Problemen met Joskin verdeelmolen

Hallo,

Op mijn werk hebben we een Joskin bemester waarvan de verdeelmolen de hele tijd verstopt raakt. Er is al een aantal keren een nieuwe schijf ingekomen en de meisjes zijn vlijmscherp. Zijn er meer die hier problemen mee hebben of is dit gewoon een verkeerde bemester?

Moi

Deel dit topic

Reacties

selten
Even een vraagje, hebben jullie ook een stenenvanger ofzo op de tank? En waarmee raakt hij verstopt?
Valtraboerties
Wij hebben er ook een, maar daar is eigenlijk nooit wat mee, zijn het stenen of gewoon voer.

Ligt de plaat wel STRAK op de bodem plaat zodat er geen voer onder kan komen?
harald vrieling
Genoeg olie druk van de trekker ??? En af en toe andere kant op laten draaien als kan
johndeerefavo
@harald vrieling vroeg ik mij ook al af ja , genoeg olie druk ?
radium45
Veel voorkomend probleem is dat de hydromotor inwendig lek kan zijn, de olie gaat dan voor een deel weer retour zonder mee te helpen de schijf aan het draaien te houden.
international956
Nu zo'n 1200 kuub uitgereden met joskin bemester en geen een keer verstopt gehad, mischien te dikke mest?
Siebenga
@international956 Moet eerlijk toegeven dat ik het ook een drama vind hoor! Maar denk dat het meer aan het feit ligt dat het een vaccum tank is. Sommige verdringer kan tot 3 bar op de uitloopjes zetten dan pers je alles er door 😄
Case5130
Wij hebben een elektrische omkeer op de tank zitten dus als de molen vast zit wisselt hij net zo lang van draairichting totdat de molen weer los is, echt ideaal!
t7070
Tja met rundermest die of niet degelijk is gemixd enof te dik of vol onzuiverheden zit zoals gras en stro dan geeft het problemen.het is ook een leerproces als je nog nooit met injecteur met verdeelmolen hebt gereden.dus goed mixen en eventueel wa varkensmest of water bijmengen kan veel problemen verhelpen.mijn ervaring is dat joskin een van de best werkende en minst probleem gevende verdeelmolen is.met vogelsang is het bijna ni te doen rundermest te verwerken of er moet een hakselmolen opzitten.
wolseley
Geen rotzooi of aangekoekte mest onder de plaat zitten?
jmos
Geeft de trekker wel genoeg olie om de verdeelmolen snel genoeg te laten draaien?
dlok
De schijf zit goed strak maar hij snijdt de kuil gewoon niet door waardoor er dikke plukken in de buisjes schieten. we mixen voor de rest wel heel veel en de mest is nog geen eens zo heel dik.
fendt-412
@dlok

Kan je een advies geven. Gras goed snijden en zorgen dat het niet op de roosters terecht komt.

Sinds we een ladewagen hebben die fatsoenlijk kan snijden gaat het mest rijden ook bijna vanzelf. Het jongvee sleept het voer niet meer op de roosters, het melkvee gaat er niet meer mee gooien. Waren een paar planken voor het voerhek kapot bij het jongvee, ook gemaakt. Scheelt een hoop gras op de roosters.

Sinds een jaar of 2 is al het voer dat ingekuild is door de oude ladewagen op. Duurt even voordat alle troep uit de putten is. In februari 1800kuub uitgereden, alleen maar klosjes en wat puin uit de voorsnijder gehaald.

Was bij tijden zo erg dat het snijfilter elke vracht ramvol met kuilvoer zat, mest was niet dik en al een keer verpompt en gemixt. Alleen daar verdwijnt geen kuilvoer door, dikke proppen verwerken kan bijna geen een verdeelmolen. Zit alles alsnog verstopt, je doet niks op een dag en schelden leer je op den duur wel.
hert
Toevallig nieuwe stal gebouwd
mf6495driver
Onze verdeelmolen is ook een joskin, en ik heb er dit jaar ook verschrikkelijk veel last van gehad, maar na nader onderzoek bleek het aan het olieventiel van de trekker te liggen. Die heeft ergens een drukverlies, waardoor de verdeelmolen bij het stomste ook gewoon stilviel. Heb veranderd van olieventiel en het is opgelost. Natuurlijk geraakt dat ding nog wel eens verstopt (vooral gras is een probleem), maar bij goed mixen verbeterd dat ook.
@dlok De mesjes kunnen wel vlijmscherp zijn, maar ze moeten aan de onderkant hol zijn zodat ze dus alleen op de buitenkant lopen. is de onderkant, het loopvlak dus vlak, dan nieuwe messen proberen. Als de mesjes versleten zijn gaan de pijpen dicht zitten omdat ie er overheen robbelt.
janc
Ik denk dat de oliepomp niet helemaal goed is we hebben het 2 jaar geleden ook gehad elke keer verstopt oorzaak was oliepomp
stuk die had de kracht niet op de molen in de rond te krijgen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
24