Same minitauro 60 lekt bij linker hef arm

Hallo, mijn same lekt ineens onder de linker trompet dit komt vanaf de hef arm eerst dacht ik dat de kering lek was maar ik kan de armen ook van links naar rechts bewegen omdat er spelin op zit kan dit ook de oorzaak van de lek zijn of dicht deze niks af?

Deel dit topic

Reacties

wessels
Om die armen zit een snap ring deze erafhalen en dan arm eraf schuiven en hieronder zitten 2 O-ringen. Ik denk dat als je deze vervangt het lekken voorbij is. Hoever kun je de armen heen en weer bewegen?

@joop-same voor meer info
joop-same
Er zit op de as 2 bussen met 2-0ringen aan elke kant,deze 0 ringen vernieuwen en de axiale speling met vulsims opheffen
en als de as niet ingeroest is lekt hij nadien niet meer.
Freya Same
@joop-same Beste Joop-Same, Onze Minitauro heeft dezelfde lekkage, Ik heb de arm er af, Hoe kom ik bij de O-ring? Ik krijg de metalen ring die ik nu zie er niet af. Is daar speciaal gereedschap voor nodig? (overigens is de foto in spiegelbeeld.... geen idee waarom)

(klik om te vergroten)

a3vandiejen
@Freya Same @wim-same Wim kan jij het misschien uitleggen, jij hebt het pas ook gedaan bij de Corsaro.
+1
joop-same
@a3vandiejen Is mijn uitleg zo uit het hoofd niet goed genoeg meer ??
a3vandiejen
@joop-same Die is zeker goed Joop, maar kan zijn dat je dit even niet ziet toch?... velen handen helpen zeg ik altijd....
+1
joop-same
@a3vandiejen Het was ook maar zo een opmerking ik ben ook al een oldtimer van 74 dus zou zomaar iets over het hoofd kunnen zien.
groetjes.
a3vandiejen
@joop-same Ik weet inmiddels Joop dat je ontzettend veel weet over de Same geschiedenis en alles wat er technisch bij komt kijken hoor.
Voor mij mooi dat ik dan ook af en toe een vraag kan stellen aan de echte Same mannen haha.
+1
wim-same
@a3vandiejen Door de korte hefarm er aan de andere kant ook af te halen, kan je de as iets heen en weer schuiven waardoor de bus naar buiten komt. dit doe je aan beide kanten.
wessels
@joop-same Weet jij ook hoe dit zit bij een exploror80 II
die van ons zweet namelijk ook een beetje.
TomopSame
@wessels
Dat is net hetzelfde. Ik heb vorig jaar deze o ringen bij onze explorer ook vervangen.
wessels
Oke bedankt!
joop-same
Er zitten 2 bussen in een smalle en een hele brede, de as heen en weer bewegen tot de bus naar buiten komt.
Je kan beter het deksel eraf halen dan kan je de bussen van binnenuit er uit drukken, de as mag niet heel veel heen en weer anders druk je stangen krom.
Dan de O ringen vervangen 1x klein 1x groot, en dan is het beter om het randje (waar de O ring tussen zit) van alle twee bussen een halve mm. afdraaien zodat de O ring strakker opgesloten zit.
De axiale speling opvullen met dunne vulringen(zijn er origineel niet) en de bussen goed in het vet zetten, en dan is je lekkage over, of er moet heel veel speling op de bussen zelf zitten.
Freya Same
@joop-same We gaan er naar kijken, Dank je wel!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0