Landbouwverzekerde quad


Een goedenavond TF-ers,

ik heb nu 16 jaar en heb mn tractorrijbewijs een aantal maanden geleden gehaald. Nou heeft mijn oom een quad en heeft die landbouwverzekerd. Mag ik daar dan ook de weg mee op? Officieel mag de quad dan maximaal 25 km/h, maar dit is niet zo ( ). Zouden jullie mij meer kunnen vertellen?

M.v.g. fan van JD
fan van JD

Reacties

jehan
He koekebakker vanwaar dit nieuwe topic
hijnfendt
Moet dacht Ik wel een kenteken hebben.
jehan
@hijnfendt nee hoor
hijnfendt
@jehan ooh oke weet ik dat ook weer!
fan van JD
@jehan Ja sorry, dat eerste topic stond niet op de voorpagina had ik gezien. Daarom even opnieuw geprobeerd.
Wat kenteken betreft, zit er al wel op.
michaelcx100
Landbouwdriehoek en een trekpunt is verplicht maar aan de snelheid zit geen grens aan. je mag alleen niet harder a;s 25km per uur
jehan
@fan van JD alsje er een kenteken op hebt zitten moet je auto rijbewijs hebben om mee te mogen rijden is me verteld door meneer de politie
Boemrang
@jehan Die jeugd mag ook niets meer 😃
jehan
@michaelcx100ik zou me echt welaan die 25km per uur houden hoor ..politie heefd me een keer gewaarschuwd toen ik bijna 100 reed met de trike volgende keer 25 zoniet nemen we hem in beslag
jehan
@Boemrang hahah ja ben ik blij dat ik geen jeugd meer ben
walker1
Als er een kenteken op zit is het officieel een auto en heb je een rijbewijs B nodig. Als het een landbouwvoertuig is dan moet er idd een afgeknotte driehoek opzitten en is volgens mij een trekkercertificaat voldoende.
max. snelheid is dan 25 km/h. Quad kan natuurlijk veel harder, minstens 80 als je een beetje quad hebt. Denk er wel aan dat het verstrekkende gevolgen kan hebben als je met meer als 2 x de toegestane snelheid gepakt wordt. Er wordt dan een melding gedaan naar het CBR en daar kan je dan last mee krijgen als je je autorijbewijs wilt halen.
stippie
@Boemrang ja dan duurt het nu heel lang voordat ik op een trekker mag rijden.......
jmos
Weet niet of het met een quad veel anders is als met een auto maar met een auto moet hij niet harder kunnen als 25km/h. Ook al is hij landbouwverzekerd.
walker1
Als je een gewoon B rijbewijs hebt, dan zou ik een quad gewoon op kenteken zetten en dus als auto rijden. Heb je geen gezeik met max. 25 km/h en mag je er dus ook alles mee wat je met een landbouwvoertuig officieel allemaal niet mag en qua wegenbelasting kost zo'n quad toch niet duur omdat die slechts een paar honderd kilo weegt.
fan van JD
Daar moet ik je helemaal gelijk in geven, maar t punt is dat ik nog geen B rijbewijs heb, dus kijk ik wat de mogelijkheden zijn met alleen een tractorrijbewijs.
Boemrang
@stippie Maar jij mag lekker met pappa mee rijden op de trekker.....
En stiekem mag je gerust vast wel eens oefenen....
Ik heb dr gewoon een afgeknotte driehoek opzitten maar dan mag hij aleen voor landbouwdoel einden gebruikt worden ik heb em nieuw gekocht bij de daeler en die zei dat ik weinig problemen zou krijgen zo ik gebruik em toch voor men werk maar moet dan wel een stuk over de weg en dat gaat harder als 25 trekker loopt toch ook 50
NHtvt135
Ook een helm is verplicht volgens mij, zelfs als ie als landbouwvoertuig is verzekerd. moet wel gebruikt worden voor landbouw doeleinden maar dan leg je wat vlaggetjes achterop en zeg je dat je vlaggetjes gaat zette 😄
Helm scheelt een hoop ja dan kunen ze toch zien dat je met je veiligheid bezig ben
jd4050
Een quad is geen trekker dus dat trekkercertificatenverhaal gaat niet op bij mn beste weten.

En als je toch maar 25 mag kun je net zo goed de fiets pakken..
johndeere920
Dat mag wel alsje er maar een driehoek op knoopt vraag tf lid @hj maar die deed het ook
stippie
@Boemrang jip
EA_MF
Quad als landbouwvoertuig=afgeknotte driehoek, begrenzing op 25 km/h, alleen voor landbouwdoeleinden, zwaailamp, trekhaak etc, ik ben zelf 14 en heb thuis een quad staan die gekeurd is als 3 wielig motorvoertuig, daarmee rij ik kleine stukjes op straat (van huis naar perceel en weer terug) als je een helm op hebt en je netjes gedraagd zullen ze je niet snel aanhouden.

p.s. de regels met de rijbewijzen voor quad's zijn veranderd, als je nu op je 18e op een quad wilt rijden met autokentken moet je een motorrijbewijs hebben ipv het b rijbewijs, mensen die al i het bezit zijn van een geldig b rijbewijs mogen gewoon met dat rijbewijs op quad's blijven rijden en hoeven niet het motorrijbewijs erbij te behalen
fan van JD
Zit trouwens een tractorkenteken op (begint met GV, zie je ook vaak bij loonbedrijven tegen de grens aan). Makt dit n verschil?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!