Illustratie van:

Ford 2000 - dasboard loshalen

Hallo wie kan mij vertellen hoe de beplating van het dashboard los moet ? en of dat uberhaupt kan ? ik moet namelijk bij de schakelaar van de verlichting zijn en het contactslot. Zoals het lijkt zou het stuur er af moeten maar dat lijkt me sterk, ik hoor het graag !!!

Deel dit topic

Reacties

ford5000
Dashboard eraf kun je doen, maar of het nodig is?
Kwestie van centrale moer onder het dopje in het stuurwiel losdraaien en stuur eraf nemen. Mocht ie vast zitten dan de moer er even een stukje weer opdraaien, een redelijk zware hamer pakken, op de stoel gaan zitten, je Knieën onder het stuur zetten en daarmee omhoogdrukken, en dan een flinke klap met de hamer op de moer geven. Dan komt het stuur normaliter wel los.
Als je het stuur eraf hebt het middendeel van de motorkap eraf halen middels de 4 boutjes waar hij mee vastzit.
Vervolgens haal je de beide blikken kappen onder het dasboardpaneel eraf. Deze zitten vast met een aantal zelftappers.
Dan de boutjes waarmee het dasboard vast zit losmaken, te beginnen met die bovenop de tank aan een steun vast zit en dan nog aan de zijkanten onder de rand van het dashboard de boutjes eruit halen.
Nu kun je het dasboard langs de stuurstang naar boven eraf halen.
Kind kan de was doen.
old man jose
@ford5000
En dan zijn ze 43 jaar. Bert dat zeg je toch niet tegen een volwassene (quote: kind kan de was doen)
Je kan een licht schakelaar toch gewoon losdraaien en een contactslot ook, bij mijn 5000 kon dat gewoon gewisseld worden zonder de tractor te slopen.
ford5000
@old man jose Licht er een beetje aan wat je doen moet.
Als je echt met de kabelboom aan het werk moet is het handiger om het dasboard eraf te hebben.
Bij mijn 5000 kan ik de schakelaars en contactslot er ook uitkrijgen zonder dat het dasboard eraf moet, maar als je bij bv de knipperlichtschakelaar moet dan moet ie er echt af.
Bovendien kom je er bij de 2000 ietjes moeilijker tussen met je klauwen omdat je iets minder ruimte hebt tussen tank en dash is mijn ervaring.
De gewone lichtschakelaar kun je er wel uitkrijgen als je een beetje handig bent. Gewoon de zwarte knop eraf trekken en de grote moer eraf en dan kan ie met een beetje geluk net ver genoeg naar achteren.
jammermaarhelaas
Wanneer het alleen gaat om demonteren van de lichtschakelaar en het contactslot, zou ik dit eerst proberen door alleen de 2 kapjes die met zelftappers kruiskopschroeven onder het dashboard gemonteerd zitten, te demonteren. En daarna zoals door @ford5000 en @old man jose beschreven, de licht en de contactschakelaar demonteren.

Hiervoor het hele dashboard demonteren kan altijd nog als het zo niet lukt. Daarbij moet dan niet alleen het stuur eraf, maar je kunt beter ook het instrumentenpaneel eruit halen, dit wijst zich vanzelf.
dennis fordson
Ik heb ook een keer het contact slot van mij 2000 vervangen maar daar kan je gewoon van onderen bij
bob de bouwer
@ford5000 ik denk toch dat je te grote handen hebt (of zoals je zelf zegt: te grote klauwen)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!