Illustratie van:

Deutz D30S - Hef zakt

Ik heb vrij recent een Deutz D30S gekocht. En wellicht niet handig om een oude tractor te kopen als je er geen verstand van hebt, maar ik ben er nu eenmaal erg van gecharmeerd. Daarbij loop ik er nu tegenaan dat als ik even rijdt er olie lekt bij de hef. Op bijgevoegde plek is het precies in het hart van de foto. Als ik de motor af zat en ik kom even later bij de trekker dan is de hef gezakt. Ik vermoed dat dit door deze lekkage komt. Is dit zelf te herstellen of moet ik naar een mechanisatie bedrijf?

Deel dit topic

Reacties

MOOI-WARK
Zit er wel genoeg olie in?
bigroest
Als je ervaring met sleutelen hebt of technies inzicht dan lukt het allemaal wel.
koenclaas
Dan is er iets versleten heeft oude trekker hier ook.
roni
Hef cilinder lek
3 mogelijk heden
nieuwe hefcilinder in doen
leiding lek
of manchetten zijn lek van cilinder
jdronny
Als het de manchet van de cilinder is kun je bij kramp wel een nieuwe bestellen kost ongv 35 euro wat lekage betreft aan de buitenkant moet je eerst even de lekage goed opsporen.
het is wel normaal dat de hef een beetje wegzakt en weer hersteld maar dat mag niet zo vaak gebeuren als dit met gewicht in de hef enkele keren per minuut gebeurd is waarschijnlijk wel je manchet lek
mvanstraaten
Hef zakt alleen als de motor uit is. Dit blijkt idd vrij normaal te zijn. Ik heb wel een lekkage bij de achterbrug.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
8