Ervaring met een mini tractor

Ik ben opzoek naar een mini tractor waarmee ik met snipperbak wil gaan werken wat is jullie ervaring
ik weet 3 mooie trekkers te staan een kubota b6000 en yanmar ym 1500 en een hinomoto c 144 voor welke zouden jullie gaan en waarom ik weet het even niet meer.

Deel dit topic

Reacties

JD 6430 The Best
Wat is een snipperbak? Hout hakselaar?
nilo
Ja
rick newholland
Wij hebben ook een kubota b6001 en die bevalt goed
tractortje
Ben geen fan van yanmar, hinomoto is beter maar als ik zou kiezen zou ik zou ik voor de kubota gaan.
nilo
Nou is mijn verteld dat de kubota b6000 een links draaiende aftakas heeft en de hinomoto en yanmar rechts
Kubota
Zoiets? mini-trekker.nl/listing/Takkenversnipperaar-2/

Dat van de linksdraaiende aftakas klopt. Hiervoor heb je speciale werktuigen nodig of een tandwielkast op de trekker (kost ook wel wat)
nilo
Dank je wel een leuke site intressant valt me wel op dat ze over het ene merk meer schrijven dan het andere merk.
Wimsumar
Beste Nilo: Wat versta je onder een snipperbak?

Een "takkenversnipperaar?
media6.marktnet.eu/7524186-92bcc20f-5860-46a6-868a…

OF:
Een mulcher?

inobrezice.com/de/images/…
jmos
@nilo
dat is niet per merk maar gewoon hoeveel info ze er over hebben. En over het ene merk hebbeh ze gewoon meer info van dan van de andere. 😄
JD 6430 The Best
Wij hebben hier een iseki, het is misschien niet het merk waar je wat over wil weten, maar toch, hij bevalt goed! Taaie motor, schakeld wel goed opzich, maar geen geschrynchoneerde versnellingen, goede hefkracht en je kan er makkelijk aan sleutelen 😄
nilo
Onder een snipperbak bedoel ik een takkenversnipperaar en een iseki die me aanstaat ben ik op dit moment nog niet tegen gekomen
roscho
@nilo Hieronder vertel ik al het een en ander over mijn Hinomoto C144. Maar als hij voor een versnipperaar moet, zou je misschien beter kunnen kijken naar een C174. Nét een paar pk's meer en ze zijn vaak niet zo veel duurder.
Een nadeeltje van specifiek mijn Hino is dat de ruimte tussen de hefarmpjes vrij smal is. Soms zie je ook naar buiten gebogen hefarmen. In mijn geval heb ik al een aantal aankoppelpunten smaller moeten verlassen.
Wimsumar
Beste
Quote @Nilo:
takkenversnipperaar

Het punt is, de meeste van dit soort minitrekkers heeft slechts 1 koppeling. D.w.z., met het intrappen van het koppelingspedaal staat de rij-aandrijving en de aftakasaandijving beide stil. Met werktuigen als een maaier/mulcher e.d. is dat knap lastig!
Voor de aandrijving van een takkenversnipperaar is dit van minder belang omdat dit stilstaand werk is.
roscho
Quote Reactie van @Wimsumar:
met het intrappen van het koppelingspedaal staat de rij-aandrijving en de aftakasaandijving beide stil. Met werktuigen als een maaier/mulcher e.d. is dat knap lastig!

In de praktijk valt dat best mee, je kunt er goed mee leren werken. Om te beginnen moet je een maaier met vrijloopaftakas (met weinig speling) hebben. Als je vooruit-achteruit wilt schakelen, moet je sowieso stil staan omdat je versnellingen niet gesynchroniseerd zijn. Door de vrijloop kan de aftakas ook stil komen te staan. Als je nu eerst het gas loslaat en pas vlak voordat je stilstaat de koppeling intrapt, kun je ervoor zorgen dat alle tandwielen praktisch stilstaan en kun je direct schakelen. Door nu weer eerst de koppeling op te laten komen en dan pas gas te geven, pakt de motor de maaier weer perfect mee. Daarbij moet de maai-aandrijving zo min mogelijk speling hebben, anders krijgen de tandwielen alsnog een tik bij het optoeren.
In de praktijk leer je trouwens ook heel snel om een extra bochtje te draaien om te voorkomen dat je achteruit moet. Ik kan mijn grasveld gewoon maaien zonder een keer te stoppen en daarmee is het verhaal van een gecombineerde koppeling niet meer interessant.

(klik om te vergroten)

Mijn Hinomotoooootje

(klik om te vergroten)

En de grasmaaier
jmos
@Wimsumar
dan is het voor de werkzaamheden die hij wil doen best geschikt.
NHtvt135
Wij hier hebben een iseki tu1600, zie mijn profiel voor fotos we zijn nu en fronthef aan het op bouwen.
De andere merken ken ik niet zo goed ik zou voor kubota gaan, anders hinomoto, over yanmar heb ik al wat slechte verhalen gehoord.
Farmax.
Ik zou voor de Yanmar gaan.

Denk dat dat deze Yanmar, een doordraaiende aftakas heeft. Zeer idieaal.

Naar mijn weten, heeft Kubota en die Hinomoto niet.
nilo
Wat voor slechte verhalen ?? ik dacht eigenlijk dat yanmar een betrouwbaar merk was ik ken dan vooral yanmar van de motoren die in kleine grondverzetmachines zitten .
Opaboer
@nilo is best goed,de mini JD ,s in US zijn ook yanmar 👍
roscho
@Opaboer Fijn dat je bijdraagt, maar deze discussie is al 8 jaar oud, ik weet niet of het nog zin heeft. Ik had dat zelf ook niet gezien, vandaar dat ik bijna een jaar geleden ook nog vrolijk reageerde.... 😉
JD7530-Ford
Wij snipperen gewoon met een Deutz dx 3.90 en met zon versnipperaar als @Wimsumar als foto in deze topic plaatste.
bernhardpieter
Be halve de Grote van de mini trekker hoe is de be dining ten opzichte van de gewoone trekker
inspecteurfendt
@bernhardpieter beetje vage vraag maar mijn Farmtrac komt qua bediening goed overeen met een grote handgeschakelde tractor. Mijn Yanmar had powershift binnen de groepen maar dat kan je slecht vergelijken met een grote ps tractor. Een hydrostaat kom je niet tegen bij grote (>50 pk) tractors. Elektronische powershift en vario kom je niet tegen bij de tuinbouwtractors.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
30