Banden weidesleep of een weidesleep

Wat is beter een banden weidesleep of een weidesleep met een giet ijzeren mat want ik wil een weidesleep aan schaffen

Deel dit topic

Reacties

jannie2001
Ik heb zelf een bandensleep en het werkt prima.
Met een weidesleep moet je oordoppen op doen met dat gekletter.

Ze Zijn alle twee prima maar een paar halfe vrachtwagenbanden zijn goedkoper.
Husqvarna
Ze zijn er ook met stalen hoekprofielen, de kettingmaten zijn altijd versleten en volgens mij veel te duur om te vervangen, huur nu een wiedeg met doorzaaifunctie.
jmos
Waarvoor wil je hem gebruiken? molshopen te vlakken of echt het gras eens goed onderhanden nemen? Voor het eerste banden en voor de tweede een mat. mat is trouwens twee keer te gebruiken door hem om te draaien.
martsnijders
@jmos voor de molshopen en paarden stront
claasenfendtfan
@jmos

niet ieder merk heeft op beide kanten punten zitten.
Onze vorige had het wel, nieuwe weidesleep jammer genoeg niet.

@Husqvarna
Zon mat gaat ook nog wel een jaar of 15mee, kleine 1000ha moet wel lukken. Een 6meterse mat kost een keer 1000euro en voor 2500euro heb je een compleet nieuwe weidesleep van 8meter. Daar zitten hem de kosten ook niet in van 2,5euro/ha.

Heb verder geen ervaring met een wiedeg, lijkt me ook wel mooi werken. Je hebt er dan nog een balk voor zitten om mollenbulten te vlakken? Of lukt dat die tandjes ook wel?
KHD Deutz-Fahr
Quote @claasenfendtfan:
niet ieder merk heeft op beide kanten punten zitten.
Onze vorige had het wel, nieuwe weidesleep jammer genoeg niet.

JAKO levert nog gewoon een mat met aan twee kanten punten. Wij hebben twee jaar geleden een nieuwe gekocht, en daar zit aan twee kanten punten op, kwestie van opletten tijdens de aanschaf 😄.
KHD Deutz-Fahr
Quote @martsnijders:
voor de molshopen en paarden stront

Dan zou je voor een banden eg moeten gaan, die volstaat voor dat werk. Wij thuis gebruiken de ketting eg ook voor grasmat onderhoud, zoals het uit trekken van oude grassen, en het uitslepen droge ruige mest, in ons geval hebben we dus echt een ketting eg nodig.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
13