International 1455 XL - PROBLEEM VOORAS 4WD

Beste tractorvrienden,

Ik heb een probleem bij mijn 1455xl is iets afgebroken aan de vooras het is het deel waar ook het spatbord opgemonteerd is daaronder zit een conisch lager volgens mij is het een heel deel wat rond de as loopt. Het is een gietijzer gedeelte! Kan even geen foto maken heb de trekker niet thuis. heb het net even bekeken in het donker. Kan iemand mij hierbij helpen welk deel dit is? en is dit 2de hands te verkrijgen of wordt dit toch naar de case dealer? Alvast bedankt! Alle info is welkom!
Inter 14551466

Reacties

dx11
2e hands wel te krijgen denk ik. Welk nummer is het? kramp.com/shop-nl/nl/…
dx11
marktnet.nl/agrarisch/tractor-onderdelen/…

Vooras met schade, wellicht geschikt om van 2 assen weer 1 te maken?
Inter 14551466
Volgens mij de 2de rij tekeningen zeg maar en dan helemaal links en dan dat grootste onderdeel waar geen nummertje bij staat! maar kan niet zien of hier een lager inzit op deze tekening
1046
Probeer de jongens van hakkert eens , die hebbe wel slopers staan
Inter 14551466
Bedoel je van dat tractorpullingteam of wat is dat? en dx 11 ik zie wel het onderdeel staan op die foto
De IHC 733 E
Fusee aan de stuurcilinder kant gebroken?
Inter 14551466
Ja klopt het deel waar de stuurcilinder aan vast zit niet maar het deel waar dat weer opgemonteerd zit is gebroken.. ervaring mee?
1046
De jongens van de forgotten boy zijn dat
Inter 14551466
Ik heb een foto gemarkeerd met het onderdeel wat gescheurd is maar kan iemand me zeggen hoe ik hier de foto upload?
dx11
@Inter 14551466 Bovenaan op deze site klik je op de blauwe knop "foto's", daar onder komt dan de optie te staan om een foto te uploaden
hakkert6
Is het de fusee arm waar de stuurcilinder aan zit of de fusee wat gebroken is.
Is het een APL 3052 of een APL 3054 vooras?
Van beide voorassen heb ik nog wel onderdelen liggen.
Inter 14551466
Hoi hakkert.. ik heb gisteravond even gauw gekeken maar was bijna donker de stuurcilinder zit vast aan zoon dikke plaat/arm. deze was volgens mij niet gebroken maar deze plaat/arm zit vastgebout op de fusee?? deze bouten zijn afgebroken en ook het huis waar je ze indraaid. ik kon niet gelijk zien of de fusee? helemaal rond de as loopt of dat deze uit 2 helften bestaat? kan ik het type nummer ergens aflezen op de as zelf? jullie komen toch uit laren ofniet? bij cor braakman uit de buurt? daar kom ik wel es ooit. doe zelf ook tractorpulling. mvg Rik
1046
@Inter 14551466 effe op et ballonnetje klikken bij hakkert, dan krijg hakkert ook een melding
Inter 14551466
Hoebedoel je 1046 sorry snap dit systheem nog niet helemaal haha
1046
@Inter 14551466 als ik op et balonnetje achter jou naam klikt , wat ik nu gedaan heb, dan komt er rechts boven in je scherm een melding in et rood, dan weet je dat er gereageerd is op jouw foto/topic, of dat je naam is genoemd
@Inter 14551466 waarschijnlijk is je hele fuseestuk dan kapot, die arm zit erop met 2 bouten, als die draad helemaal kapot is krijg je die arm er niet meer op. Vergelijkbaar probleem heb ik ook gehad, stuur wordt begrensd met 4 boutjes, en de cilinder drukt door. Die krachten kan ie waarschijnlijk niet aan. Ik heb een heel nieuw deel opgehaald bij Hakkert.
Inter 14551466
Ja klopt je verhaal.. en dat is indd gebroken. okeej metaalmoeheid? en heb je er nu iets aan verbeterd dan of ghewoon weer nieuw gemonteerd. en bovenop zit ook een konisch lager toch? wat zijn de kosten van zoon nieuw deel ongeveer? mvg.
@Inter 14551466 ik heb de stuurcilinder inwendig begrenst, zodat er geen onnodige krachten meer op het stuurdeel komen, boven en onder zitten conische lagers ja, let op dat je deze secuur afstelt, en niet te strak, anders heb je ook kans op hetzelfde probleem. kosten waren een paar honderd volgens mij.
Bij demonteren kun je beter direkt de hele rij bouten rondom de eindaandrijving losdraaien, dan trek je de steekas er zo uit, die bouten zitten best vast, en kun je dus beter doen als het hele spulletje nog aan de trekker zit.
Inter 14551466
Oke dankje.. en die kruiskoppeling kan ook zo uit elkaar of komt deze met het stuk cilinder er mee uit? en waar ergens kan ik vinden welk soort as dat het is een apl 3052 of een apl 3054? kan deze cijfers nergens vinden wel een hele boel andere? of kan ik het ergens anders aan herkennen? alvast bedankt!
@Inter 14551466 Als je al die bouten rond de eindaandrijving los draait, dan trek je de eindaandrijving, kruiskoppeling en de steekas aan 1 stuk zo uit de vooras. Kijk wel uit voor de keerring. Daarna kun je het kapotte deel demonteren. Ik denk dat het onderdeel van beide assen past, tenminste mijn 14 is van bj.96 en het onderdeel was nog rood, omdat het van een oud type was en het past.
Inter 14551466
Oke bedankt voor de info.. heb hem al deels gedemonteerd. denk wat lagertjes en nieuwe bouten die afgebroken zijn bestellen. en kijken dat ik een vervangend huis krijg en dan kan ie weer in elkaar!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!