Illustratie van:

John Deere 3040 - hydroliek

Ik hoor de laatste tijd een beetje getikker van hydrauliek in het systeem van de trekker bij een bepaald toerental (van overstort klepje ? )
Voor de rest werkt alles prima heffen, hydrauliek,stuurbekrachtiging etc ook niet stotteren of iets dergelijks kortom geen mankementen. wat kan dit zijn en is het op te lossen

Deel dit topic

Reacties

roy jd3130
Ik weet dat bij mij trekker jd 3030 een ass loopt van de krukass naar de olie pomp voor op de trekker daar tussen zit een koppeling met rubberen buisjes die kunnen uit gesleten zijn
mels
Kan ook zijn dat je de pomp hoort op dat toerental.Is het over als je een functie gebruikt?Wel een apparaat bedienen,niet alleen de hendel heen en weer halen.Oliepeil controleren en filter,hoe oud is die?,kan namelijk zijn dat de hoofdpomp tekort voeding krijgt van het tandwielpompje dat voorin de transmissie zit,dit is slijtage en komt voor na veel uren en uitstel van olieverversen in de achterbrug.Kijk op John Deere parts catalog hoe ea in elkaar zit.jdpc.deere.com/jdpc/servlet/… succes.
rhoe
Filters vorige week vervangen heb onder de trekker gelegen toen het tikkeren er was en kwam bij hydroliek blok onder de cabine vandaan trekker heeft 9200 uur en goed onderhouden en filter was ook niet vuil. alle functie's werken goed en getikker komt alleen voor bij geen gebruik van hydroliek.
jd user
Klepjes van je hydropomp lekken iets.Nieuwe klepjes erin en het is weer klaar.Ze zitten rondom de pomp achter de grote moeren.Maar als je het zó laat ,kan het ook geen kwaad.Alleen is het een beetje irritant.
rhoe
Kijk dat bedoel ik erg irritant ja dus als je daar nieuwe in zet moet beter wezen ? je bedoeld de hoofd pomp toch die voor de motor zit ?
DESLAGERURRE
@rhoe jep 😉 en dan met 1 even een nieuw rubber er in zetten .. dan loopt ie weer als nieuw ..
radium45
Als het rubber versleten is en je blijft er mee door rijden kan je pomp-as ook naar de uier gaan. eigen ervaring 😃
rhoe
Okee bedankt voor de reacties binnenkort maar even vervangen valt mee in ieder geval, kan ie binnenkort voor de bemester 😄
rhoe
Ik heb de grote moeren eraf gehad maar hier zitten de plunjers onder welke klepjes bedoelen jullie? en heb trouwens de rubber ring in de as al vervangen word ook al stuk beter van

groeten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
6