumleden,
De hydraulic van de DB 885 gaat normaal naar boven maar het kan uren duren vooraleer hij terug naar beneden is.
De knop voor de diepteinstelling zit wel geblokkeerd.
Heeft iemand ervaring met dit probleem ?
m.v.g.

Deel dit topic

Reacties

roni
Bedoel je de hef?
aan de rechterkant zit een draaiknop
draai deze een paar slagen naar links en hij zakt sneller
dit is namelijk de diepte regeling van de david brown
gertdl
De draaiknop onder de hefbediening kan je de daalsnelheid mee regelen. er staat ook ergens een kleine 3 standen schakelaar in de buurt van de hefbediening en daarmee kan je de hef normaal mee laten werken, omgekeerd laten werken, en op diepteregeling zetten ( als zo'n 885 hetzelfde is als mijn 770 die ik ooit heb gehad toch). die schakelaar moet je verzetten wanneer je de hef helemaal op zen hoogst heb staan en je pomp hoort "janken".
gertdl
Er staat ook op de linkse kant achteraan op de achterbrug een plastieken gebogen klep ( hiermee kan je je lift blokeren voor op straat zodat die niet zakt). kijk ook of deze af staat
herman2
Hartelijk dank voor de snelle en duidelijke uitleg...
Zal dat morgen even uittesten.
Die 3-standen schakelaar zit geblokkeerd maar zal misschien los komen als de hef op de hoogdte stand staat zoals u zegt.
m.v.g.
gertdl
@herman2 deze komt enkel los als je de hefbediening helemaal omhoog trekt. de laatste 2 cm van de hefbedediening ga je horen dat die gaat janken, op die moment moet je de schakelaar verzetten. recht vooruit is normale bediening, links of rechts is diepteregeling en omgekeerd werken ( weet ik niet meer vanbuiten)
herman2
O.k.
wordt vervolgd
ambu954
Ik heb dat bij een 996 ook gehad het bleek dat een paar palletjes iets te ver door schoten
wat je doen kan is het klepje achterkant van de drie standen schakelaar wat met 4 kruiskopjes vast zit verwijderen en dan met een schroeven draaier alles op zijn plaats zetten nu heb ik de schakelaar vastgezet met een beugelje en geen last weer gehad
Wimsumar
Beste Herman 2: Dat de hef " uren nodig heeft naar beneden te gaan", is dat met een werktuig in de hef of niets (onbelast).
herman2
Belast en onbelast
herman2
Het is de tractor van een collega boswerker sie ik kan gebruiken terwijl mijn 990 nog werkloos is....
p.s. ga de motor van mijn 990 opwarmen met een heteluchtkonon...een uurtje warm blazan , vooral de zijde waar de dieselpomp zich bevindt..misschien helpt het...weet nooit hé
gertdl
@herman2 wil hij niet starten met de kou?
herman2
Neen...
heb hieromtrent een topic geopend en kreeg heel wat goede respons...
topic startprobleem
roni
Start de trekker doe de hef omhoog trek hem door de veer heen
probeer hem in een andere stand te zetten wil dit niet
trek de hef weer door z'n veer heen aan de linker kant van de trekker van achteren zit een grote vleugel deze moet in de meenste gevallen omhoog dan staat hij vrij maar dan hoort hij compleet vast te zitten en niet zakken
en welke kant wijst het vleugeltje rechts na toe
herman2
Het vleugeltje wijst naar rechts in de stand "omgekeerd".
Hebben verschillende maal door de veer getrokken maar het zit muurvast.
Ook getracht het dekseltje dat met 2 vijzen vastgeschroefd is te verwijderen maar konden de kop niet van de as krijgen..
Moet dat er afgewipt worden ?..ik zie nergens een vijsje of een klips waarmee de kop met vleugeltje verankerd is op het asje.
Heeft daar iemand ervaring mee ?
m.v.g.
herman2
Beste forum,
kan er mij iemand aan een tekening, plan of schema helpen van de 3-standenschakelaar ?..
m.v.g.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!