Bokje maken om trekkers voor op te tillen en te vervoeren

Hallo allemaal,

Zijn er hier ook mensen die een bokje hebben waarmee je een trekker aan de neus oppakt en een stukje optilt om hem zo te vervoeren?

Gaat me voornamelijk om om niet lopende trekkers te vervoeren zonder oprijwagen en om dat spul op een vrachtwagen te zetten.

Trekstang kan ook, maar ben je altijd 2 man nodig.
Op het erf red ik me wel met een heftruck.

Ben benieuwd of er mensen zijn die zoiets hebben gemaakt.

Groeten,
Guido

Deel dit topic

Reacties

rickrenault
Als je iets maakt met een pen er op die vanonderen in het moederblok ( in de trekhaak) past kan je hem zo optillen en verplaatsen
IHC-power
Wij hebben er zo verschillende, allemaal gemaakt van afgedankte delen van cyclomaaiers. Werkt perfect!
fendtjuh
@rickrenault

Klopt, maar ik ben bang dat dat niet goedkomt als je hem dan een vrachtwagen of helling op rijdt met een hoek omhoog of naar beneden...

Heb je foto's IHC-power? Heb ik even een ideetje.
joozt
@fendtjuh

Zo'n bokje gebruiken ze hier in de buurt allemaal voor bij de autocross. Deze bokjes maar dan in de zwaardere uitvoering worden bij tractorpulling ook gebruikt om de trekkers van het Parc Fermé naar de baan te slepen! Daar kan ik alleen zo snel geen foto van vinden. Hopelijk kun je er wat mee.
Wimsumar
Beste @Fendtjuh: Driepuntframe met 1 heftrucklepel.
Op het eind van de lepel een gat met losse opsteekpen om van onderaf in de fronttrekhaak op te kunnen tillen, of, zonder de pen, de lepel in de fronttrekhaak te koppelen.
F-E-N-D-T-J-E
Jazeker werkt perfect . Als je een pakjesdrager hebt kun je hem zo ondersteken ketting aan de neus naar de boven trekhaak gaat goed kan hij op de lepels scharnieren
arnoud
Gewoon een bokje in de hef met een pen eraan maken. Werkt prima
Hurlimann
Dt lijkt me beter:
ErDee
Een bokje voor in de hef maken met een trekoog eraan en zo in de trekbek van de trekker pin erdoor optillen en rijden.
twand2505
Moet je een driepunt bokje maken met een verstelbaare arm voor in de trekbek en dan aan de onderkant 2 strips maken die onder de vooras komen ivm het zwenken van de vooras en die arm kan je dan verstellen voor als je trekkers hebt waar de vooras dikker is of etc.
fendtjuh
@Hurlimann

Dat ziet er goed uit! Denk dat ik zoiets ga maken voor in de driepunt.

Oog werkt beter dan een pen denk ik, oog is sterker, kan meer draaien en past in principe altijd.
Daarbij moet het wel degelijk en veilig zijn met 40km/h.

Bedankt voor jullie reacties, als er nog meer voorbeelden zijn hoor ik het graag.
tjerk-koetje
Misschien moet je even ronald bos vragen, die heeft jaren met een duo trekker meng combi gereden
marco steyr
Er stond een paar jaar terug in een blad iemand die had achter de kipper een dolly gemaakt met een hydraulische hefboom waarmee hij bij het kunstmeststrooien de trekker met strooier achter de kipper kon hangen
MartinZaandam
Wil je er de openbare weg mee op. Ik weet dat het voor auto's verboden is om met een dolly andere auto's te vervoeren. Deze regel is ongeveer 20 jaar geleden ingegaan om diefstal tegen te gaan. Misschien dat ze voor landbouwvoertuigen een oogje dich knijpen, maar de verzekering betaald niets als er iets van komt. Als jouw trekker in de greppel komt haal je hem er met een collega weer uit, maar als jouw aangehangen trekker losschiet en op de verkeerde weghelft komt, heb je echt een probleem. Op de openbare weg geen fratsen uithalen.
AG35
Ik sleep met een sleeptang, ook wel A frame genoemd. Dan kun je het ook alleen. Op de foto hangt er een kninktraktor aan, maar een gewoon fusee gestuurde gaat ook prima. Sleep wel alleen, mechanisch gestuurde trekkers. Weet niet of het ook met stuurbekrachtiging of hydraulische besturing werkt.
AW217
...
Corne S
Bokje? Krentenbrood + ondertreklat + boventrekhaak (wel zorgen dat de stabilisatie strak staat (in het onderstaande filmpje kon de voorste strakker) en de lat niet kan schuiven het krentenbrood:

tractorfan.nl/movie/26014/
fendtjuh
Ik wil er inderdaad de openbare weg mee op zodat ik mezelf kan redden.

@Corne S Is ook een idee, zal eens kijken of dat past bij ons maar heb er weinig vertrouwen in 😛.

@AW217, je hebt zeker geen detailfoto's?

@AG35, Gaat niet werken bij mij, zitten ook trekkers bij met stuurbekrachtiging, hydro besturing enz. enz. Ik handel erin dus moet overal geschikt voor zijn.
fiatfan
@fendtjuh moet je even @Wardcase vragen, die hebben een goede op het werk, zag ze laatst nog met 2 flinke inters achter elkaar over de snelweg blazen....
harold82
@fiatfan Mij is geleerd dat je niet met een trekker op snelwegen mag komen.
robbertk
Voor zover ik weet kan je met een a frame ook werken als je stuurbekrachtiging hebt. Voor personenauto's bestaat dat systeem namelijk.ook.
Ik heb zo'n dergelijk systeem wel is bij m'n landrover gebruikt. Moest ik monteren op de plek van de stuurkogels.
Wardcase
@fiatfan
ja dat was ik 😛 anders door het dorp dat schiet ook niet op.
maar ons bokje is niet zo heel lomp zwaar maar wel kort zodat de kracht niet te groot word en gewoon op het einde van de koker een dikke as van 30 op gelast waar een spitpen door kan zodat je hem kunt borgen evt.
newholland6640
@Wardcase

Koker van 4 mm dik 😞 ?
Wardcase
Een dikke ongelijkzijdige koker van 5dik volgens mij

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
2