John Deere 3130 - Lekkage hefinrichting

Als ik iets in de hefinrichting heb hangen en ik zet de machine op de grond dan lekt de hef langs de stang.
Als ik niks in de hef heb hangen lekt hij niet.
De afdichtingen zijn vorig jaar vervangen.
Wat kan dit zijn ?
ardpassat

Reacties

Wimsumar
Beste ArdPassat: Dit lijkt me een gevalletje van lekkende nieuwe keerringen. 😉
De stang zal afgesleten zijn (of de bus waar deze in zit, of beide) waardoor de stang door het gewicht van de machine de keerring open drukt.
stefaanp
Welk kleur hadden di afdichtingen ol te veel slijtage as
ardpassat
Afdichtingen waren blauw geloof ik.
Hanjelle
Volgens mij zijn er blauwe en paarse, en moet je de paarse hebben. Niet dat het lekkageprobleem dan zeker verholpen is want bij mij hangt er ook wel eens een drup onder. Lijkt me dat de bussen waar de stang voor hoogtecorrectie in zit wat versleten zijn waardoor als er gewicht in hangt de keeringen zover worden uitgerekt dat er een opening ontstaat. Ik weet niet of de bussen makkelijk vervangbaar zijn.
Alex Schanssema
Als het helemaal weer als nieuw moet worden 100% lekvrij.
Dan zou ik de bussen vervangen waar de keerring in zit en de as die erdoor heen loopt. Want zou in die 35 jaar tijd wel flink ingesleten zijn. en daar helpt geen nieuwe keerring alleen tegen. is niet zo dikke klus. Ik sla de bussen eruit via de binnenkant met de oude as.
joozt
@Alex Schanssema

Ik heb ongeveer hetzelfde probleem bij m'n 1030. Dus die bussen en de stang vervangen zou het probleem op moeten lossen? Dan moet de achterbrugolie er wel eerst af toch?
Hanjelle
Ja, olie moet er uit. Opvangen in een half 200 litervat werkte bij mij erg handig. Kon het er daarna met een nylonkous over de trechter (mocht er toch een vuiltje in zijn gekomen) weer ingooien. Als de olie te oud is vernieuwen natuurlijk.
ronald73
Universele onderdelenleveranciers hebben complete sets in hun programma, het probleem zal dus wel veel vaker voorkomen.

Bij mijn oudere John Deere's heb ik ook de complete sets vervangen. Bij het vervangen van alleen de keerringen kwam het probleem ook direct weer terug.

Bij mij was ooit eens zo'n as gebroken tijdens het werk, met als gevolg dat je al je olie kwijt bent en de boel krom kan zijn getrokken. Als je de as vervangt kan je tenminste weer een tijdje rustig slapen 😉 Maar voor de zekerheid heb ik er een originele in gezet en geen imitatie.
ardpassat
Oké, ik zal een nieuwe as met blokken en nieuwe keerringen bestellen. Iedereen bedankt voor de reactie´s.
Alex Schanssema
@joozt Antwoord staat er al inmiddels, succes iedereen met sleutelen.
joozt
@Alex Schanssema

Ik zag het. Bedankt! Dankje, jij ook!
john deere 7810
@ardpassat

belangrijk is dat als je de afdichtingen vervangt dat je let op de eventuele scherpe kantjes van je as. dit wordt vaak vergeten zodat je de nieuwe net zo weer lek maakt
stefaanp
Heel belangrijk is die as te monteren zonder dat er speling op zit van links nr rechts en dit gaat door dikte vloten er bij te steken
DESLAGERURRE
@john deere 7810 er zit als ik mij niet vergis een speciale bug-as is ... daar kunnen geen scherpe kantje's aan zitten .. heb net vorige maand een nieuwe in mijn 3040 gezet omdat de oude ingevreten was en de afdichtings op at ... let op .. er zijn assen met 2 diameters .. 25mm en 28 mm ..
john deere 7810
@DESLAGERURRE

dat bedoel ik dat hij iets is in gesleten 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!