Fendt 305 LS - teveel hydro olie

Hallo

Ik had een vraag over mijn trekker wat gebeurd er als je hydro tank tot aan de
Maximaal vol gooit en als je dan bijvoorbeeld een enkelwerkende cilinder in laat schuiven dan komt er meer olie in maar als dat teveel wordt waar gaat het dan heen.

Deel dit topic

ivowaenink

Reacties

NHtvt135
Dat kan er dan terug uit spuiten of je cilinder trekt niet in, ligt eraan hoe strak de veer van je cilinder is, of hoe zwaar het gewicht is dat de cilinder moet induwen.
Maar moet je gewoon niet doen dat is lomp.
Wimsumar
Beste IvoWaenink: Als de hydrauliekolietank (rechts naast de motor) vol raakt, dan loopt de overtollige olie er 'gewoon' via de ontluchtingsdop uit. De olie ben je kwijt, maar er beschadigt verder niets.
Wimsumar
Beste
Quote @JMos:
zal je wss de keering bij de aftakas of aan de voorkant eruit drukken.

Jij kunt maar beter je reactie verwijderen voordat anderen het lezen. 😃
ramrod
@Wimsumar
Haha, dat zal idd beter zijn voor de persoonlijke eer.

Als er veel olie komt met een groot gewicht op de enkelwerkende cilinder (hefmast) springt er hopelijk een slang van een leiding af, anders kan de tank nog wel eens flink bol gaan staan. Zo snel wil de olie niet door een beluchtingsfilter
heimans
@ramrod

Een bende krijg je in ieder geval.
jmos
@Wimsumar
sorry, was vergeten dat fendt een aparte tank heeft ja. 😛 foutje, 😃 en ik had alleen de beschrijving gelezen ipv ook de de titel. 😃
ford5000
Er gebeurt niets, behalve dat je er een mooie smeerboel van krijgt, zoals hierboven ook al aangegeven wordt.
De olie gaat gewoon via de overloop/ontluchting de tank uit.
Ik heb het ooit met een 311 gehad. Behalve een fikse schoonmaakbeurt met de stoomcleaner nadien geen nadelige gevolgen van ondervonden.
Wimsumar
Beste
Quote @JMos:
alleen de beschrijving gelezen

Dubbel mis: Daar staat nadrukkelijk dat het om een hydro tank gaat.

P.S.: Ook als bij een trekker de versnellingsbak/achterbrug als hydrauliekolie-opslag wordt gebruikt zal bij volledige vulling de olie via de onluchtingsdop uit kunnen stromen. De aftakaskeerring zal het in beginsel wel volhouden.
jmos
Quote @Wimsumar:
Ook als bij een trekker de versnellingsbak/achterbrug als hydrauliekolie-opslag wordt gebruikt zal bij volledige vulling de olie via de onluchtingsdop uit kunnen stromen. De aftakaskeerring zal het in beginsel wel volhouden.

olie is dikker dan lucht he, ik betwijfel of de olie dan wel zo snel weg kan komen. maar er staat inderdaad hydro tank in de beschrijving ja. 😄 had er alleen niet bij nagedacht. 😛
Wimsumar
Beste @JMos: Ja, zo zie(n) je/we maar weer: "Alles wat je zegt/schrijft kan ook tegen je gebruikt worden" 😉
Olie is welliswaar dikker maar ongetwijfeld zullen trekkerfabrikanten eens geprobeerd hebben wat er gebeurd bij overvolle hydrotank en/of achterbrug. Ik vermoed(!) dat het ontluchtingsdopje als eerste uit elkaar klapt als olie de plaats van lucht heeft ingenomen en drukopbouw begint.
heimans
@ford5000

Ik heb het wel eens gehad met een machinist van een graafmachine, die zou ook even bijvullen, hij had de giek niet plat en de cilinders niet in, en lekker tot de rand afvullen, nou je kan wel raden wat er daarna gebeurde: olieballet natuurlijk.
ford5000
@heimans Yep, dan ben je ook de Sjaak.
Gevaar bij dat soort machines is alleen wel dat daar het reservoir meestal wel onder druk staat als je weer gaat draaien.
JD3010
@heimans Waarom zit er anders een peilstok of peilglas op een tank? Niet voor de show. Als je zo'n tank tot de rand toe volgiet, heb je volgens mij een verkeerd vak gekozen. 😉
heimans
@JD3010

Tsja, dat zei ik later ook tegen diegene, t was nog maar een broekie en niet de meest uitgeslapen persoon zal ik maar zeggen.
ArnoFendt
@ivowaenink

Dan komt het er inderdaad bij de overloop/beluchtingsdop uit.
Heeft mijn vader ook een keer gehad. Ging hij bij de dealer mee helpen met onderhoud. Olietank helemaal vol gedaan met de voorlader helemaal omhoog. Toen hij de voorlader liet zakken, kwam er een flinke plas olie uit. Waren ze blij mee bij de dealer. 😃 😃 😃
ronald852
Gewoon niet tot aan de nok , conclusie gesloten haha ;P
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!