John Deere 3140 - startkring

Hallo TF-ers

Mijn john deere 3140 start heel slecht, dit is niet omdat het winter is want laatste zomer deet hij dit ook al. Ik heb 2 nieuwe batterijen gestoken, de alternator is getest geweest en er staat een batterijsleutel op zodat de batterijen niet kunnen aflopen.

Als ik de batterijen goed oplaad met een lader dan start hij meteen.

Wat kan er mis zijn?
mvg Jonas
john deere3140

Reacties

ErDee
Laadt de dynamo goed bij?
john deere3140
@ErDee

ja hij is getest geweest
jmos
Alles goed aangesloten? Massa ook goed? Brandt lampje ook op het dashbord?
john deere3140
@jmos
alles is goed aangesloten, er brandt geen lampje op het dashbord (:
Fendttrisixfan
Met geel en groen is er gewoon niks te doen 😃
jmos
@john deere3140
als je de motor hebt lopen en je hebt de accupolen losgekoppeld hoeveel volt meet je dan tussen de accuklemmen?
john deere3140
@jmos
nog niet geprobeerd..
johndeere3640fan
Startmoter?
jmos
@john deere3140
ga maar eens meten dan..... 😛
john deere3140
@jmos
tot hoeveel mag spanning zakken tijdens starten?
john deere3140
@johndeere3640fan

dan zou hij helemaal niets doen of juist tik zeggen, en met een opgeladen batterij doet ie het wel...
jmos
@john deere3140
tijdens starten gewoon accu eraan houden anders doet hij niks he. 😛 maar als hij loopt de accu loskoppelen en dan tussen de accuklemmen meten en dat zou als het goed is iets boven de 14 volt moeten wezen. weet alleen niet meer of dit stationair of op toeren gemeten moet worden.
john deere3140
@jmos

weet ik wel maar ik zei dat de alternator goed is dus zal dit normaal 14v moeten zijn, maar je kunt ook meten op je accupolen tijdens starten en kijken hoeveel de batterijen zakken, dit is om te kijken of de batterijen goed zijn
pino
@john deere3140 Kan zeer goed de starmoter wezen die enorm veel stroom vraagt of heel zwaar draait. Net zoals johndeere3640fan al zei.
jmos
@john deere3140
ind ja. maar je zegt dat er nieuwe accu‘s inzitten en dat hij na aan de lader gestaan te hebben wel goed start. dus dat betekend logiserwijs dat hij niet goedt bijlaadt. dus meten of er wel 14 volt op komt te staan.
kan het trouwens ook zijn dat hij iedere keer maar heel even loopt? Dat hij geen tijd genoeg krijgt om bij te laden?
john deere3140
@pino
ok zal deze eens bekijken (:
pino
@jmos staat nog wel mooie renault voor jullie op mp een 851 4s 😛
jmos
@pino
haha, zal zo wel even kijken maar wordt hem toch niet denk ik. 😄 zijn niet op zoek naar een andere trekker. 😛 maar dat zijn wel dikke trekkers. 😄
jmos
@pino
die 851-45 zoals daar staat? Zijn niet zo weg van voorladertrekkers. 😄 vooras heeft vaak veel te lijden en hebben shovel dus voorlader is niet nodig. 😄 maar 4cil turbo hoeft van ons ook niet. liever een ongeblazen 6 voor zo‘n formaat trekker bij ons. 😄
pino
@jmos Jah dat kan he ! Vooras ben ik niet zo bang voor het is geen case he 😛 kwa formaat valt wel mee 😛 alleen dat hok is zo hoog je lijkt net de paus 😛
jmos
@pino
Alsnog. voorlader trekkers hoeven van ons niet. 😄 Als er eenmaal een opzit vinden wij dat die er mooi op mag blijven. en wij hebben hem niet nodig dus......
bedoelde kwa formaat dat we al kleine trekkers genoeg hebben dus bij een trekker van zulke pk‘s liever een ongeblazen 6 cilinder want zit minder op. hoeven niet om die turbo te denken. en een wat langere trekker rijdt fijner. Echt compact hoeft ie dan ook niet te zijn. 😄
pino
@jmos ja dat klopt maar ieder zn mening he 😉 Heb ook liever onze 681 4 maar ieder voor zich 😄
jmos
@pino
idd, ik heb het liefste onze 61-12RS. rijdt fijn maar omdat ie zo kort is weinig comfort. daarintegen wel lekker wendbaar. 😄 dus als er een grotere zou komen liever een 6cil 14 serie voor het comfort. 😄
pino
@jmos Geen nieuwere met rond neusje ? 110 54 ? 106 54 ?
jmos
@pino
nee, denk het niet. Maar zit daar EHR op dan? Want wij willen zo veel mogelijk mechanisch hebben als het kan. en die serie bevalt ons best. de 61-12RS is van dezelfde serie iig.
pino
@jmos Kan maar hoeft niet je hebt ook gewoon met hendel !
jmos
@pino dan zouden we net de goede tegen moeten komen. 😄 wat is de kleinste 6cil uit de 14 serie eigenlijk? En uit de 54 serie?
pino
@jmos Volgnes mij 106 14 en 106 54
jmos
@pino
dan als het een ander wordt een van die twee wss. 😄 maar dan moet de 106.54 wel met mechanische hef zijn. 😄
Ramrod3
Probeer er iemand bij te krijgen met een Amperetang om het opgenomen vermogen van de startmotor te meten.

Startmotor even los halen en het anker mooi glad draaien doet vaak wonderen; maar is niet altijd een heel duurzame oplossing. het gebeurt dan nog wel eens dat het binnen een jaar weer mis is.
DESLAGERURRE
Ik zeg (als ik dit zo aan hoor ) startmotor ! even d'r af halen en laten testen bij een revicie bedrijf .. maar d'r af sleutelen is geen pretje kan ik je nu al zeggen . ..
Tom VB
Quote @DESLAGERURRE:
ik zeg (als ik dit zo aan hoor ) startmotor ! even d'r af halen en laten testen bij een revicie bedrijf .. maar d'r af sleutelen is geen pretje kan ik je nu al zeggen . ..

Ben het met je eens.
DESLAGERURRE
@Tom VB heb laatst die van de 3040 er af gepeuterd .. bendix kapot ..
boegie
@jmos 106-54 heeft een mechanische hef 😉
deeremeneer
Quote @DESLAGERURRE:
d'r af sleutelen is geen pretje kan ik je nu al zeggen . ..

Met de juiste sleutel geen enkel probleem.
Nico van D
Dit klink bekent in de oren,ik heb dit gehad met een 1640.
De JD dealer dacht eerste instantie startmotor,ik heb deze gewisseld(met een aparte sleutel van JD dealer),het euvel was niet verholpen.
De JD dealer vertelde toen dat we een aparte relais bij de startmotor moesten plaatsen.Dat gedaan hij start nu al 5 jaar prima.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!