Illustratie van:

Ursus onbekend - lucht in dieselfilter

Ik heb de dieselfilters vervangen, daarna ontlucht. Motot loopt ongeveer een half uur goed. Daarna valt hij stil. In een filter zit dan lucht, ik moet deze weer ontluchten, hier komt dan veel lucht uit. Daarna loopt de motor weer goed. Alleen dit probleem blijft zich herhalen Wie heeft tips om dit op te lossen.

Deel dit topic

Reacties

johndeere6100
Waarschijnlijk zal deze lucht aanzuigen via het aanzuigslang.
ursusc335
Hoe kan ik dit controleren ?
ford5000
Laat de tankdop wel lucht in de tank?
newholland6640
Ik denk dat ford @ford5000 het bij het rechte eind heeft. Je moet eigenlijk eens even proberen als de trekker weer stopt een paar uur wachten en dan weer proberen. Grote kan dat hij het dan wel weer doet. Even goed kijken naar het ontluchtingsgaatje lijkt mij 😉!
ronald73
Kijk even ofdat het kraantje onderin de tank verstopt niet verstopt zit met een vogelveer, dat heb ik hier wel eens gehoord bij een nieuw afgeleverde Ursus c-330 😃
Wimsumar
Beste
Quote @Johndeere6100:
lucht aanzuigen via het aanzuigslang

Het kan. Maar dan zou de aanzuigslang dieselolie lekken bij stilstaande motor.
Naast een dicht ontluchtgaatje in de tankdop denk ik in eerste plaats aan een met vuil verstopte tankkraantje.

P.S.: Ondanks dat vanmorgen bij Ede het eerste kievitsei is gevonden denk ik niet dat er vogelveren/begin van vogelnestje in de tank zit. 😉 )
johndeere6100
@Wimsumar

dat kan nog wel eens kloppen, maar dan moet hij ergens lucht aan kunnen zuigen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ursus onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
113