Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Lekkage rempedaal.

Goedenavond,

Mijn dexta lekt iets olie bij de as van het rempedaal waar deze het huis in gaat. Nu is mijn vraag, in deze ruimte zit toch helemaal geen olie? De olie die lekt is versnellingsbak olie. Zoja. Wat moet ik doen om die lekkage te verhelpen?

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Die as loopt wel door een ruimte met transmissie olie, als je de olie er uit laat lopen, en je demonteert de rempedalen, kan je zo die as er uit trekken, en kan je nieuwe keerringen monteren
newholland6640
@RobDeutz104

Aan 1 kant heb ik het stukje wat op die as zit er al af. Maar daar zit een spie. Is die gegoten of moet ik die er zo uit kunnen tikken?
RobDeutz104
@newholland6640
Spie kan je er zo uithalen
newholland6640
@RobDeutz104

Mooi! Kan ik er weer mee verder! dankjewel 😄
RobDeutz104
@newholland6640
Graag gedaan
jmos
@newholland6640
heb je het plaatwerk nog goed gekregen?
newholland6640
@jmos

Redelijk, zal er helaas toch nog wat met plamuur bij moeten.
dennis fordson
Ja daar zit zeker olie achter van de versnellings bak ik heb nog zo'n keering liggen helemaal nieuw dus als je belang hebt hoor ik het wel
jmos
@newholland6640
oplassen en vlak schuren geen optie?
newholland6640
@jmos

Nee, krijg je weer hitte in het materiaal 😉!
newholland6640
@RobDeutz104

Next problem, ik heb de olie eruit en de spie eruit, maar als ik nu de as er ongeveer 3 cm uit trek blijft hij ergens op steken. Hoe kan dat? Heeft dat ergens met de versnellingen te maken o.i.d.
jmos
@newholland6640
niet aan een stuk doorlassen dan? even lassen, af laten koelen, even lassen enz. ?? en dan vlak schuren? en dan afwerken met een goede laag goed dekkende grondverf/menie?
jmos
Quote @newholland6640:
maar als ik nu de as er ongeveer 3 cm uit trek blijft hij ergens op steken

blijft er iets haken of komt hij klem te zitten?
RobDeutz104
@newholland6640
Je kan hem naar mijn weten er gewoon uittikken, maar omdat de as iets is ingesleten, loopt die tegen een braam aan, en voorzichtig tikken en dan tik je hem er zo uit
newholland6640
@jmos

Voor mn gevoel blijft hij haken!
lutje-ford
De rempedaal as moet er zo uit getikt kunnen worden.
Als het moeilijk gaat zal er wel braam op zitten van slijtage.
De keeringen en de bussen moet je allemaal vervangen anders blijft het lekken.
De rem as goed bekijken op slijtage als hij te ver is in gesleten moet je hem vervangen anders helpen de nieuwe keeringen ook niets.
Snaky Bill
@ newholland 6640
Olie keerringen aan bij de kanten van de linker rem as vervangen .
newholland6640
@lutje-ford

Zo is t nu inderdaad gelukt. Ik was bang dat ik wat kapot zou slaan, maar toen rob deutz zei dat er niks zat wat harder gedaan en toen ging t redelijk makkelijk.
jammermaarhelaas
@newholland6640

Als je wilt zien hoe het er binnenin uit ziet, omdat het van buiten lijkt alsof de remdwarsas niet door de olie loopt, met dank aan @chris lee voor de foto's:
Landini 6500
Waar zien we op deze foto,s de pedaal as ??
jammermaarhelaas
@Landini 6500

Bij de bovenste foto, de dwars-as onder de prise-as.
Deze loopt dus door de "PTO aftak-bak", achter de ruimte voor de rij-koppeling en bediening daarvan, gelegen.

Op de onderste foto zie je eerst de koppelings-dwars-as, met de vork voor de bediening het ontkoppelingslager van de rij-koppeling.
Landini 6500
@jammermaarhelaas of is de eerste foto niet het koppeling huis
jammermaarhelaas
@Landini 6500

Jawel, de foto's staan er in omgekeerde volgorde. Als je eerst de onderste pakt, zie je achter de koppelings-dwars-as een ronde deksel.

Deze deksel is er op de eerste foto af, en dan kijk je in de ruimte hierachter, waar je de rem-dwars-as ziet.

Je kunt op de middelste foto ook de plek zien waar het gat zit waar de daar gedemonteerde koppelings-dwars-as in hoort, als verdikking in het gietwerk. Dit alles is nog steeds binnenin het deel wat van buiten af gezien het koppelingshuis lijkt.
RobDeutz104
Als je de as van de remmen ziet, die loopt in het huis waar de tandwielen van de doordraaiende aftakaslopen, die andere as die je ziet is van de koppeling
lutje-ford
Wat je in de koppelinghuis ziet is de as waar de druklager op gemonteerd zit in het ruimte achter de koppelinghuis zit de versnellingsbak in die ruimte daar loopt de rem as door van links naar rechts als je de rem as demonteerd loopt er olie uit dat is versnellingsbakolie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
7