Veenhuis Giertank - loadsensing pomp veenhuis ?

weet iemand hoe je bij zo'n pomp de liters en de druk onderuit kunt draaien ?
groeten diederik .

Deel dit topic

DESLAGERURRE

Reacties

deeremeneer
Hoezo dat? Gaat het te snel?
heimans
Ik zou het niet weten bij zo'n pomp maar zit er geen dikke inbus stelschroef opzij waar je de slag van de slagplaat mee begrenst?
hert
Boutje verder draaien zodat je de hendel op de pomp kan afstellen
ramrod
Linde pomp toch? Dat is beide van buitenaf te doen.

Heeft de trekker te weinig vermogen?
DESLAGERURRE
@ramrod nee .. ik blaas hydromotoren op :lol:
DESLAGERURRE
@heimans ik heb al een beetje gezocht maar kan niet iets vinden ..
DESLAGERURRE
@ramrod 250 bar is net wat te veel :lol:
rickjd
Ik had pas aan onze monteur gevraagd hoe ik kon zorgen dat onze balenklem (DW cilinder} van de voorlader minder snel open en dicht kon gaan, Hij zei een nippel in de koppeling zetten, weet niet of de druk dan hoger word of juist lager?
DESLAGERURRE
@rickjd da maakt niet uit .. de max druk bij een trekker is 175 bar ..
heimans
Op een axiale verstelbare plunjerpomp zit altijd een mogelijkheid om de max. druk in te stellen, dan hoef je toch niet met een smoring gaan staan te kloten?
deeremeneer
@heimans Klopt.
DESLAGERURRE
@heimans zal morgen eens verder kijken .. was er zaterdag ook poep flouw van ..
DESLAGERURRE
@jmos ja en oplossing ?
erik mtx
Lek leiding wel helemaal drukloos dan
heimans
Quote @DESLAGERURRE:
poep flouw van ..

Goede woordkeus 😃
deeremeneer
Quote @heimans:
Quote @DESLAGERURRE: poep flouw van ..

Goede woordkeus

Vond ik ook al.
ramrod
250 bar hoeft toch niet per se een probleem te zijn? Het is wel veel, dat wel.
Hebben de hydromotoren ook lekleidingen die via een extra retourslang 100 % drukloos de lekolie af kunnen voeren, en zijn die lekolieuitgangen overigens wel eens aangesloten?

Ik neem aan dat je al naar deze zaken gekeken hebt, maar hopelijk it daar toch een oplossing. Als je motoren nu kapot gaan, betekent dat dat ze ook zwaar werk hebben. Door de overdruk terug te schroeven is er miss kans dat ze stil gaan staan?
En als een hydromotor te ver versleten is, wordt de interne lek zo groot, dat de keerring er bij normaal gebruik al uit perst..

Ik weet niet welke pomp je net hebt, maar de overdruk is volgens mij een inbus met een m8 moertje er om heen. En ik dacht in de nabijheid van de P-poort
DESLAGERURRE
@ramrod ja .. daar zat ik ook aan te denken .. maar kan um daar niet vinden .. moet dus op het pomphuis zitten ...
DESLAGERURRE
@heimans dankje heren :lol: maar was wel zo ... zat onder de stront nadat ik de verdeelpot 5x had los gepeutert ...
DESLAGERURRE
@jmos lees jij wel ????
DESLAGERURRE
Quote @ramrod:
Hebben de hydromotoren ook lekleidingen die via een extra retourslang 100 % drukloos de lekolie af kunnen voeren, en zijn die lekolieuitgangen overigens wel eens aangesloten?

nee zit er niet op .. die pomp had zo'n grote opbrengst en zo veel druk dat ik konstand moet opletten dat ik niet met te veel toeren bemest .. het lampje gaat dan dan branden van dat de druk te hoog is in de pers leiding (dat de verdeelmolen/turbovuller vast staat ) de turbo vuller kan er wel tegen .. die heeft een grotere pomp ..
ramrod
@DESLAGERURRE
Ok, Je kunt ook een smoring maken in de persleiding, en de LS aansluiting er na plaatsen. Zo maak je dat de pomp terugregelt bij het bemesten, en kun je de opbrengst behouden voor vullen.

Zo'n lekleiding is nog te overwegen; geeft langere levensduur..
DESLAGERURRE
@ramrod lekleiding zit er aan nu .. en een grotere motor .. vandaag een nieuwe plaat laten snijden en mesje's op gehaald van een kaweco snij/verdeler .. draait nu mooier .. maar kan nog geen stel schroef vinden op de pomp .. kan ie mischien achter een inbus bout zitten in de pomp zelf ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!