Kubota B6000 - Brandstofprobleem

Beste mensen,

mijn Kubota B6000 heeft sinds kort het volgende probleem: Ik kan de motor starten, maar deze loopt vervolgens onregelmatig. Brandstoffilter na de brandstofpomp heb ik schoongemaakt. Alle brandstofleidingklemmen nagetrokken, maar het heeft niet geholpen.
Heeft iemand hier ervaring mee hoe dit op te lossen is, waar moet ik naar kijken.
Dieksman

Reacties

Mf1155
Mischien dat ie iets te weinig diesel krijgt op een of andere manier?
caseih1056xl
Lucht in de leidingen. Ff ontluchten.
Welcome
Doorzichtig slang monteren en je kunt zien of er lucht in zit.
Wat doet de b6000 nog meer, Roken, slecht trekken enz.
Graag uitgebreider weergeven.
Misschien dat er een zeefje zit in de brandstof pomp waar de toevoer slang eraan zit.
werkt de elektriche opvoer pomp?
Hoe is de klep speling?
Patrick 2020
Brandstoffilter NA de pomp, dus voor de pomp heb je nog niet gekeken? Misschien zeefje in de tank of ergens een filter voor de pomp?
Dieksman
Even ter aanvulling, tijdens het rijden zijn plotseling de problemen opgetreden. De motor houdt in en er komen af en toe bijna witte pluimen rook uit. Na even stilstaan met een afgeslagen motor, kan ik weer starten, maar vervolgens hapert de motor weer. In de Engelstalige handleiding die ik heb, staat dat de brandstofpomp niet in onderdelen te demonteren is om deze na te kunnen kijken. Als ik de slang naar de verstuivers los koppel en ik start de motor, neem ik aan dat bij een goed functionerende pomp er brandstof spuit, maar hoe kan ik weten of de druk ook correct is.
schuttevaar
Heb je toevallig geen water in de diesel zitten
heimans
Eerst zorgen dat je genoeg en zonder lucht brandstof tot aan de brandstofpomp krijgt. Even proberen, zoals al eerder gemeld, met een stukje doorzichtige benzineslang en je ziet of ie ergens lucht trekt.
Roken zoals vermeld duidt op lucht, alhoewel ik een keer meegemaakt heb, met ook pluimen witte rook en bijna stilvallen, dat de nozzlehouder van de verstuiver gescheurd was. Daar kun je achter komen door, als ie lopen blijft tenminste, met draaiende motor een voor een de verstuiverleidingen los te draaien. Dan hoor je vanzelf of er eventueel een kapot is.
Wimsumar
Beste
Quote @Heimans:
Dan hoor je vanzelf of er eventueel een kapot is.

Het is een 2-cylinder motortje, daar hoef je geen verstuiverleiding voor los te draaien om te horen of dat hij anders dan anders loopt. 😉

Verder, helemaal eens (ook mijn ervaring met m'n Iseki minitrekker). De brandstofslangetjes + filter moeten 100% luchtvrij ( let bij de slangetjes op het hoogteverschil om de laatste lucht er goed uit te krijgen). Dit is erg belangrijk omdat de brandstof vrij en met zo weinig mogelijk weerstand van tank naar brandstofpompje moet kunnen stromen wegens het ontbreken van een opvoerpompje bij dit soort trekkers.
radium45
Opvoerpomp doet zijn werk niet goed.
heimans
@Wimsumar

Oh, kan wel, ben niet zo thuis in dat miniatuurspul 😃
kokkiekubotaman
Gwn ff de verstuivers losdraaien en kijken of hij geleidelijk door diesel geeft. Kans is groot dat je lucht in het brandstofsysteem hebt. Ook denk ik dat je water of iig condens ofso in de tank hebt? aangezien je witte rookt beschrijft.
Wimsumar
Quote @Radium45:
Opvoerpomp

Het is de vraag of deze er op zit. (Bij mijn vergelijkbare Iseki niet).

Kijk/klik op onderstaande foto en zie hoe de brandstof vanaf tank --> filter over het blok heengeheveld moet worden.
radium45
@Wimsumar Ja kan maar zo dat deze geen pomp heeft, weet wel uit ervaring dat heel veel branfstofproblemen en rare verschijnselen zoals gek lopen en rare witte rook van een slecht funcionerende opvoerpomp heen kunnen komen.
albert-fendt
Vuil in de tank? heb ik wel eens gehad bij een trekker, toen liep hijook voor geen meter
Dieksman
Goedemorgen mensen, bedankt voor jullie reacties en foto's. Ik zal het hele brandstofcircuit nog eens nalopen. Nadat ik de brandstofleidingen vervangen heb, heeft de trekker prima gelopen. Ik denk zelf dat ik het moet zoeken bij de brandstofpomp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!