Illustratie van:

Fordson Super Dexta - ontluchten

Hallo

ik heb gister een andere motor in mijn ford super dexta gebouwd en een branstof filter vervangen. nou starte ik hem en hij liep perfect aleen naar een kwartiertje ging hij stoteren zakte in toeren en viel uit. nauw kan ik wel pompen en dan doet hij het af en toe een klein stukje weer. en als ik hem ontlucht gaat het heel lang goed. kan het zijn dat de brandstof filter niet goed is afgesloten en dat er daardoor lucht in men leidingen komt?

en nog iets. hoe ontlucht je een super deta goed?

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Boutje op de filter losdraaien en pompen tot er alleen diesel en geen lucht meer komt.
Dan het zelfde soort boutje op de brandstofpomp los draaien en het zelfde doen, kijken of er geen lekkages zijn in het systeem.
Tot slot kan je dan ook de verstuiverleidingen los draaien en starten tot er diesel komt. SUC6
Wimsumar
Beste Pim David: Zit er 1 of 2 brandstoffilters op? En waarom heb je het tweede dan niet vervangen?
Ook zijn de verschijnselen hetzelfde als bij een vuil verstopte brandstofkraantje.
Het nieuwe brandstoffilter zit 99% zeker goed gemonteerd, anders zou het bij stilstaande motor beslist brandstof lekken.
Heb je trouwens de oude ring (boven het filter) er wel uitgehaald/vervangen door de nieuwe?
jammermaarhelaas
Het probleem van inhouden en afslaan na een kwartier waarin de motor gewoon goed draaide (niet gebrekkig), duidt in mijn ogen op een verstopt dieselolie-tank-kraan-filter, zoals ook door @Wimsumar genoemd. Juist ook omdat je het brandstoffilter reeds had vervangen.

Wanneer je niet goed ontlucht en de motor toch loopt, zal ie beroerd lopen.

Dit kun je kortstondig oplappen door met de compressor op 1 bar druk, lucht terug te blazen via de brandstofleiding tussen tankkraan en brandstoffilter. Dit kan als volgt: draai de brandstofkraan dicht, draai de dieselolieleiding tussen tankkraan en het brandstoffilterhuis aan de kant van het brandstoffilterhuis los, zet het luchtpistool op de leiding, kraantje los, en blazen. Even controleren of de dieselolie nu uit de leiding komt lopen, en de leiding weer monteren.

Even weer ontluchten, en loopt de motor nu wel door, dan kun je overwegen om de tank een keer af te tappen, kraantje eruit te halen, kraanfilter reinigen (of vervangen), en binnenkant tank reinigen (met bv. hogedrukspuit, niet op te hoge druk, en liefst met heet water, dit droogt weer makkelijker op, en goed laten drogen voor je hem weer vult met dieselolie!).

Filtertje, ook wel zeef genoemd, ziet er ongeveer zo uit:
trekker-onderdelen.nl/page9.php/…
CVT6230
Kan het nog zijn dat er een zeefje in de opvoerpomp zit die dicht zit?
pim david
Er zit geen tweede filter op en heb wel een nieuwe rubbere ring erin gedaan. ik ga het door blazen maar eens proberen wand de verschijnselen lijken er wel op. de ene keer kun je wel dieselolie op pompen en de andere keer doet het pompje niks, of tewel lucht in de filter en brandstof pomp pompen.

bedankt voor alle informatie

groet pim
F-E-N-D-T-J-E
Je hoeft geen nieuwe tankkraantje te plaatsen bij dexta zit er een filter bovenop als je de kraan uit de tank draait kun je bij het filtertje om hem schoonte maken en heb e wel genoeg diesel in de tank mijn advies zoveel diesel er in doen dat het filterje ruim onder de diesel staat kan hij daar geen lucht trekken. en wat jammermaarhelaas zegt pas goed op met het schoonspuiten van de tank de diesel tank van de dexta zijn vaak heel slecht van de onder kant omdat water onder de diesel gaat staan roesten ze vaak door en dat zie je heel slecht vaak wordt de diesel dan tegen gehouden door de verf zo gouw je er met hogedruk spuit er in gaat heb je 9 van de 10 keer een zeef dat is bij mij al vaker gebeurd ik heb ze dan natijd met zilver hard soldeer alle gaten weer dicht gemaakt dat is veel werk en wat mij net te binnen schiet bij de verstuiver houder zit ook nog een filtertje die kunnen ook wel is vuil zijn
Wimsumar
Beste
Quote @Pim David:
de ene keer kun je wel dieselolie op pompen en de andere keer doet het pompje niks,

Dit kan ook veroorzaakt worden dat de nok die het opvoerpompje 'normaal' bedient juist zo staat dat het pompmembraam geen pompbeweging kan maken. Je moet de motor dan iets doordraaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
15