Illustratie van:

Renault 651-4 - fuseelager voorwielen vast.

Beste TF'ers,
We zijn thuis bezig de 651 spuitklaar te maken. Nu hebben we de voorwielen er af gehaald en zijn we er achter gekomen dat er aardig wat speling zit in het draaistuk. Deze zit vast met 2 pennen, onder en boven die gecentreerd worden door tonlager. Nu is de onderste kompleet aan stront gedraait en zit alleen de buitenste ring er nog vast in, mijn vraag aan jullie is, hoe krijg ik deze los en hoe krijg ik die pennen er eventueel uit.

Alvest bedankt (:

Deel dit topic

Reacties

David512c
Overzicht:



De onderste lager:


De bovenste lager, die nog goed is:
johndeerefann
Je kunt proberen om een lasje rondom het lager telassen en dan krimpt het en met een beetje geluk haal je hem er dan zo uit
ADB996
WD-40 wil wel helpen, je kunt hem ook laten schrikken door een klap te geven. een klap geven kan ook bij het lassen doen(wel na het lassen dan) 😉
marcpd
Ik veronderstel dat je de pinnen ook moet vernieuwen.Ik heb een Deutz DX6.05. De fusees zijn ook zo gebouwd. We hebben, na twee keer de lagers vervangen te hebben, het hele mechanisme vervangen door een hardmetalen pin, met flens die op de vooras zit geschroefd die in een huis(= andere deel )draait, zonder lager;Het huis is dan zo groot als de tonlager aan de buitenkant en dus in het draaiende (wielkant) gedeelte zit. Dit systeem is voorzien van een smeernippel. Je kunt proberen de pin er uit te halen mbv een "slagtrekker", zo'n ding waarmee men ook de verstuivers uittrekt. Zo'n "slagtrekker" kun je zelf maken, deze las je dan op de pin die eruit moet.
pino
Las een moer op het midden van de pen.
atlaspower
@David512c stuur mij even een PM met je mail adres., dan stuur ik je een schema van de voorwiel aandrijving,,,het is simpeler als het lijkt, je moet een bout aan de binnen zijde loshalen, daar zit de pen mee geborgd, die los dan kun je hem er zo uithalen,,, dus haal eerst de eindaandrijving pot los, (komt compleet naar buiten toe) dan het centrale tandwiel er af, buitenste en binnenste spatveren verwijderen, dan alle bouten die rondom de pot zitten trek je de hele eindaandrijving pot er zo af,, nu kun je bij de bouten van de pen, losdraaien en je duwt/trekt ze er zo uit.
pino
@atlaspower Is dit nieuwer model vooras dan ? Ik had laatst 651 4 daar zat draad boven in de bevestiging van het lager. trek je de pen er zo uit.
atlaspower
@pino neem aan dat het hetzelfde is als me 145, en daar was ik ook een ochtend mee bezig, had ik alle lagers er al uit liggen met trucs en vliegwerk, en nog niet die pennen er uit willen, toen maar eens een schema gevraagd bij de dealer,,, dan denk je KUT dat had veel simpeler gekunt 😃 helaas heb ik het op PDF staan en kan het hier dus niet plaatsen
TomopSame
@atlaspower
Je kan een printscreen nemen en deze dan plaatsen. 😉
pino
@atlaspower Kan kan Maar zo leer je er weer van he ! Of deze Renault heeft al blocmatic in de vooras!
atlaspower
@TomopSame en waar moet dat staan dan ?
David512c
@pino jup, hij heeft blocamatic, staat tenminste op de zijkant (;
TomopSame
@atlaspower
Paint openen en daar je printscreen plakken. Dan opslaan als jpg.
David512c
Bedankt voor de reactie's iedereen. Las erop hebben we ook al aan gedacht, maar dan moet je op de kop lassen ( op de grond liggend) en de ring is niet zo breed..
David512c
@atlaspower ik heb je een pb'tje gestuurd (;
atlaspower
@David512c als het goed is kun je aan de slag, tekeningen zijn verstuurd.
David512c
@atlaspower Heel erg bedankt daar voor 😄
atlaspower
@David512c en gelukt ?
David512c
@atlaspower Nog niet aan begonnen, had voetbal training vanavond 😞

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 651-4 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4