Rotorkopeg maakt 'ruggen'

Beste tf'ers,

Tijdens het klaarleggen van het land maakt onze rotorkopeg ruggetjes aan beide zijkanten. Hierbij gaat de grond tussen de zijplaat en de packerwals in. Wat is hier tegen te doen?
Ik dacht misschien om aan beide kanten een klein u-profiel achter de packerwals (die in hoogte te verstellen is) te bevestigen die de ruggetjes vlak trekt, zou dit goed werken?
Als jullie tips hebben hoor ik het graag!

Alvast bedankt.

IHpower

Deel dit topic

Reacties

radium45
Ja dit kan goed werken, had dit bv ook aan de woelercombi zitten. Lijkt het land net iets mooier ''af''.
marco steyr
Wij hadden op het laatst een tandeg achter de rotoreg (van de zaaimachine) dat werkt ook mooi. Eigenlijk zou de rol bredet moeten zijn als de rotoreg...
john deere 6630
Je kan misschien ook achterop de zijplaaten een stukje lassen dat de grond terug onder de wals geleid, maar dan zit je wel met het nadeel dat je het moeilijk in hoogte kan verstellen
IHpower
@radium45
Heb je daar misschien foto's van?
IHpower
@john deere 6630
We hebben er al kleine geleiders aan gelast, maar als je ze verder gaat verlengen zit je inderdaad met de hoogte verstelling
radium45
@IHpower Nee, ik had een binnen- en buitenbuis van aftak-asbuis gebruikt die ik vastzette met een bout en opgelaste moer, zo kon ik de diepte altijd aanpassen, een optie is ook dit scharnierend te maken en ophangen aan een kettinkje, door het gewicht is de meeste rug wel weg.
johndeere3640fan
Ja gewoon een stukje ijzer aan de buitenkant hebben we op het werk ook aan de smaragt
IHpower
@radium45
Met een bout en opgelaste moer had ik zelf ook in gedachten. Geeft dit geen problemen aan de zijde waar die over de onbewerkte grond heen sleept?
Wat voor een u-profiel had jij hiervoor gebruikt en op welke lengte heb je ze afgesneden?
radium45
@IHpower ik had een stuk plat van 200x150 mm (LxB) op 45 graden van de rijrichting gezet en van het plat nog weer een stukje een aantal graden omgezet zodat de grond echt voor de wals komt te liggen. En de onbewerkte kant gaf geen problemen omdat hier de grond vast is en dus lager ligt, bij veel groenopslag trok ik deze middels de schuifbare buis gewoon op.
IHpower
@radium45
Dus als ik het goed begrijp heb je een geleideplaat gemaakt tussen de rotorkopeg zelf en de wals die de grond alsnog onder wals/rol door leidt?
Dus zegmaar nog een tweede zijplaat aan de zijplaat gemaakt die al op de rotorkopeg zit?
radium45
@IHpower ik had het op een woelerpackercombi maar het idee is hetzelfde. Op mn Rau kopeg zitten standaard platen bij aan de zijgelijders die de grond weer naar binnen werken.
JD 6430 The Best
Wij hebben de zijkanten van de rotoreg verlengd, nu zijn de ruggetjes ook weg 😄
radium45
Werkt niet
IHpower
@JD 6430 The Best
Hebben jullie de zijplaten verlengd door er een dikke plaat aan vast te lassen of kan deze nog in diepte worden ingesteld?
GROENEDEERE
Wij.deden om de ruggen weg te werken aan weerskanten tussen rol.en rotor precies op.de ruggen opraapwagen tanden. Afwerking zag er gelijk gelikt uit
IHpower
@GROENEDEERE
Hoe en waaraan hadden jullie deze tanden bevestigd als ik vragen mag? Kun je deze tanden nog verstellen of zijn ze vastgelast/vastgebout?
GROENEDEERE
@IHpower

De tanden hadden we bevestigd.aan het frame dat naar de pakkerrol gaat. Vast gebout
jd greenpower
Wij zetten de borden omhoog tegen die ruggetjes
radium45
@SJB533 Dank u
SJB533
Uitleg voor @radium45
[ url=link naar de foto of website]je tekst, bijv Linkje[/url] (tussen "[" en "url]" de spatie weglaten!)

Dat wordt dan bijvoorbeeld dit
300 laatste acties op Tractorfan
radium45
@SJB533 Weer wat geleerd 😛
SJB533
@radium45
Zijn veel dingen gelijk met een PHPbb forum (bijvoorbeeld het BMF), daar leer je dat wel 😃
radium45
@jmos dat is handig, had ik nog niet gelezen
JD 6430 The Best
@IHpower we hebben gewoon een stukmplaat van 0.3 cm er bij aan gelast, niet in diepte verstelbaar, maar voor de zwikant is dat niet noodzakelijk 😉
mickheijboer
Misschien stom maar staat je egalisatie plaat niet te diep achter zodat hij te veel grond mee neemt
casecvx195
Ja met dit probleem zit ik ook vaak tijdens landwerk met frees of zaaimachine. meestal doe ik er niet zo veel aan maar een iets bredere rol zal een optie kunnen zijn om het probleem te verhelpen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3