Illustratie van:

Deutz-Fahr DX 4.70 - spatborden

Hallo
wij hebben onlangs een fronthef gekocht en is klaar voor er op te zette bij onze deutz. Nu moete we zo van die spatborden maken die halverwege stoppen, zo gelijk die nieuwer tractors hebben. Dit omdat we anders niet kort genoeg kunnen draaien.
Hebben jullie tips om dit te maken??

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

jmos
Scharnierpunt op de spatborden maken en veer eraan zetten dat hij in midden van wiel blijft maar als je stuurt en tegen een afslag aan komt dat spatbord niet verder gaat maar wiel wel.
RobDeutz104
Valt niet helemaal mee om dat zelf te maken, zal wel kopen worden
deutz dx 470
@RobDeutz104 sommige onderdelen word kopen ja maar willen toch zoveel mogelijk zelf doen 😛
dx11
Geen spatorden 😄
rickrenault
Spatborden vaslassen dat alleen het wiel draait en de spatborden stil blijven staan
marceldeutz
Ik zou het net zo maken als de vergrendeling van een transportbak. Door de as te draaien wordt deze omhoog gedwongen en door een veer weer omlaag gedrukt.
ramrod
Als je wat maakt, is het denk ik verstandig om gebruik te maken van een paar lagers, en niet ijzer op ijzer. Zelfs lagers gaan daar nog wel eens stuk, omdat die flappen behoorlijk staan te emmeren aan zo'n draaipunt
casejxu
Bij het geringste beetje speling op ke draai punten gaan je spatborden heel los zitten iig

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!