Illustratie van:

Unimog 406 - begrenzing 40 km/h

Hallo,

Ik ben bezig met de inschrijving van mijn unimog 406 ik zou die graag elektronisch begrenzen. Heeft er iemand daar ervaring mee want ik weet niet waar en hoe ik daar kan aangeraken.

M.v.g. Arne

Deel dit topic

Reacties

Straw
Voor België ofzo?
arneunimogdriver
@Straw ja :s
ErDee
Elektronisch? Lijkt me moeilijk te realiseren op een mechanisch geregelde machine.
barteltie
Als je een grote versnellingsbak hebt kun je hem in de lage groep zetten dan looptie net 40 dacht ik
Same Minitauro 60
Klein vraagje...

Inschrijving voor België... En begrenzen...
Waarom begrenzen? Om in te schrijven als landbouwvoertuig?
Of is deze ingeschreven geweest in Belgie als landbouwvoertuig? Zo niet, dan wens ik jou heel veel succes toe... België schrijft al heel lang geen 406's meer in als Landbouwvoertuig, geen enkele Unimog trouwens!
unipower
Het kan wel wij hadden op onze u1000 een kraantje tussen de motor en de versnellingsbak zitten zodat hij niet naar zijn hoge groep kon, maar of dat het met een 406 ook met een kraantje gaat weet ik niet
unipower
@barteltie in zijn 6 en dan de 30% vertraging op zij laag loopt hij bij ons 60 dus da gaat nie lukken 😉
arneunimogdriver
@Same Minitauro 60 het is wel mogelijk heb het nagevraagd hij moet 40 km/h lopen dan komt er een gespecialiseerd keuringsbedrijf testen doen die geven dan en bewijs en normaal gezien word hij volgende week gekeurd 😃
old man jose
Kun je gewoon bij een truck garage laten doen via de KM teller, werkt elektronisch op de toeren regeling van de brandstofpomp.
unimogbommel
Een 406 is volledig mechanisch dus t zal niet meevallen om die electrisch te begrenzen. ik denk dat je t best je 6 kan blokkeren en dan de toeren mechanisch begrenzen. als ie een paar honderd toeren minder maakt loopt hij 40 in zn 5
mc-cormick-ihc
@old man jose alleen dat electronische bij een unimog valt niet mee. maar alles is te maken
old man jose
@mc-cormick-ihc Het is een elektromotortje dat de gasstang terug schuift heet een vroegere snelheids-begrenzer
Steyr thomas
Ja maar wil je 40 in z'n 6 rijden, dan rij je amper halfgas..
Same Minitauro 60
@arneunimogdriver

Heb er zelf al meerdere malen achter geinformeerd en het blijft te vergeefs! Als deze ingeschreven is geweest als landbouwvoertuig heb je nog een kans, wanneer deze niet in Belgie is ingeschreven geweest, dan mag je het vergeten. Er hebben het er al zoveel geprobeerd! Waarom zou het nu plots wel lukken?
arneunimogdriver
@Same Minitauro 60 ik laat het je volgende week weten of het gelukt is .
Same Minitauro 60
@arneunimogdriver

Zou heel erg vriendelijk zijn! Bedankt.
arneunimogdriver
@Same Minitauro 60 ik kan je nu al zeggen dat we vandaag gebeld hebben met "vincotte" en zij hebben gezegd dat ze een sneldheidsmeting komen doen ze maken dan een verslag en met dat verslag kan je naar de keuring gaan.

ik heb hem vandaag ook begrensd heb de 6 de versnelling weggenomen en de toeren een beetje terug gedraaid.
loopt perfect 44
Same Minitauro 60
@arneunimogdriver

Laat mij de stand van zaken weten é. 😄 Want hier heb ik heel wat interesse in!

Ben meer dan benieuwd... Ik zelf wil me al een tijdje een Unimog aanschaffen.
Het enige wat me tegenhoudt is na al het opzoekwerk en contact met firma's, ze me telkens het zelfde antwoord gaven: Sorry, een Unimog is niet meer in te schrijven als landbouwvoertuig in België volgens de impoteur van Unimog België (Groep Lambert). Zelf niet via Mercedes Belgium. Andere hadden het dan weer geprobeerd door hem in een ander Europees land hem in te schrijven als landbouwvoertuig en dan invoeren in België. Eens hij ingeschreven is in België als VRACHTWAGEN, is er geen weg meer terug. Sterker nog, zelf wanneer hij is ingeschreven geweest in Belgïe als landbouwvoertuig is het onmogelijk hem in te schrijven als landbowuvoertuig... Belgie is trouwens het enige Europese land dat de Unimog aanziet als VRACHTWAGEN. Wanneer hij van Nederland komt zit je ook weer met het probleem dat je helemaal geen inschrijvingsbewijs hebt, dus moet je papieren aanvragen bij de importeur... En die zullen je dan de nodige papieren meeleveren om hem in te schrijven als vrachtwagen... Dat van die begrenzing lijkt me meer dan logisch eer ge hem wilt inschrijven in België, landbouwvoertuigen mogen nu tenslotte 44km/h lopen in België. Maar dan is die hele papierboel niet nog niet in orde... En verzekeringen doen ook meer dan moeilijk over een Unimog als landbouwvoertuig. Dus een gouden raad, eens jij hem kan inschrijven als landbouwvoertuig, dan mag je je best heeeeeeeeel gelukkig prijzen! Zelf via Unimog.nl weten ze weinig of geen raad voor het inschrijven van een Unimog in België. En daar zijn het een pak kenners hoor!
Same Minitauro 60
@arneunimogdriver

Wel, hoe zit het met de stand van zaken? 😄
arneunimogdriver
@Same Minitauro 60 vandaag zijn die mensen van vincotte geweest (hij liep perfect 40 km/h) ze hebben nu een raport opgesteld waar in staat dat zij die teste hebben gedaan en dat de snelheid goedgekeurd is en dat rapport kunnen we gebruiken op de controle maar ik moet mijn unimog nu eerst dedouaneren en dan krijg ik op het ministerie nieuwe belgische papieren en worden mijn oude vernietigd en dan met dat papier dat ik op het minesterie krijg naar de administratieve keuring dan nummerplaat aanvragen en dan technische controle 😃 hele hoop papierwerk maar dat loont wel 😃
Same Minitauro 60
@arneunimogdriver

Hopelijk geraak je al je nodige papieren... 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 406 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
17