Zetor 2011 - zetor 2011 hef doet het alleen als je rijd?

Hef doet het alleen als je vooruit rijd meschien fie weet wat het probleem is?
kamiel bt

Reacties

albert-fendt
Doet de hef het ook als je stil staat en de koppeling staat vrij? Als dat zo is heb je een afhankelijke hydrauliek pomp en is dat heel normaal. Ik weet niet of die types dat hadden
marco steyr
Bij ons ouwe mf 35 deed de hydrauliek het alleen als de koppeling niet ingetrapt was (hetzelfde verhaal als de aftakas)
KubotaB6001
Inderdaad, bij deze modellen zit de hydrauliekpomp in de achterbrug, als je ontkoppelt wordt er dus niks aangedreven in de versnellingsbak, ook de hydrauliekpomp dus niet. Hoogstwaarschijnlijk doet hij het dus wel als je hem in neutraal zet en de koppeling oplaat.
weurding
Denk dat de rijaftakas aan staat, deze drijft dan de hydropomp aan, moet ook wel willen als je de aftakas op de motor laat draaien, suc6
Renze
Inderdaad, je hebt de aftakas (en daarmee de hydrauliekpomp) via de 5 bak draaien. in de 5 heb je 1200 aftakastoeren dus meer dan het dubbele, kan je pomp niet tegen.

de juiste stand (540 rpm) is het linker pookje helemaal naar beneden. 1tje omhoog is neutraal. (of net andersom, als ik erop spring grijp ik niet mis maar als je erover na gaat denken weet je het niet meer)
SLammers
Het linker hendeltje moet helemaal naar beneden staan dan heb je een door draaiende aftakas en je olie pomp blijft ook aan.
Bij stand 2 heb je alleen de aftakas. Stand 3 is de neutraal stand 4 is de rijaftakas en stand 5 is het als de rij aftakas alleen dan voor de oliepomp
dresje80
Dan moetje maarf blijven rijden
Snaky Bill
@weurding ,
Ja dat is de juiste diagonoise want dat hadden de zetor de keuze van de aftakas.
kamiel bt
De hef doet het wel als ik hem in zijn 1 2 3 4 of 5 zet hoef niet in hoog of lage giering moet wel koppeling los laten
maar moet dus ff beetje proberen met linker pookje?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 2011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!