Illustratie van:

Fordson Dexta - Cilinderkop verwijderen

Alles wat aan de cilinderkop zit is gedemonteerd maar hij laat niet los, heeft iemand een idee hoe de kop los is te krijgen?

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

casepowers
Kopbouten er weer in draaien en weer 2 a 3 slagen los draaien. verstuivers er ook weer in en even met de startmotor de motor even rond laten gaan. door de hoge compressie drukt die de kop zo van zich af.
albert-fendt
En anders zet je er een schroevendraaier tussen als je zeker weet dat alles los is
ford5000
Van de zijkant even met een hamer en stompe beitel tussen kop en onderblok een paar tikken verkopen. Heb je hem ook zo los.
atlaspower
Balk ertegen en een flinke dreun met de hamer (tegen de balk)schuin omhoog slaan
lutje-ford
De cilinderkop blijft plakken aan de koppakking als je de cilinderkop vast pakt bij de uitlaat en de inlaat spruitstuk en dan heen en weer bewegen dan komt hij los niet met een stang of weet ik wat beginnen de buigen
nhmonteur
Meestal zoek ik ergens een hoekjes waar je een bandijzer op kan zetten en dan met de korte bocht van het ijzer de kop omhoog duwen. Zo komt hij eigenlijk altijd los.
RPCounty
Hij zal vermoedelijk blijven hangen op de kopbout achteraan bij de laatste cylinder. dat gat is iets groter en er zit een pasring om het tapeind. 9 van de 10 keer geeft dit probelem. Gewoon net als eerder genoemd een bandenlichter of stompe beitel er tussen en geleidelijk naar boven wrikken.
kees 956
Conclusie: vaak buj te bange 😉
Snaky Bill
Aan deeremeneertje vragen want hij is een IWAB figuur!!!!
Gerwinb
@Snaky Bill
Wat een kansloze reactie, nu voel je je zeker wel een hele stoere kerel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!