Illustratie van:

John Deere 6230 - Premium software update?

Ik heb een van de eerste 6230 premiums. Is er inmiddels ook nieuwe software voor het command center? Heb nog de originele software en mijn dealer is inmiddels niet meer dealer door die dealerconcentratie van JD

Deel dit topic

Reacties

JD 6430 The Best
Nee, maar waarom zou je een software update willen dan?
RobinBos
Je dealer kan in de systemen met behulp van een trekker serienummer zien of er software is of niet.
Nu is de dealer waar je de trekker gekocht hebt geen dealer meer van john deere, en kunnen ze dit waarschijnlijk ook niet meer zien. De nieuwe dealer, Greve Bolsward, gevestigd aan de Marne 53 te Bolsward, (tel 0515 - 580 180) kan dit wel zien. Wat ik zo even snel kan zien is dat er voor je commandcenter nieuwe software beschikbaar is, en ook voor verschillende andere controllers.
Ik ben niet helemaal zeker van je serienummer, maar klopt het dat deze eindigd op 84?
Volgens mijn bronnen is er wel eens een monteur van Greve bij jullie geweest.
JoramH
@RobinBosZover ik weet nooit een monteur. Hebben een offerte laten maken voor een 6105R maar niet gekocht. Kun je dan eventueel ook zien wat er in die software zit voor verbeteringen?
RobinBos
@JoramH er zitten zo'n 10 a 15 controllers in, en nagenoeg allemaal was nieuwe software voor beschikbaar. Wat er precies allemaal inzit weet ik niet, ik ben ook geen monteur. Soms zijn er veranderingen in een controller die ook gevolgen hebben voor de communicatie met andere controllers. Niet iedere update heeft altijd een merkbare verbetering, soms dient een update ook om de communicatie tussen de verschillende controllers up-to-date te houden.
Bind me er niet op vast, maar het kon nog wel eens zo zijn dat de update voor de ecu (engineering control unit) de prestaties en/of efficiëntie van de trekker verbeterd.

Die monteur werkte in die tijd nog vanuit DEM Akkrum, inmiddels vanuit Bolsward.
Wat verwacht je ongeveer aan verbetering voor het commandcenter?
JoramH
Ik hoop dat de trekker met een update idd wat zuinige zal zijn en misschien dat er wat functies of instellingen bij gekomen zijn die handig zijn. Mijn telefoon ed krijgt ook regelmatig nieuwe software dus waarom een trekker niet?
RobinBos
@JoramH ik heb het even nagekeken voor je, de belangrijkste verandering is dat je met de nieuwe software een pto cruizecontrol hebt. Daarnaast zijn er extra talen toegevoegd, en is tractor implement automation mogelijk.
JoramH
@RobinBos Wat is PTO crusecontrol? Zit er nu eindelijk fries in? Tractor implement automation is voor een trekker die 90% voorlader werk doen en een beetje schudden/harken niet nodig, but you never know. Word ie ook wat zuiniger of moet ik hem dan laten tunen?
hobbyboer
Quote @JoramH:
Wat is PTO crusecontrol?

Dan kun je een maximum toerental instellen voor de aftakas en wordt als je de aftakas aanzet automatisch het motortoerental begrenst. Werkt erg handig en ik gebruik het dan ook erg vaak en mis het toch wel als ik weer op een wat oudere 30-serie zit.
+1
JoramH
@hobbyboer Hmm dat klinkt wel ideaal voor kunstmeststrooien. Ik beperk nu altijd gewoon het motortoerental op 1200 maar rijd zo langzaam terug naar de boerderij. Wel economisch....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6230 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!